Bisikletçi hastalığı

mehmet roy

Daimi Üye
Kayıt
5 Eylül 2014
Mesaj
395
Tepki
295
Şehir
bursa
Bisiklet
Salcano
Aslında bunu alt başlıkta yazdım ama burdan herkesin okumasını istiyorum.Belki okumayanlar vardır hala
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: gok
Scudo

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.384
Tepki
4.877
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Cok cekti en az bu yazi kadar cekti :)
(link)

Bilincsiz yapilan her spor hatta yuruyus bile, yasiniza, ayakkabiniza, yurudugunuz yola gore zararli olabilir.
Benim verdigim linke gore gunde 21 dakika 43 saniyeden fazla koşmak omru kisaltiyormus. O zaman futbolcu, basketbolcu, atletizmci, maraton koşucusu herkesin omru kisaliyor demek ki!
Bu tip haberlerde belirtilmeyen nokta deneklerin yaş, yaşam alışkanlıkları, yeme aliskanliklari, spor aliskanliklari, meslek vb. kriterler. Bunun disinda haber kaynaginin kimlik ve guvenilirligide gerekli. Vurucu oldugu dusunulen kismini alirsaniz boyle kafasi karisir insanlarin.

Alin size bir paragraf:
"40 yas sonrasi bisiklet sporuna baslayan ve bu yaslarda ilk kez bisiklet kullananlar dikkat. Daha once spor gecmisiniz yoksa, bisiklet bilginiz kisitliysa risk altindasiniz. Dogru kadans ve ergonomik ayarlar hakkinda bilinclenmeden, doktor kontrolu olmadan baslayacaginiz bu spor sizin için risklidir. Ilk olarak bedeninizin egzersize alismasi ve kademeli olarak kondusyonunuzu yukseltecek aktivitelerin planlanmasi gerekecektir. Ayrica vitamin ve mineral dengenizi koruyacak beslenme sekline, sivi tuketimine dikkat etmelisiniz. Yoksa eklem agrilari, eklem deformasyonu, tansiyon ve kalp krizi sorunlari ile hayati tehlikelere maruz kalabilirsiniz. Bilincli yapildiginda ve dikkatli olundugunda bisiklet her yasta yapilabilecek, yuruyus gibi ideal bir spor turudur"

Bu paragrafi ben kendim uydurdum. Simdi bunu icinden kelimeleri kirpip isimize geldigi gibi haber yapalim:
"40 yas sonrasi bisiklet kullananlar dikkat. Risk altindasiniz. Bu spor sizin için risklidir. Yoksa eklem agrilari, eklem deformasyonu, tansiyon ve kalp krizi sorunlari ile hayati tehlikelere maruz kalabilirsiniz."

Aaaa ne kadar degisiverdi :)
Haber, haberi size sunanin objektif veya subjektif bakisi ile tamamen ters olarak algilatilabilecek bir olgu haline geldi gunumuz medyasi ile. Dikkatli olun, her soylenene inanmadan once supheyle bakin ;)
 

gok

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Nisan 2012
Mesaj
1.029
Tepki
324
Şehir
ankara
@mehmet roy

Önemli bir yazı olmuş. Uzun süreli bisiklet kullanımda rahatsızlık tabiki oluyor. Bunun için padli tayt,konforlu sele bile bir yere kadar koruma sağlıyor. Sevdiğim spor olması dolayısıyla recumbent bisikletler ilgimi çekmeye başladı. Recumbent bisiklet bacak arası sinirlere baskı yapmıyor. Hatta performans açısından daha verimli olduğunu söyleniyor.
(link) Dünya turuna recumbent bisikletle çıkanlar olduğu için olumsuz eleştiri bulamadım. Sağlık açısından da daha iyi olduğunu düşünüyorum.
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.735
Tepki
4.127
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
PSK Kemal bey'in "Bisikletci hastalığı"(!)'nı böyle açıklaması doğal.Bisikletci'yi anlamak ve anlatmak için öncelikle "Bisikletli" olmak gerekiyor.Üstelik kendisi yaşamının bir bölümünü Belçika,gibi bir bisiklet ülkesinde geçirmiş.Habere ilişkin Suat bey'in yorumu da son derece yerinde olmuş,o yüzden bir ekleme yapmak fazla kaçar.O zaman ne yapalım? Şunu yapalım:Bisikletci hastalığı nedir,onu açıklayalım.

1)Bisiklet,seleyle sepetimiz arasındaki yakın ilişkiden ibaret değildir.Bu sebeple demirden korkan trene binmez.
2)Gerçek bisikletci hastalığı,yağmur,kar,çamur,asfalt,dağ yolu demeden,her gün aynı heyecanla ve hala bisiklete biniyor olmaktır.
3)Bisikletci hastalığı,onu "Hastalık" haline getiren alışkanlığa karşın iraonik bir şekilde kişiyi daima "Sağlıklı" tutan bir hastalıktır.
4)Bisikletci hastalığı,aynı zamanda arabasını bisiklet yoluna park edip,orta yerde mangal yakan o yeni şehir insanının,bisikletliye duyduğu öfkenin de ifadesidir.Yalnız da değillerdir.Çünkü bize bir çok kişi "Hasta" olur.
5)Bisikletci hastalığı,gün içerisinde yapılan bir çok eylence,gezi ve sizi popüler kültürün bir parçası kılan teklifleri elinin kenarıyla iterken,"Hadi abi,bir 80 km'ye var mısın? teklifine hiç düşünmeden "Varım" diyebilmektir.
6)Bisikletci hastalığı,her gün bisikleti beş kat indirip,sonra da çıkartmak;bununla da yetinmeyip köşe bucak silmek;bununla da yetinmeyip eve almak;bununla da yetinmeyip salonun baş köşesine koymak ve mümkünse kimsenin ona dokunmamasını özel olarak herkesten rica etmektir.
.
.
.
Daha da uzatırım.Bisikletle ilgili ahkam kesmesinler.Hatta gölge etmesinler yeter.Artık on yaşında bir çocuk bile selesinin ayarını yapabiliyor.Seleye oturmasını bilmeyen de bir zahmet sorup öğrensin.
 

