Bisiklet Yolları...

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
18 Mart Şehitler Günü Töreni’ne katılan arkadaşlarımız tören sonunda çeşitli yönlere doğru dağıldılar… Hava çok güzeldi, Bülent Bey, Kemal Bey ve Önder'le birlikte biz de Kartal’a doğru gitmeye karar verdik… Bize Alicins ve ismini hatırlayamadığım bir arkadaşımız daha katıldı... Ama onlar Kızıltoprak'ta bizden ayrıldılar... Biz Kartal'a doğru devam ettik... Bu gezi sırasında yeni yapılan bisiklet yollarının hali ne yazık ki resimlerdeki gibiydi... Bisiklet yollarının girişleri park edilen otomobillerle kapatılmıştı… Diğer resimler ise, Delta Bisiklet ziyaretiyle ilgili…

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/1.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/4.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/5.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/2.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/3.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/6.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/7.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/8.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/9.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/10.jpg

http://i81.photobucket.com/albums/j221/ssatir/bisiklet/18mart07kartal/11.jpg
 
Scudo

candede

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
1.084
Tepki
1.050
Şehir
DÜŞ BAHÇESİ
Ahh Ülkem ve cici İnsanları.
En son Akdaniz Ege Turumuzun bitimi ardından,kardeşimiz sevgili Çağrı ile birlikte anadolu yakasında (Pendik'ten Bostancı'ya) Çevirdiğimiz padallarımız da farkına varabilmiştik bisiklet yollarımıza.
Bu Ülke tüm ''ahhh'' lara rağmen güzel.Bugün,dün'den daha güzel.Her noksanı giderecek bir varımız var.
Sanırım herkes bu yaşanan olumsuz görüntüye bir çevap oluşturmuştur kafasında.Bun yanlış ve görmeye tahammül etmeye zorlandığımız toblo da hepimiz suçluyuz.Hem de azımsanamıyacak kadar.
Daha fazla bisikletlerimizle bisiklet yolların da binemediğimiz için,Bu güzel Aileyi büyütemediğimiz için,Türkiyedeki en kapsamlı UCİ yarışına dahi 200 geçmeyen sporcularımızla katıldığımız için hepimiz suçluyuz.
Kültürlerimizi oluşturmalıyız. Olması gereken yerlerde olması gerekenler olmaz ise,yerlerini bizlerin tasvip etmediği kişiler olumsuz eylemleri ile doldurur.
Bu Ailenin bir ferdi olarak kendi adıma ben sizlere söz veriyorum.Bu Ailenin büyümesi,gelişmesi ve daha heyecanlı soluk alması için elimden geleni yapacağım.Hepimizin yapacağı daha çok işler var.Bu Ülke ve bu İnsanlar bu güzellikleri hak ediyor.

Bu camia bu Ülke nüfusuna göre yüzdelik dilimin de inanılmaz alt seviyelerde.Bizlerin birbirine daha sıcak ve şefkatli sarılmasının zamanı geldi de geçiyor.Bu camianın ahenk taşlarını oluşturan nadide güzelliklerimiz de satıca az ama sıcak yüreklere sahip olan Bisiklet magazalarımızdır.Hepimiz bu camianın birer soluk borularıyız.Bu soluk borularımızın birinin dahi tıkanmasına izin vermemeliyiz.Bu Ülke de bizler de bu lükse sahip değiliz.Bu nadide sıcaklığa sahip magazalarımızdan biri olan Delta da sıcak dostlarımızı görmek beni sevindirdi.Takımını da oluşturan Delta magazamız güzelliklerine her gün yenilerini koyma telaşını yaşıyır.Bir nebze Bisiklet camiasındaki olumsuzluklara noksanlıklara çareler arayıp bunları hayata geçirmenin heyecanını yaşıyor.

Değerli büyüğüm,Süleyman abi.Güzel ve verimli paylaşımlarınız için siz güzel insana teşekkür ediyorum.

