@Koray Uzun
Kanunen, azami motor gücü 250 Watt (1/3 beygir) ve sadece motor gücü ile azami hızı 25 km/saat olursa motorlu bisiklet sayılıyor. Tabii siz bu ölçümleri yapamayacağınıza göre bakmanız gereken ilgili taşıtın sadece insan gücüyle gidip gidemedği yani motora ek olarak pedalının olup olmadığı olacaktır.
Engelli taşıtlarının (akülü tekerlekli iskemle vs.) statüsü nedir onu ben de bilmiyorum. Gerçi kaç tane varki, bisiklet yolundan gitseler bile idare ederiz,
Motorların bisiklet yolundan gitmesi rahatsız edici olsa bile olayın doğası gereği motor sürücüleri önlerine arkalarına dikkat ediyorlar. Esas problem bisiklet yolundan giden yayalar, ne önlerıne bakıyorlar ne de arkalarına (önemli bir yüzdesi sadece telefonuna bakıyor) sanırsın tarlada yürüyorlar ve en kötüsü çocuklarına sahip çıkmamaları bir anlık dikkatsizlik veya talihsizlik(*) hem durduk yere yaralanmalı vukuata veya her daim kendini haklı gören ebeveynleri ile sonu ağır cezalığa varacak eylemlere dönüşebilir.
(*)Talihsizlik diyorum çünkü bazen dikkat de sizi kurtarmıyor, Bir defasında başıma geldi, yolun kenarına parketmiş (duraklayan değil parkeden) otobüsten bir çocuk bir anda bisiklet yolunda gayet nizami sürmekte olan benim üstüme atladı, neye uğradığımı şaşırdım, gidon çocuğun kafasına denk geldi, ben düştüm. Kendi kıçıma başıma bakmadan "ulan velet üzerimize kalmaz inşallah" diye yerimden fırladım, neyse pek birşey yoktu, konu kapandı.