Scudo Sports

Bisiklet yolu yapanlara 7.5 milyon lira destek

Bİzim burada 4kmlik bisiklet yolu yapılıyor...

Scudo
Bahsi geçen paralar AB fonlarından geliyor. Yola hiçbir düzenleme yapmadan mavi boya sürüp fonda ki parayı belediyeye aktarıyorsunuz hibe olarak. Soran olursa toplam şu kadar km yol yaptık diyorsunuz. Kimse demiyor bu yol oldu mu, işe yarıyor mu vs...
İşin içinde cep doldurma imkanı olduğu sürece ne kimse düzgün çalışır, ne adam akıllı bir proje hayata geçer. Anca parka bahçeye trafikten kopuk / yayaların içinde / sürekliliği olmayan mavi şeritler eklenir :snzdglsn:

Yanlis anlamadiysam eski parayla 7 trilyona 91 km yol mu yapacaklarmis? Hemde parca parca kac sehire birden toplam 91 km. O kadar parayi harcayacaklarina az dusunup bu millet zaten yolda da suruyor halki bilinclendirelim deseler daha mantikli olmaz mi? Bizim okula giden yolda da bisiklet yolu var ama minibuslerin arasinda o kadar sikinti cekmiyorum ben , o kadar parayi oraya yatiracaklar biz daha fazla vergi vericez yayalardan dolayi kullanmayip yolda kaza yaparsak bu seferde bisiklet yolu var diye biz suclu olucaz olan yine bize olacak

@BerkEvren
Yazık.Bisiklet yolu da gerekli ama asıl ''hak yolu'' daha önemli.Allah hak yolundan gitmeyenlerin yardımcısı olsun ki,hak yolunda ilerleyebilsinler.

@Serkan Mıstınoğlu Dediğin sorun belediyelerin hırsızlığı oluyor devlet 7.5 milyon lira destek vermiş halen öyle yaparlarsa parayı hoop indirmiş oluyorlar

@PerzeusBir defasında İzmit belediyesinin bisiklet turundayim , önümde 60-65 yaşlarında iki amca var . Kendi aralarında konuşurken kulak misafiri oldum .

Üzerinde bulunduğumuz mavi boyalı bisiklet yolu var , soruyor diğerine ; Burayı neden mavi yapmışlar acaba ?
Araçların buraya park etmesi için yapmışlardır herhalde ... [emoji16]

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@keremkucuk041 Kafa bi milyon heralde o dayılarda tanışmak isterim

@Afyon35
Bu insanlar bir şey yapamaz,beceremezler..Bizzat kendileri,kendi yönettikleri şehirlere ihanet ettiklerini söylediler..Böyle bir şey olabilir mi?Madem öyle,bunun hesabı ne olacak?

Her yerde inşaat var,soluk alınacak bir yer yok,sen bisiklet yolu yapmakla alkış bekliyorsun bizden..
Yapmış bisiklet yolunu..Gidiyorum,bir tane bisikletli ile karşılaşmıyorum..Yol var,bisiklete binen yok..!
Başka bir yerde bisiklet yoluna gireyim diyorum,çünkü ''bisiklet yolu varken,normal yoldan gitmek suç'' filan deniyor..''Suç işlemeyeyim,insan gibi bisiklet yolundan gideyim'' diyorum,cam kırıkları ile savaşıyorum,sövüyorum ve çıkıyorum yoldan..
Madem bu bisiklet yolunda kararlı bu devlet..Şu cam konusuna da bir el atsın da,görelim samimiyetlerini..Yoksa bir tanesi bile bisiklet yolunda bisiklet sürmüyor mu?Bence sürmüyorlar..Bisikletle alakaları bile yok..
Her sene ülkede tur yapıyorlar mesela..Sırf gösteriş için..Tur yaptık,şu kadar bisikletçiye bastık parayı getirttik filan..
-Sen biniyor musun bisiklete?
-Vaktimiz olmuyor..:ckskc:

@ahlaksız Cam kırıkları dahil bisiklet yolunun üzeri sürekli süpürülüyor burada sizin bulunduğunuz belediyede de bundan görevli insanlar vardır ama yapıyorlar mı Allah bilir
Bir de biz önce kendi insanımızı eğitmeliyiz gece gece içip şişeyi kırmanın bir mantığı olmadığını anlamalılar bence

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Afyon35
Sanırım, alkollü insanlara beliriveren, şişe üzerinde kocaman "içtikten sonra kırın, " diye bir yazı var. Ayık kafa ile okunmuyor o yazı. Okumak için alkol almaya da hiç niyetim yok açıkçası.

