Scudo Sports

Bisiklet yolunda Trafik uygulaması

Burak Uğurlu

Forum Bağımlısı
Tepki
3.930
İsim
Burak Uğurlu
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Keşke bunu her zaman yapsalar.

"'Elektrikli scooter'ları 2 kişi kullananlara ceza yağdı" - (link)

Scudo
İki kişi binip birer ayağı kaldırıp sensörü kandırıp biniyorlar yine de, çok azimliler. Ağırlık sensörü de lazım belki :D

Evet, ağırlık sensörü olmazsa biri diğerinin omzuna bile çıkabilir.

bende belçikada iki kişi binen çok gördüm. insan her yerde aynı

Lanet olain o scooterlara yazamadım bile sinirden.

Martı cart curt gibi elektrikli skuterler hiçbir yasal düzenleme olmadan trafikte yer sahibi oldu. Bisikletin dahi Karayolları Trafik Kanunu'nda yeri olmasına rağmen birçok bisikletliye çarpan, durduğu yerde arkadan vuran, daha da acısı altına alan birçok vaka var. Kaldı ki bunlara bir şey olmayacak. Ben daha kiralama usulüyle bu skuterlere binip de ekipman takanı görmedim! Böyle uygulamalar kırk yılda bir belirli bir bölgede olur ve talihliler nasibini alır. Trafik kanununda adı geçmeyen , ruhsatı olmayan taşıta nasıl ceza yazılır anlayamadım doğrusu. Keşke ülke adına çalışma gayreti göstermemizi sağlayacak birkaç parıltıya rastlasak; ama nerde ? Türkiye genci rahat bir NEFES istiyor. Bir sonrakini düşünmeden...

İki kişi binip birer ayağı kaldırıp sensörü kandırıp biniyorlar yine de, çok azimliler. Ağırlık sensörü de lazım belki :D
Ağırlık sensörü de tek başına çözüm değil ki 45 kg ağırlığında da yetişkin insan var 140 kg ağırlığında da yetişkin insan da var. Sensörü 45 kg ağırlığında insana göre ayarlasalar 140 kg insan martıya binemeyecek, 140 kg olana göre ayarlasalar vitaminsiz zargana gibi insanlardan 3 tanesi 1 martıya metrobüse biner gibi sıkışıp tepisip binebilecek 🤪

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scooter olmamalı . Tamamen kaldırılması gerekli.
Ülke de zaten doğru düzgün araç sürebilen yok şimdi ise tüm zibidiler scooter kullanıyor. Bisiklet yolu ve ana yolları katil etmedikleri yetmezmiş gibi şimdi ise zibidiler veledromu işgal ediyorlar. Dün akşam sürüşe çıktığımda zabıtalar ceza kesiyorlardı scooterlara fakat nereye kadar kesicekler, bir veya iki kesicekler cezayı sonra ise cayacaklar.

• Beğen
Tepkiler: awakening
Bisiklet yolundan giden scooter kullanıcılarına şaşırmıyorum kaldırımda cirit atan kurye motorcu davarlardan sonra.

• Beğen
Tepkiler: awakening
Ben özellikle ters şeritte martı falan gördün mü gülümseyerek üzerine doğru sürüyorum. Her zaman işe yarıyor. Tavsiye ederim. Kimse kafasında kask olan ve sana doğru gülümseyerek hızlanan kaçık bir bisikletli ile kafa kafaya girmeyi göze alamaz. Haaa; Alıyor mu? Ok! Ondan sonrası ona göre bir senaryo hazırlarım ona. 🤪

Ben özellikle ters şeritte martı falan gördün mü gülümseyerek üzerine doğru sürüyorum. Her zaman işe yarıyor. Tavsiye ederim. Kimse kafasında kask olan ve sana doğru gülümseyerek hızlanan kaçık bir bisikletli ile kafa kafaya girmeyi göze alamaz. Haaa; Alıyor mu? Ok! Ondan sonrası ona göre bir senaryo hazırlarım ona. 🤪
Bende aynısını yapıyorum abi, ödleri kopuyor acayip mutlu oluyorum. 😅

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Bisiklet yolundan giden scooter kullanıcılarına şaşırmıyorum kaldırımda cirit atan kurye motorcu davarlardan sonra.
Kesinlikle, Minibüs caddesinde ben bisikletimle trafikte beklerken kuryeler kaldırımdan gidiyor :)

Bisiklet yolundan giden yayalara da ceza kesilmeli. Anıtkabir’in oradaki bisiklet yolunu yayalar yürüyüş yolu olarak kullanıyor. Uyarınca da ters ters bakıyorlar.

Bisiklet yolundan giden yayalara da ceza kesilmeli. Anıtkabir’in oradaki bisiklet yolunu yayalar yürüyüş yolu olarak kullanıyor. Uyarınca da ters ters bakıyorlar.
Bende uyarıyorum. Ters ters bakanda oluyor. E ne var yani. Diyende oluyor. Biliyorum diyorlar. Manyak hepsi

Geri