Scudo Sports

Bisiklet yoluna sahip çık!

Aşağıdaki ilk video sanmayın ki ikincisinden sonra çekildi. Sadece Türkiye'de olabilecek bir uygulamayla bisiklet yoluna 13 Aralık Perşembe günü yerleştirilen dubalar, daha üzerinden 24 saat geçmeden "trafik tıkanıyor" gerekçesiyle gelen şikayetler doğrultusunda 14 Aralık Cuma sabahı apar topar kaldırıldı. Sadece dubalar ve separasyon malzemeleri değil, bisiklet yolundan önce 50 metre aralıklarla konan büyük bisiklet levhaları da kaldırıldı.

13 Aralık 2012 Perşembe akşamı caddeden dubalarla ayrılmış olan yolda yapılan tur :

14 Aralık 2012 Cuma akşamı dubaların kaldırılmasından sonra yapılan eylem :

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
Scudo
Biraz tehlikeli bir eylem olmuş ama katılan herkesi canı gönülden kutluyorum.

@ozndrn

Daha önce yaptıklarımız "etkinlik" olduğu için ters yönden sürmüyorduk. Ama İBB'nin yaptığı son uygulama sonrası iş artık eyleme dönüştü.

TÜM BİSİKLETLİLER ! BİRLİK OLMA ZAMANI !
BÜYÜK GÜN YARIN !

7'den 77'ye tüm bisikletseverler ve bisikletli-bisikletsiz tüm duyarlı vatandaşlar 16 Aralık Pazar günü saat 14:00'te Bağdat Caddesi Göztepe Parkı önünde toplanıyor!

Başta TEMA Vakfı ve Bisikletliler Derneği olmak üzere pek çok Sivil Toplum Kuruluşunun tam destek vereceği "SÖKÜLEN BİSİKLET YOLUNA SAHİP ÇIK !" eylemine tüm bisikletseverler ve duyarlı vatandaşlar davetlidir. AA ve DHA gibi haber ajansları ve TV kanallarının da çekim yapacağı eylem, sesimizi tüm Türkiye'ye ve yerel yönetimlere duyurmamız için en büyük fırsattır, bu fırsatı bisikletliler olarak kesinlikle kaçırmamamız gerekiyor.

7'den 77'ye bisikletli-bisikletsiz herkesi bu Pazar (16 Aralık) saat 14:00'te Bağdat Caddesi Göztepe Parkı önünde bekliyoruz.

NOT: 16 Aralık Pazar günü yağmursuz 10°C'lik bir hava bizi bekliyor.

(link)

Emeğinize sağlık Engin Bey.
Bisiklet yollarının kaldırılmaması için bi imza kampanyasıyla karşılaştım; destekler ve imzalarsak ne mutlu bize.

• Beğen
Tepkiler: Engin Ertekin
@ahmet söyler

Görür görmez katıldım benimle beraber 20 kişi civarı daha dahil ettim. İmzaların toplanması için belli bir tarih var mı? Yani bu kampanya ne zaman bitecek?

• Beğen
engin dostum bu topik gerekirse 1 yıl devam etmeli karşıdan gelecek dostlar için kış aylarında zorda olsa ,ama esas patlama bahar ve yaz aylarında olacak büyük şehir bize yükseltilmiş bisiklet yolu yapacak araçlardan yukarda gideceğiz ve trafik tıkandığında vızır vızır yanlarından geçeceğiz,

Bir an için, hakikaten bize değer verip ihtiyacı göremye yönelik bir uygulama yapıyorlar diye düşünmüştüm ama nafile. Ne yazık ki içimde bu bisiklet yoluyla ilgili bir sıkıntı çıkacağına dair bir his vardı ve çıktı da. Halkının ihtiyaç ve isteklerine çözüm getiren değil, çıkarları doğrultusunda hareket eden bir yönetim tarzının olduğuna inanıyorum. İnsanların bu denli saf yerine koyulduğu bir ülkede yaşamak üzücü.

14 Aralık 2012 tarihinde KanalTürk'te yayınlanan ve Candaş Tolga Işık'ın hazırladığı "Bunu Konuşalım" programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a bisiklet yolları ile ilgili görüşü soruldu. Her şeyi söylüyor ama sorulan soruya cevap yok nedense!!!

NOT: Bu programdan tam 1 gün önce İBB, Bağdat Caddesindeki yeni bisiklet yoluna dubaları yerleştirmiş, ancak "trafik tıkanıyor" gerekçesiyle gelen şikayetler üzerine 24 saat geçmeden tüm dubaları ve levhaları yoldan apar topar kaldırmıştı.

(Programda soruyu soran Hakan Özhan'a çok teşekkürler...)