Yüregim ve Sevgimle...




'''Bir gün hepimizin Aile olarak bir arada pedal çevireceği gün de gelecek.'''
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Baki Berk Kayalar

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ocak 2007
Mesaj
1.576
Tepki
1.208
Şehir
TCDD 1. Bölge - İzmit
Bisiket yolu üzerinde yürüyen yayalara o kadar deli oluyorum ki anlatamam. Mecburen biraz üstlerine sürmek zorunda kalıyorum. Bisiklet yollarının girişlerine araç park eden insancıklara söyleyecek laf bulamıyorum zaten.
 

Fatih Özgenlik

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ekim 2006
Mesaj
822
Tepki
393
Şehir
Bursa
Bursamızdaki bisiklet yollarını bir görseniz. Yolları dediğime bakmayın, o kadar azlar ki ve "işte bisiklet yolu da yaptık" demek için yapılmışlar. Bisiklet yolunda bolca yürüyen insanların yanı sıra, elektrik direkleri, otobüs duraklarıyla da karşılaşabiliyorsunuz.
Yürüyenlere karşı yaptığım şey; mecburen biraz yavaşlayıp,"bisiklet yolunda yürüyorsunuz" diye bağırıyorum.Bazen sesleniyor ve işaret ediyorum uzaktan çekilsinler diye. istiflerini bozmayanların üzerine sürüyorum ben de.yapılacak başka birşey yok.

Böyle bir konuya değindiğiniz için teşekkürler...
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Ben bu şekil arkadaşların camına uazılar bırakıyodum geçen sene
"Aracınızı bisiklet yolu üzerine bırakıp sizin o tembel poponuzun kaldırp tadamayacğınız zevkime engel olduğunuz için o arabanızın..." diyerek küfürlü bir şekilde devam ediyodum notu sileceğe takıp gidiyodum... Eğer çok kızgın olursamda ne yalan söliyim lüks yada normal ne olursa olsun kaportaya değdiriyosum pedalla boynuzla neresi sürterse...

uslanmayanın hakkı kötektir...
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Süleyman abi mehaba,

Bu anlamlı günde yaptığınız turdan dolayı sizleri tebrik ederim:) .Ancak bisiklet yollarının halini görünce üzülmemek elde değil:( .Yolların yerel yönetimler tarafından yapılması çok önemli ancak sadece yapıp bırakmakla olmuyor.Yerel yönetimlerimizin bisiklet yollarını hiçe sayarak araçlarını gelişi güzel bırakan sürücülere gerekli cezai yaptırımları uygulaması gerekir diye düşünüyorum.:mad:
Aksi halde bisiklet yolunu kapatmış her araçta bisikletten inerek yolunuza devam etmeniz gezinizin güzelliğini ve neşesini bozmuş ne diyelim abi toplum olarak biraz daha saygılı,hoşgörülü ve kurallara uyan ve kimsenin hakkını gasp etmemeliyiz diye düşünüyorum.
Bizlere bu önemli konuyu aktarıp paylaştığın için tekrar teşekkür ederim.Geziye katılan tüm dostlara selamlar...
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Süleyman abi merhaba

Güzel güzel bir gezi yapalım demişsiniz. Ama resimlerden zaten görülüyor ve resimleri izlerken bile burdan insan sinir oluyor. Bu araçların oralara park etmesi, araç sahiplerinin dangalaklıkları yanında, bu yolu o şekilde inşa eden şehir plancılarının da büyük hataları olduğunu gösteriyor.

