Scudo Sports

Bisiklet yolumuz hayırlı olsun (İstanbul)

volkan Öz

Forum Demirbaşı
Tepki
553
Bisiklet
Specialized
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/08/31/73aff47a837a2a7ff8ae94b8cadd78e7.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yaptırılan Emirgan Sahil yolu inşaatında sona yaklaşılıyor. Geçtiğimiz Mart ayında başlatılan çalışmalarda 700 metrelik sahil kesimine denize kazık çakma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Çakılan kazıkların üzerine beton dökülmesi işlemlerinin başladığı inşaat tamamlandığında sahil yolu 8 metre genişlemiş, İstanbul boğazı ise 8 metre daralmış olacak.

İBB tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtımı yapılan projede Emirgan sahilinin 700 metrelik bir bölümünü kapsıyor. Genişletilen bölümde 2 metre genişliğinde bisiklet yolu oluşturulacak. Ayrıca 3 metre genişliğinde toplamda 1550 m2 yeşil alan planlanıyor.

Otomobilleriyle gelen vatandaşlar için ise sahil bandı boyunca 116 araçlık otopark cebi yapılacak.

Balık tutan vatandaşların içinde 30 metre uzunluğunda 3 adet balık tutma platformu yapılacak. Böylece balıkçıların yürüyüş yapan ya da bisiklete binenleri rahatsız etmeden balık tutmaları sağlanacak. Proje tamamlandığında toplam 11 bin 300 m2'lik bir alan yeniden düzenlenmiş olacak.

Scudo
Bisiklet yolundan çok otopark projesi bu. Hiçbiryerde başlayıp hiçbiryerde biten 700 metrelik bir bisiklet yolu. Oraya bisiklet nasıl gidecek? Tabi arabayla. E gitmişken 3-5 kuruş ispark'ı da görürsünüz artık :D Böyle işler yapıyorlar, sonra "her şeye itiraz ediyorsunuz hiçbir şeyi beğenmiyorsunuz" oluyor. E adam gibi evimden oraya gidebilecek bisiklet yolu yapın da beğenelim, eşimi çocuğumu alıp haftasonu oraya "bisikletle" gidebileyim. Arabaya binip o trafiği egzosu çektikten sonra ne anladım ben o bisiklet yolundan.

Emirgan'da yolun bu bölümü tek şerit olduğundan ve genelde rüzgar bana doğru estiğinden bazen sıkıntı yaşıyordum yol kısa da olsa biraz rahatlatacaktır sonra yine ana yoldan devam zaten. :D

@KaanG

Bizde hala "bisiklet yolu" kavrami pek oturmus degil. Durum boyle olunca da, cikan proje bu oluyor. Bi 20-30 sene daha bisiklet yolumuz olmaz bizim adam gibi.

Denizi doldur, doğayı katlet... Sonra da "bisiklet yolu yapılıyor" diye olayı çevreci çözümler olarak göster. Ne güzel zihniyet.

@Berke Kazankaya

Benim sürekli işe giderken ve gelirken kullandığım bir yol, ona rağmen bisiklet yolu yapılmasına sevinmek yerine neredeyse oturup karalar bağlayacağım :D
İstinye'den Beşiktaş tarafına giderken çoğu zaman araçların hızına ayak uydurabiliyorum. (Emirgan'daki valeler yüzünden 35 km ve altı hızla seyrediyor genelde trafik) ve şeridi kapatıp gidiyorum. Şimdi orada bisiklet yolu olduğu için kanuni olarak yoldan sürme hakkım olmayacak. Sağ şeritten en sola geçip bisiklet yoluna girmem gerekecek. 700 metre sonra tekrar karşı tarafa geçmek gerekecek. (Dönüşte karşıya geçmek gerekmeyeceği için gidiş kadar problem problem değil). 700 metre değil de 7 km olsa hadi sola geçmeye değer diyeyim...

Ayrıca tabi bir yurdum klasiği olarak çok büyük bir oranda mangalcı ve oltacı istilasına maruz kalacak o yol. Yanı otopark olacağı için sürekli kapı açılacak bisiklet yoluna.
http://media.haberinola.com/HBOImages/ContentImages/600x300/Emirgan-Sahil-Yolu-Genisletiyor-Bogaza-Yurume-ve-Bisiklet-Yolu-Geliyor_0cd0f_01.jpg

Yani zaten o yolu mevcut haliyle kullananların işini bu haliyle zorlaştırmaktan başka bir işe yaramayacak gibi geliyor bana. Trafiğe girmeye cesaret edemediği için o yolu kullanmayanlar da gene kullanmamaya devam edecek, çünkü gene trafiğe girmesi gerekecek o yola gidebilmek için. Bir süre sonra da "bisiklet yolu yaptık işe gidip gelirken kullanmıyorlar" olacak. :D
Bkz:

Neyse amma laf ettim yahu, yapılsın bakalım görelim :)

Dilenciye Hıyar vermişler eğri demiş :) Buna da şükür arkadaşlar.Doğa olayına gelince, evet bende istemem doğal olan bir oluşumu bozmayı fakat en azından burada ağaç kesilmeyecek aksine ağaçlandırma olacak gibi gözüküyor.

Bostancı sahilide doldurma yöntemi ile yapılmış bir yol ama herkes şükür ediyor ve harika bir yol olduğunu biliyoruz....

700 metre bisiklet yolu mu olur arkadaş 20 km hızla 2.3 dk da bitecek şaka mı bu yapmasınlar daha iyi

@Sefa.

kazık çakmak ne zamandan beri denizi doldurmak oldu :D

İBB allah Razı Olsun Otoparkınız çok güzelmiş istanbullular :alkis:

Proje mimarina sorulsa "Bu bisiklet yolu niye" diye, büyük ihtimal söyle bir sey derdi: "Haftasonu coluk cocuk bogaza geldigimizde bizim ufakliga da bisiklet sürecek bir yer olsun iste". Bu da böyle bir bisiklet yolu...

@Sinan Ş

Haklısın, söz konusu o bisiklet yolu, yeşil alan falan, belli aralıklarla çakılmış kazıkların üzeri ile sınırlı kalacak. Kazıklar arasındaki boşlukların doldurulmaması gerektiğini, pratik zekalı halkımızın buna bir çözüm bulabileceğini unutmuşum. Benim hatam.

@Sefa.

Senin mantigina gore deniz uzerindeki tum tasitlar ve yapilar da denizi dolduruyor :) neyse konu tartismaya donmesin , yapilan yapilmis artik..

Doğal kara parçası ile yapay kara parçası arasındaki farkları idrak edebiliyorum. Benim için yeterli bir şey bu.

Bu sabah bu haberi okuduğumda bana da proje çok saçma geldi. Sonuç olarak o bölgeye bir çok insan gidecek nüfus artışı olacak (gezme amaçlı), yol tıkanacak. Acaba Emirgan halkı böyle bir proje talep etmiş mi?

Maltepe'de sahil doldurma sonrasında nüfusun ve trafiğin ne kadar arttığını hepimiz biliyoruz. Bir pazar günü yanlışlıkla sahil yoluna girdim aklımı kaçırıyordum.

Bisiklet yolu açısından saçma olmuş, muhtemelen o bisiklet yolunu da valeler otopark olarak kullanır. Ancak sütiş'in önündeki trafiği bir nebze rahatlatırsa bile iyidir bence. Hafta içi rahat ama özellikle haftasonu yoldan da sahil kaldırımından da gitmek işkence oluyor o noktada.

Geri