@Afyon35
Sadece bisiklet yolu da değil..Yol kenarlarında hep cam kırıkları oluyor..Temizliyorlar ama yeterli değil..
Ben de arada içerim ama şişe kırmak nedir ya?Her yerde çöp bidonu var..At işte içine ama atmıyor,yolda şişe kırmak moda ülkede..
Yeni bir bekçi konusu çıktı mesela..Bu bekçiler,bu şişe kıranları yakalasın mesela..
''Biz yol yaptık'' deyip,kenara çekiliyorlar..Gelsinler bir 5 km bisiklet yolunda veya yol kenarında gidelim.Görsünler yaptıkları hizmeti..Yapmazlar işte..Arabadan/uçaktan/helikopterden aşağı inmezler..
Helikopterden bağırıyor;''Şu kadar bisiklet yolu yaptık..''
Gel aşağıya da,beraber sürelim,gelsene..!

Hepinizi florya sahilde bulunan bisiklet yoluna bekliyorum insanlar o maviye boyanmış yolu kendilerini özel hissetmek veya kendilerini bisiklet hissetmek için yürüyorlar özellikle yürüyorlar.çünkü bu yol sadece boyalı , yanında bu yoldan ayıracak hiç bir duba vesaire yok bir de Üzerlerine sürdükçe çekilmiyorlar insanlara çarpmaktan dolayı ben telef oldum artık bisiklet yolu olmayan normal yollarda sürmeyi tercih ediyorum.Neden mi suçlu olmamak için

Hep söylüyorum, yine söyleyeyim...

Henüz yerleşik düzenin temel değerleri ile barışmamış bir toplumda ne yaparsanız yapın işe yaramaz...çünkü insanlar hiç bir kuralı tanımıyor, hiç bir uygar değeri benimsemiyor. Tam bir göçer, talancı, işgalci psikolojisi...henüz kırsal yaşamdan, şehir yaşamına evrilememiş kaba, nobran, eğitimsiz, ilkesiz bir topluluğuz...kimse kusura bakmasın, kendimizi kandırmayalım...

Bu memlekette görme özürlüler için kaldırımlara o sarı bantları da yaptılar, sonuç nedir...?
Bu memlekette sigara içilmez bölümler oluşturdular, sonuç nedir...?
Bu memlekette bisiklet yolları da yaptılar, sonuç nedir...?
Bu memlekette yaya geçitleri var yahu, bir tane duran araç var mı? (Trafik Polisi aracı dahil), sonuç nedir...?

Yani ben bu konuda oldukça karamsarım dostlar...

Coğrafyan kaderindir demiş ya İbn-i Haldun... Bisiklet yolunun falan kimsenin umurunda olduğunu, önceliği olduğunu düşünmüyorum. Orada nemalanılması gereken 7,5 milyonluk bir kaynak var ve bu nemanın anahtarı bisiklet yolu olduğuna göre elbette tüm belediyeler seferber edilecek. Keşke gayeler samimiyetle insana ve topluma hizmet olsa.

Turkiye'de bisiklet yolunda 2-3 kez surus yapan herkes bisiklet yolu yerine arac yolunda surmeyi tercih ediyorsa eger cozum bisiklet yolu yapmak olmamali. Hepimizin bisiklet yolu uzerinde yasadigi fantastik tercrubeler var. Olay yolu yapip gerisini salmak ile olmuyor.

Arac kullanimindan bisiklet kullanimina gecen ulkelerin hepsi bunu planli, programli sekilde ulke halinde topyekun yapiyor. Hollandalilar 70'lerde petrol krizinden sonra yapmislar bu gecisi. Turkiye'deki ekonomik kriz de aslinda bunun gibi guzel bir sebep olabilirdi ama en temel konularda bile goremedigimiz vizyonu burada beklemek saflik olur.

