Scudo Sports

Bisikletçilerin ihtiyaçları nelerdir?

hsn63

Üye
Tepki
5
İsim
hasan
İzmirde bir mimari proje üzerine çalışıyorum deniz kenarında bisikletçiler için bir durak projesi. Bu tip alanlarda bisikletçilerin ihtiyaçları nelerdir yardımcı olabilir misiniz? Örneğin kalınan odalarda neler gerekiyor, toplanma alanlarında neler gerekiyor?

Scudo
Bisiklet için 2 uçlu hava pompası yada kompresörü gerekir

@appendix
Keşke enerji ve para trafiğe / hayata entegre sistemlere harcansa.
Veya böyle izole bir yapı (?) yerine velodrom tarzı profesyonel bir iş yapılsa.
Kapalı velodromlar yapılsa, iller arası turnuvalar düzenlense falan...

1222802_080904_OVP_Render_Olympics_Internal_.jpg
DMC2tjuXcAERXM_.jpg

Bisikleti park edebileceğimiz 'güvenli' bir alan,bisikletçilerin beslenme tarzına uygun yemek ihtiyacını giderebileceğimiz bir alan ve mekaniker ve atolye olmasını isterdim.
;)

@BerkEvren yapı izole değil, sürekli açık ve bir canlılık mevcut...ayrıca bisiklet festivali, konser vb . etkinlikler ile halkın katılımı da sağlanmakta. bunun gibi futbol, yemek, gençlik gibi konularda başka tesisler de mevcut. velodrom olması fikri birinin belediye başkanına açmasına onunda bu konuda fizibilite yapmasına bakar.

@appendix
Yanlış anlaşılmasın ben bu tip yapılar yapılmasın demiyorum. Ama şehrin her yanına yayılmış bir bisikletli ulaşım planı, tüm festival ve konserlerden etkili olur diye düşünüyorum. İzole derken ulaşımdan, şehirden izole bir sistem olmasından bahsettim bu arada.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BerkEvren , faaliyet çok (bende yanlış anlaşılmak istemem, belediyenin birçok uygulamasını beğenmem) yakında(şöför alımları başladı) bisiklet taksiler hizmete girecek... bu yılı belediye bisiklet yılı ilan etti, ama yıl bitince uygulamalar bitmiyor-çalışmalar devam ediyor.oturmuş-eski yerleşim yerlerine bisiklet yolu gibi vb altyapı çalışmaları entegre etmek zor olsa gerek

@hsn63

Ben tam anlamadim. Durak mi? Yoksa konaklama icin oda imkanı mı?

Eger durak ise yukarida arkadaslarin paylastigi cok guzel park/tamir standi mini istasyonlar yeterli olacaktir. Temel tamir malzemeleri, pompa vb.
Elbette bir takım sıkıntılar olacaktir maalesef bizim ulkemizde. Izmir'de kamuya acik sunulan bisikletlerin seleleri vb. calinmisti ilk etapta. Bu tamir malzemelerinin calinmasini engellemek ciddi bir sorun olacaktir. ''ihtiyacin oldugunda gel kullan her zaman'' mantigini kavrayamayan kisiler tarafindan calinacak ve hatta satilacaktir :(

Oda olarak tasarlaniyorsa, mevcut odalarin bu tarz tamir bakım standini barindirmasi veya odalarin yakininda bu tip mini atolye istasyon bulunmasi gerekir. Bisikletin guvenle muhafaza edilecegi kapali bir alan olmasi veya oda icine park imkani vermesi saglanmalidir. Bisikletcinin temel ihtiyaclari icin dus, tuvalet, mini ocak, mini buzdolabi, wifi, sarj imkani, yatak veya mat-uyku tulumu serecegi bir yatak alani sunmasi gerekecektir. Ayrica tur bisikletcilerine yonelik olacagi varsayilarak askı, raf, dolap gibi, turcunun malzemelerinin yerlesimine duzenlemesine imkan veren alanlar, duvara katlanir masa gibi fonksiyonel cozumler sunulmalidir. Bunun yanisira camasir yikama ve kurutma imkanida olursa super!

Elbette bu imkandan bisikletcinin yanisira pek cok bisikletsizin ve farkli amaclara yeltenenlerin kullanimi nasil kontrol altina alinir bilemem.

Sonucta yurtdisinda jetonla calisan WC/Duş kabinleri var. Ancak bu tarz oda dizayni duymadim.

Bisikletlerin temizliğinin yapılabileceği bir bölüm olabilir diye düşünüyorum

@EsQaRe

İşte bu faydalı olur süoer fikir. :harika:
Yoksa pompa vs zaten bisikletçiler taşıyo. Taşımayanlar da zaten lastik değiştirmeyi yama yapmayı %90 bilmiyodur. Kullanılmaz yani tahminimce.

