Scudo Sports

Bisiklet yolundaki tehlike arz eden motosikletler!

farukbas77

Daimi Üye
Tepki
35
Arkadaşlar bazı günler okula bisiklet ile gidiyorum ve bisiklet yolunu kullanan motosikletliler oluyor.Bende açıkçası tedirgin oluyorum.Acaba motosikletlilerin bisiklet yolunu kullanması yasak değil mi?

Scudo
yasak ama yapacak bir şey yok kaldırımda gitmeleri de yasak olması lazım
ama yapacak bir şey yok ;
http://azemreklam.com.tr/Products/4c24ecdc-5158-4d0a-a97a-3520b9881e80.jpg

Madde 66 : Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır.

a) Ayrı bisiklet yolu varsa, bisiklet ve motorlu bisikletlerin taşıt yolunda, Bisiklet, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde,
Bunlardan ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yanyana, Sürülmesi yasaktır.
b) Bisiklet sürenlerin en az bir elleri, motorlu bisiklet sürenlerin manevra için işaret verme hali dışında iki elleri ve motosiklet sürenlerin devamlı iki eller ile taşıtlarını sürmeleri ve yönetmelikte belirtilen güvenlik şartlarına uymaları zorunludur.
c) Bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosiklet sürücülerinin, sürücü arkasında yeterli bir oturma yeri olmadıkça başka kişileri bindirmeleri ve yönetmelikte belirtilen sınırdan fazla yük taşımaları yasaktır.
Sürücü arkasında ayrı oturma yeri olan bisiklet, motorlu bisiklet ve sepetsiz motosikletlerle bir kişiden fazlası taşınamaz.

Motorlu bisikletlerin bisiklet yolunu kullanması gerektiğini söylüyor kanun. Motosiklet ve motorlu bisiklet ayrımı yapmak gerekiyor bu gibi durumlarda. Bu da işi iyice karıştırıyor.

Bence var onlar bisiklet yolunda gidiyor kaldırımda gidiyor diye gözmü yumucaz plakasını yazıp şikayet edin hertürlü bulunur zaten hatası heryer kamera dolu artık bence görüldüğünde plakasını alıp şikayet edilmeli

Selam arkadaşlar.Haftada 3-4 kere Marmara Forum önündeki bisiklet yolunu kullanıyorum. Trafik olunca arabaların bisiklet yolunu kullanmasına küfrede ede alışmış durumdayım ancak en çok sinirimi bozan durum motorsikletlilerin kullanması.Youtube'da orada burada hepsi trafik meleği kesilip hatalı hareket yapan araçları ifşa ediyorlar ancak ülkede sürekli gördüğüm büyük balık küçük balığı yutar sözü burada da geçerli: Kamyon, Otobüs, Tır sıkıştırıyor diye otomobilciler şikayetçi, otomobillek sıkıştırıyor diye motorcular şikayetçi, Ben de motorculardan şikayetçiyim. Her zaman söylediğim bir söz vardır eğer sizi taşıt olarak saymalarını istiyorsanız taşıt gibi davranacaksınız. ışıklarda durup trafik kurallarına uyacaksınız.Eğer bunları yapmıyorsanız hiçbir zaman o saygıyı göremeyeceksiniz ve göremeyeceğiz. Konuyu daha fazla uzatmadan ülkedeki motorsikletliler hakkında ne düşünüyorsunuz ben bazı konularda fazla şımarık davrandıklarını ve youtube'a araba ifşa etmek için ellerinden geleni yaptıklarını ancak kendilerinden bir alt taşıt olan bisikleti yok saydıklarını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: drsalihsert
@nurhakemresen
Ben bunu inanmıyorum.Geçende;hadi bugün kırmızıda bekleyeyim dedim.İki şeritli yol en öndeyim yanımda da araba var.Arkama araba yanaştı.Şeridin tam ortasındada değilim ama yakınım yanıma araba sığmaz.Arkadaki araba yeşil yanmadan bana doğru gelmeye başladı.Bende ne oluyor diye kırmızıda geçmek zorunda kaldım.
Herşeyin başı eğitim ve cezalar.

@Cyclinq
Sizin dediğinize sonuna kadar katılıyorum zaten ancak benim değinmek istediğim konu orada şuydu: Motorsikletlilerin yaptıkları. Dertlerimiz aynı ancak onlar her fırsatta kuralları çiğniyorlar biz de onlar gibi olmayalım ve kırmızı ışıkta bekleme zorunluluğumuz var.Eğer beklemiyorsanız siz de kuralları çiğnemiş oluyorsunuz ve bisiklet yolundan giden motorsikletçiden ne yazık ki farkınız kalmıyor. Otomobil kullanıcılarının hal ve hareketlerinin herkes farkında ancak çözüm "aman bana çarpmasın diye kırmızı ışıkta geçeyim ya da kaldırımdan gideyim" değil malesef. Yaşadığınız durumlarda da yapabileceğiniz tek şey şikayet etmek.

@Koray Uzun

Kanunen, azami motor gücü 250 Watt (1/3 beygir) ve sadece motor gücü ile azami hızı 25 km/saat olursa motorlu bisiklet sayılıyor. Tabii siz bu ölçümleri yapamayacağınıza göre bakmanız gereken ilgili taşıtın sadece insan gücüyle gidip gidemedği yani motora ek olarak pedalının olup olmadığı olacaktır.

Engelli taşıtlarının (akülü tekerlekli iskemle vs.) statüsü nedir onu ben de bilmiyorum. Gerçi kaç tane varki, bisiklet yolundan gitseler bile idare ederiz,

Motorların bisiklet yolundan gitmesi rahatsız edici olsa bile olayın doğası gereği motor sürücüleri önlerine arkalarına dikkat ediyorlar. Esas problem bisiklet yolundan giden yayalar, ne önlerıne bakıyorlar ne de arkalarına (önemli bir yüzdesi sadece telefonuna bakıyor) sanırsın tarlada yürüyorlar ve en kötüsü çocuklarına sahip çıkmamaları bir anlık dikkatsizlik veya talihsizlik(*) hem durduk yere yaralanmalı vukuata veya her daim kendini haklı gören ebeveynleri ile sonu ağır cezalığa varacak eylemlere dönüşebilir.

(*)Talihsizlik diyorum çünkü bazen dikkat de sizi kurtarmıyor, Bir defasında başıma geldi, yolun kenarına parketmiş (duraklayan değil parkeden) otobüsten bir çocuk bir anda bisiklet yolunda gayet nizami sürmekte olan benim üstüme atladı, neye uğradığımı şaşırdım, gidon çocuğun kafasına denk geldi, ben düştüm. Kendi kıçıma başıma bakmadan "ulan velet üzerimize kalmaz inşallah" diye yerimden fırladım, neyse pek birşey yoktu, konu kapandı.

• Beğen
Tepkiler: nurhakemresen
Geri