mehmet roy

Daimi Üye
Kayıt
5 Eylül 2014
Mesaj
395
Tepki
295
Şehir
bursa
Bisiklet
Salcano
ben kendi bisikletimin koltuğunu komple öne eğmiştir.sadece popoyu yaslıyodum oraya.oturmuyodum.sele inceydi ağrı yapıyodu.bu yöntemle ağrı sızı bitti.yeni sele aldım geniş.şimdi daha rahatım.ancak kot pantalonla sürünce sağ testis sıkışıyor ağrı yapıyor :D
sele ne olursa olsun pek oturmadan yaslanarak gitmek en iyisi.seleyi öne eğdin mi pedallamaya devam

Ancak diğer türlü ince seleye lök gibi oturara kyapılan uzun kmlerde ve senelerde cidd isorunların olmaması içten bile değil
Doğru bilgi-Tedbir-dikkat
cahillik herşeyde olduğu gibi burda da bela
yıllar sonra dizleri ve testisleri ele alıp gitmek var :D
 
  • Beğen
Tepkiler: gok

Samet Arslan

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Temmuz 2013
Mesaj
702
Tepki
299
Yaş
32
Şehir
İstanbul / Çengelköy
Bisiklet
b'Twin
Doktor değilim, sadece tahmini bir yorum yapacağım.

Bilmiyorum daha önce duydunuz mu; "kegel egzersizi" diye bir egzersiz türü var. Bu egzersiz türü hakkında milliyet gazetesinin sitesinde şöyle bahsedilmiş.

"Pelvik kasları vücudunuzun içindeki organları tutmaktan daha fazlasını yapar. Tıbbi ve cinsel açıdan birçok önemli işlev sunarlar. Kegel egzersizlerinin tıbbi yararlarıyla başlayalım. Erkekler için, özellikle ileri yaştaki veya zayıf kas tonusu olan erkekler için idrar ve dışkı tutamama büyük bir sorundur. Birçok erkek bir öksürük, hapşırık veya kahkahadan sonra sızıntıyla, gecelik kazalarla veya bağırsak hareketlerini kontrol etme zorluğuyla mücadele eder. Kegel egzersizlerinin gelişen mesane kontrolüyle de bağlantısı vardır. Kegel egzersizleri erkek prostat zorluklarının, örneğin prostat iltihabı ve iyi huylu prostat hiperplazisi tedavisinde de kullanılır.

Güçlü PC kaslarına sahip olmanın ve Kegel egzersizleri yapmanın erkekler için cinsel sağlık yararları da vardır. Çalışmalar Kegel egzersizlerinin ereksiyonunuzun, kan dolaşımınızın kuvvetini artırdığını göstermiştir ve bu egzersizler, yıllardır sertleşme bozukluğu sorunlarında standart bir teknik olarak kullanılmaktadır. Kegel egzersizlerinin erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerde etkili olduğu çalışmalarda gösterilmiştir. Ek olarak, güçlü PC kasları daha kuvvetli, daha şiddetli boşalmalarla ilişkilendirilmiştir."

Buradaki pelvik kasları olarak geçen kaslar muhtemelen sele'ye oturduğumuzda sıkışan ve kan dolaşımı sınırlanan kaslar.

http://www.turanuslu.net/icerikresimleri/gebelikreh/kegel1.jpg

Bu durumda bisiklet kullanan insanlar, kegel egzersizi yaparak ileride oluşacak ereksiyon ve iktidarsızlık problemlerini bir nebze azaltabilirler diye düşünüyorum. Forumda doktor arkadaşlarımızdan konuyu görenler olursa onların da bir yorum yapmasını rica ediyorum yukarıda yazdıklarım hakkında.

Sağlıklık bir yaşam dilerim herkese :)
 
  • Beğen
Tepkiler: gok

nazmi bilmez

Forum Demirbaşı
Kayıt
9 Eylül 2014
Mesaj
462
Tepki
157
Yaş
29
Şehir
HATAY/Antakya
Gerçekten bu konudan bıktım ya. Ne yapalım bisikletimi sürmeyi mi bırakalım ? Ayakta mı bisiklet sürelim ? Atın ölümü arpadan olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: gok

MertAG

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Ağustos 2014
Mesaj
835
Tepki
588
Yaş
32
Şehir
Antalya
Bisiklet
Kron
Demirden korksak... Gerisini bilen biliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: nazmi bilmez