@hsn63
Ben tam anlamadim. Durak mi? Yoksa konaklama icin oda imkanı mı?
Eger durak ise yukarida arkadaslarin paylastigi cok guzel park/tamir standi mini istasyonlar yeterli olacaktir. Temel tamir malzemeleri, pompa vb.
Elbette bir takım sıkıntılar olacaktir maalesef bizim ulkemizde. Izmir'de kamuya acik sunulan bisikletlerin seleleri vb. calinmisti ilk etapta. Bu tamir malzemelerinin calinmasini engellemek ciddi bir sorun olacaktir. ''ihtiyacin oldugunda gel kullan her zaman'' mantigini kavrayamayan kisiler tarafindan calinacak ve hatta satilacaktir
Oda olarak tasarlaniyorsa, mevcut odalarin bu tarz tamir bakım standini barindirmasi veya odalarin yakininda bu tip mini atolye istasyon bulunmasi gerekir. Bisikletin guvenle muhafaza edilecegi kapali bir alan olmasi veya oda icine park imkani vermesi saglanmalidir. Bisikletcinin temel ihtiyaclari icin dus, tuvalet, mini ocak, mini buzdolabi, wifi, sarj imkani, yatak veya mat-uyku tulumu serecegi bir yatak alani sunmasi gerekecektir. Ayrica tur bisikletcilerine yonelik olacagi varsayilarak askı, raf, dolap gibi, turcunun malzemelerinin yerlesimine duzenlemesine imkan veren alanlar, duvara katlanir masa gibi fonksiyonel cozumler sunulmalidir. Bunun yanisira camasir yikama ve kurutma imkanida olursa super!
Elbette bu imkandan bisikletcinin yanisira pek cok bisikletsizin ve farkli amaclara yeltenenlerin kullanimi nasil kontrol altina alinir bilemem.
Sonucta yurtdisinda jetonla calisan WC/Duş kabinleri var. Ancak bu tarz oda dizayni duymadim.