Devlet bisiklet yollarini yaparken bununla beraber vatandaslarini bisiklete tesvik etmek icin belirli bir miktara kadar bisiklet alimlarinda vergi iadesi yaptilar, ilkokuldan itibaren egitim vermeye basladilar bisiklet ve trafik konusunda ( 12 yasinda Verkeersexamen denilen bisikletle trafik testine giriyorlar ), bisikletliler araclarin kendilerini farketmesi icin defalarca protesto duzenledi, bunlari yaparken kimse halki bozguncu diye yaftalamadi.
Bisikletlilerin haklalari kanunlar ile cok siki korumaya alindi. "Dutch reach" diye arac kapisi acma mantigi gelistirdi adamlar, ehliyet sinavinda bunu yapmazsaniz yandi gulum keten helva. Hollanda'da arac kullanan suruculerin en cok korktuklari seylerden birisi bisikletliye carpmak. Halkin cok buyuk kismi kendisi de bisiklet kullandigi icin arac kullanirken bisikletlilere empati yapabiliyor, onlari neyin tedirgin/rahatsiz edebilecegini bildigi icin tehlikeye atmiyor. Ben Istanbul'da bisiklet kullanirken defalarca sebepsiz yere araclari ile beni dusurmeye calisip eglenen insanlara denk geldim.

Cocuklar gozunu actiginda itibaren bir sekilde bisikletle muhatap olup, ilkokulda egitimini de aldiklari icin yaya olarak da bisiklet trafiginin farkinda oluyorlar. Turkiye'de bisiklet yolundan yuruyen yayalari uyardiginizda size soyleniyorlar. Hadi onu gectim hepimizin videosunu izledigi bisiklet yolunda piknik yapan aile var.

Kisaca, Turkiye'de binlerce km bisiklet yolu da yapilsa, devlet tarafindan baslatilan halki egitecek buyuk bir seferberlik olmadigi surece hicbir sey degismez malesef. Mevcut iktidardan da bunu bekleyen cok acikca soyluyorum kerizdir.

Yapilacabilecek olan belki buyuk sehirler disinda kucuk yerlesim yerlerinde halkin insiyatifi, stk'lar ile yerel yonetimleri yonlendirmek olabilir. Bisikletlilerin trafikte haklarini koruyacak kanunlar/duzenlemerin meclis tarafindan yapilmasi, egitim sisteminde bisiklete yer verilmesi, vatandaslarin bisiklet almalari icin vergi tesvikleri/indirimleri vs. Turkiye'nin bunca halledilemeyen sorunu yuzunden zurnanin son degili.

(link)
Halkımız da bilinçlenirse bisikletin geleceği iyiye gidiyor bence

Cam parçalarından bende çok rahatsızım. Hergün sövmediğim söylenmediğim gün yok gibi bişey oluyor. Bisikleti bırakasım bile gelmişti o dereceye kadar çıkmıştım. Zıkkım içsinler.
Çarşı içinde yol kenarlarındaki ücretli yaptıkları araç park yerlerine araç sokmasınlar. Aynı marmaristeki gibi yapsalar insanların araca olan bağlılıkları kırılır. Önce toplu taşıma kullanmaya başlarlar sonra bisikleti hayatlarında yer edindirirler önemini anca böyle anlarlar... Adamlar 2-3 km yoldan otomobilleriyle çarşıya geliyor. Bi yandan bakıyorsun akaryakıtta dışa bağımlıyız milli servet boşa akıp gidiyor. Araçtan sebep Gürültü stres kavga patırtı o biçim. Ama hiç zannetmiyorumki şehir çarşı yol kenarından araçları kaldırsınlar çünkü işin içinde para var. Ellerinde park pos makine ile dolaşanlar 0-1 saat arası 3 ₺ alıyorlar.

Şehir içinde adam gibi bisiklet yolu yapmaları için mevcut düzeni sil baştan olması gerek o da yolun bi kısmının traşlanması binaların yıkılması demek. Bu da imkansız. Maviye boyamakla olmaz. Maviye boyadıkları kaldırım yolunu kesinlikle kullanmıyorum çünkü hem cam parçaları hemde insanlar var. Bu tip saçma sapan yolu kullanmaktansa Anayolu kullanmak daha rahat daha hızlı.

Geri