[video=youtube_share;U4ZSTsLQ25M]http://youtu.be/U4ZSTsLQ25M[/video]

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
@engin güner

Engin Bey,
Aynı mesajı facebookta da yazmıştınız. Burada da aynı cevabı vereyim izin verirseniz:

Millet olarak o kadar kanıksamışız ki kural tanımazlığı ve kural tanımayanların cezalandırılmadığını... Herkes ama herkes kurallara uygun davrandığı sürece bisiklet yolunu isterseniz orta şeride yapın, hiç bir şey olmaz. Bisiklet yolu sağa mı sola mı kaldırıma mı yapılsın diye konuşmadan önce caddede sağa ve sola park edenleri, cadde üzerinde yarışanları ve tüm bunlara göz yuman, hiç bir önlem almayan ve yaptırım uygulamayan değerli polisimizi sorgulamamız gerek. Bu bisiklet yoluyla birlikte belki tüm bunları da sorgulamaya başlar halk.

vakit uysa kesinlikle katılırım damlaya damlaya gölolurbugün bağdat ertesi gün vatan caddesi derken birbakmışız tümcaddelerde özel yollar konulmuş

dostum engin,
gerçekten iyi bir kitle var idi şiddet olmadanda haklar alınır bu gün oradaki duyarlı bisiklet sürücülerine teşekkür ederim attilla bisiklet takımına ve bisikletliler derneğinin verdiği katkıyada teşekkür ederim senin burada başlattığın anlamlı direnişi takdirle karşılıyorum ve destekliyorum ,sivil geldim pankart taşıdım ve düdük çaldım durmak yok eyleme devam,,,,

malesef ülkemizin gerçekleri bunlar popolarını rahat koltuklardan selelere taşımaya cesareti olmayan yaşayan ölüler biz inancı ve gücü yetenlere tahammül edemiyorlar neden ? çünkü bizi her gördüklerinde başardıklarımızdan utanıp başlarını çeviriyorlar
çoğunluk olarak bizlerden üstün oldukarı içinde söz de hak ta kendilerine ait oluyor ne yazıkki bizlere şirin görünmeye çalışan belediye yetkililerinin bizler için yapabildiklerini görüyorsunuz bir kaşık bal veriyorlar önce sonrada burnumuzdan getiriyorlar
karbonmonoksitten nefes alamıyoruz artık diyeceğiniz günler çok yakında ama ne yazık ki hala farkında değilsiniz

İstanbul'da yaşamadığım halde eyleme katılan herkese teşekkür ediyorum :)

• Beğen
Bu önemli eyleme katılan tüm bisikletseverlere ve duyarlı vatandaşlara tek tek çok teşekkür ederim. Çok güzel ve başarılı bir eylem oldu. Katılmak isteyip de çeşitli sebeplerden dolayı katılamayanlara da çok teşekkürler, onların da desteğini hissettik, onları da temsil etmiş olduk. Eyleme tam destek veren TEMA Vakfına, Bisikletliler Derneği'ne, Atilla Bisiklet Takımı'na, çok sayıdaki bisiklet gruplarına ve amatör-profesyonel tüm bisikletlilere sonsuz teşekkürler...

Amacımız sesimizi medya aracılığıyla tüm Türkiye'ye duyurmaktı, bunu da başardık. NTV'nin canlı yayınının yanı sıra DHA'nın yaptığı çekimler de bu akşam pek çok ulusal kanalda yayınlanacaktır.

Ancak işimiz bitmedi. Yolun daha çok başındayız. Her gün 153 İBB Beyaz Masa'yı ve 444 55 22 Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi'ni arayıp bisiklet yoluna dubaların tekrar takılması ile ilgili taleplerimizi durmaksızın iletiyoruz ve tanıdıklarımızdan da aynı şeyi yapmalarını rica ediyoruz.

HER PAZAR SAAT 14:00'te BAĞDAT CADDESİ GÖZTEPE PARKI ÖNÜNDE BULUŞUYORUZ, BİSİKLET YOLUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ !

23 ARALIK 2012 PAZAR GÜNÜ TEKRAR GÖRÜŞMEK ÜZERE...

(link)

@Kudret Kurtcebe

Kudret Bey, sizin gibi "gerçek bisikletlilerin gerçek desteği" ile elde etmek istediklerimizi hep birlikte elde edeceğiz. Birlikten kuvvet doğar, tek başımıza her birimiz birer hiçiz.

Reşit Çağırgan bir kaç mesaj önce eylemin NTV Canlı Yayını paylaşmış, kendisine çok teşekkür ediyorum. Ben de yine NTV'de 18:00 Haber Bülteninde çıkan canlı yayın dışında yapılan röportajların yer aldığı ayrı bir haberi paylaşayım. Katılan herkese tekrar çok teşekkürler.

Umarım bugün gerçekleştirdiğimiz protesto gerekli yerlere ulaşmıştır. Olumlu yönde bir netice beklemekteyiz. Bugün protesto eylemine bisikletli, bisikletsiz katılan herkese teşşekürler.

Geri