Pendik - Caddebostan arası çok keyifli bir deniz kenarı yürüyüş ve bisiklet yolu. Yayalar ve bisikletler yanyana gidince haliyle belirli bir hızın üzerine çıkmak tehlikeli oluyor. Yayaların hele ki çocukların olduğu yollarda düşük hızlarda seyretmek en doğrusu. Eskiden yayalara kızardım bisiklet yolunda yürüyorlar diye fakat aynı şeyi farkında olmadan geçen gün ben yaptım

Florya'da sahil kenarında ailecek yürüyoruz, arkamdan "çın çın" sesi, baktım bisiklet geliyor, o an farkediyorum ki bisiklet yolunda yürüyormuşuz... Fakat şöyle bir durum var ki sahile indiğimizden itibaren yaklaşık 15 dk yürüdük ve ilk gördüğüm bisikletli o idi...
Maalesef bisikletli sayısı o kadar az ki rengi farklı olan zeminin bisiklet yolu olduğunu (bizler gibi aktif bisiklet kullananlar hariç) farkedemiyorlar. Burada insanları çok da suçlamamak lazım.
Gönül ister ki yüksek hızlarda rüzgarın ve lastiklerin sesiyle kaptırıp gitsek ama hemen yanımızda insanlar 3 - 5 km/h hızla yürürken yanlarından 25 - 30 km hızla geçmek bir anlık çocuk koşması sonucu kazaya sebep olabilir, Allah korusun.
Ben deniz tarafı kalabalık olduğu zaman cadde tarafına yakın olan bisiklet yolunu kullanmayı tercih ediyorum. Arada iniş çıkışlar dışında daha rahat ve hızlı sürülebiliyor.
Konuyu açan arkadaşın belirttiği bisiklet yolunda 50-60 km/h giden araba-motosiklet asla tasvip edilemez. Allah korusun yeşil alandan yola aniden bir çocuk çıksa? O araba nereye kaçabilir? İnsanların üzerine mi? Denize mi?
Bu sebeple cezai yaptımların iş işten geçtikten sonra değil, önleyici nitelikte olması lazım.