@Cem cm

İnce lastikler daha çok basınç istiyor ve el pompası ile 100+ psi basmak çok zor zaten her el pompası da basamıyor. Lastik patladığında idareten ve göz kararı 70-80 basıp ilk fırsatta tamamlıyoruz. O yüzden pompa kullanılmaz demek doğru değil. Pompa mümkünse basınç göstergeli olsa (tabi o gösterge kırılacak vs vs) çok daha güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Moral bozmak istemem ama hangi ülkede yaşadığınızı tekrar bir gözden geçirin isterseniz.

Tamam bisikletçi yaptığınız yapacağınız şeyleri düzgün kullanır ama geri kalanı?

Çanakkale belediyesinin yapmış olduğu standı hepiniz hatırlıyorsunuzdur. 1 ay Max. Dayanacağı süre...

Şimdiden kolay gelsin.

Bu ülke için umutlar çoktan tükendi malesef.

@a.f.k.

Baslamak basarmanın yarisidir :) Her ne kadar sizin dediginiz gibi dusunsem ve umutsuzluga kapilsamda bir yerden denemek lazim. Bu ulke pek cok projeyi hayata geciremeden rafa kaldirmistir. Hayata gecen projeler halkin bazı kesimlerince kotulenmis, dislanmis veya amacindan saptirilarak cikar ugruna veya vandalliga kurban edilmistir...
Bunun en temelinde egitim reformunun tamamlanamamasi, yenilenememesi, istenilen yayginlik ve duzeye ulastirilamamasi, yabanci hayranliginin veya osmanli hayranliginin etkisi ile hareket edilerek ozguven-ozkaynak guvensizligini bir kenara itme gelenegi yatiyor.

Proje uretecekse arkadasimiz biz fikrimizi beyan edelim. Belki uzerine cok daha guzel seyler katacak ve simdi olmasa bile 10 sene 20 sene sonra hayata gecirilerek fayda saglayabilecektir.

Toplumsal sorunumuz su ana odaklanamayip kurtulusu gecmiste, yabanci ulkelere ozentide, ''bize bir lider lazim bak o zaman onun pesisira ne mucizeler uretirim'' tarzi bekleyislerde aramamiz. Ben her zaman her isin basi egitim diyenlerdenim. Bunun etkisini ise 1-2 kusaktan once gormek mumkun olmayacaktir. Firsatcilik ve ''bir tek ben yapinca duzelecekmi hersey'' gorusunu birakmak zorunludur. Egitim sadece devletin sagladigi ve okullarda verilen egitim degildir. Once cekirdek ailede baslar ve kişinin karakter ve zekasi ile gelisir. Bunun uzerine iyi egitim kurumlari ile desteklenirse tadindan yenmez. Ve okul hayati bitince bitmez egitim!

Oyle veya boyle bu ulkede duzelecek bir gun. Belki biz gormeyecegiz ama duzelecek :)

@BerkEvren Bu tamir standları çok güzel ve kullanışlı görünüyor.Ama viraj başlarına konulan kör nokta aynalarının bile çalındığı güzel ülkemde bunları bize fazla kullandırtmazlar :acpsnr::acpsnr:oglinda-rutiera-rotunda-30-mm-500x500.jpg

Bisikletçinin ihtiyaçları bitmez, zaten bitmemeli...ama bu ülkenin ne yazık ki dibi çıktı..

@hsn63 Öncelikle iyi günler. Projeni destekliyorum. Öncelikle bisiklet ı sadece sahil şehiri Konak Mavi şehir Göztepe Karşıyaka sahil şeridini düşünerek değil de tüm ilçeler de yer yer mahalle ve ara sokaklarda öncelikle insanların bisiklete bakış açısını değiştirecek sosyal paylaşımlar yapmak gerekiyor. İzmir in her yerinde bisiklet kullanamiyoruz , insanların bisikletli arkadaşlarımıza bakış açısı semt den semt e değişiyor bizm öncelikle bunu aşmamız lazım. Bisiklete gönül veren her bir arkadaşımız en azından bir yama takımı ve pompa yanında gezdireceği için tamir istasyonundan ziyade tavsiye edeceğim ve şiddetle görmek istediğim tek bir konu var. Bisikleti güvenle kilitleyip sağlam bir sekılde çalındı mi yoksa gitti mi diye tereddüt etmeden kilit vurup gidebileceğimiz güvenli bisiklet durak istasyonlarına ihtiyacımız var. U kilit bile takılması bisiklet in çalınmasına engel olmuyor günümüz de

Geri