Bu yollları inşa ederken hiç kafa yormamışlar ki. Ben mühendis değilim ama, sadece şu resime bakarak bile yolun yanlış yapıldığını anlayabiliyorum.
Ben bu yolu yapıyor olsam, kırmızı betonla dökülen bisiklet yolunda araba geçiş yerlerinde kırmızı beton rengini hiç kesmezdim. Bu kırmızı renk sürücülere dikkat çekmek için yapılmış bir renk. Ama resimlerde görüldüğü üzere araba girişlerinde bisiklet yolu aslında bitmiş olarak gözüküyor. Adamla mahkemelik olunsa bisiklet yoluysa niye burada kırmızı beton yok der araç sürücüsü.

Bir ikinciside , burası madem bisiklet yolu araç geçişinde niçin yol kodu düşürülmüş. Araçlar bisiklet yolu olduğunu idrak edebilmeleri için o geçişlerin araçlara göre yükseğe çıkıp inerek, geçmelerini sağlamak lazımdı. Bisikletlilerin kod inişi yaşamamaları lazımdı.

Bu yollar yapılmış ama sırf gösteriş amaçlı, bisikletliler düşünülerek , onların fikirleri alınarak yapılmamış. Birileri keselerini doldurmuş. Avrupaya işte bizde de bisiklet yolları var denmek için yapılmış.

Sizler, güzel gezinizde engeller koydukları halde gene gezinizi yapmış , sonrada Delta bisikletin sıcak ortamında çaylarınızı yudumlamışsınız.
Ellerinize ve ayaklarınıza sağlık olsun diyorum

Sevgi ve saygılarımla.
Hoşçakalın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Bulunmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Kasım 2006
Mesaj
1.022
Tepki
675
Şehir
Ankara
teşekküerler..
keşke o arabaların sahiplerini bulsaydınız..ve ya çizseydiniz arabaları:boese157:
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
arkadaslar bir daha bole bisiklet yoluna park gorurseniz bana mesaj atin arabanin plakasini yazin saat kac onu yazin bide yerini yazin ben ceza kestirme islemlerinle ilgilenecem. baba trafik mufettisidir benim
 

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.166
@(ZEO)


Vayy zeo cum zamanın da söyleseydim aradık hemencik...:D :D

-Evet arkadaşlar bu bisiklet yoluna araba park etmek yeni adet değil,orada trafik görevlisi baktık ama malesef yoktu!! olsaydı cezayı kestirmiştik.Bizede fotoğrafları çekip kartal belediyesine mail olarak atıcağız,ilgili yetkililer önlem alırlar umarım.
 

A.Bülent Yamaner

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Şubat 2005
Mesaj
1.173
Tepki
309
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Scott
@(ZEO)

Sevgili alper,
Resimlerde senin sorduğun herşey çok net görünüyor.
Yeri, ihlali yapan aracın plakası, modeli, rengi hatta havanın durumundan yaklaşık zamanı bile. (Öğleden sonra 15.30 - 16.00 arası.)
Bence sen buradan resimleride print ederek kanıt olarak gösterebilirsin.
Bu araçlara hakettikleri cezayı yazdirabilirsen, sende kendi payına bu mücadelemize katkıda bulunmuş olursun.
hoşçakal.
A.Bülent Yamaner
 

Ediz Tevfik Özgan

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ocak 2006
Mesaj
1.141
Tepki
972
Şehir
BURSA
geziniz için teşekkürler. Bisiklet yollarının hali ise hakikatan feceat. İnsanların birbirine niye saygısı yok anlam veremiyorum. Herkes heryerde barut fıçısı halinde, bişey olsada dalaşsak misali. Ülkenin bir nolu sorunu bence bu, insanlar sevgi ve birbirlerinin hakkına saygı duyma gerekliliğini hissetmeliler. Çevre sorunu da, yol sorunuda pekçok sorun da daha çabuk hallolur gibi. Tabi cezai yaptırımlarıda yok saymıyorum. Her şekilde üstüne gitmeliyiz diye düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Süleyman Şatır

Süleyman Şatır

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mart 2005
Mesaj
1.151
Tepki
2.733
Şehir
Fatih / İstanbul
Evet bisiklet yollarının girişleri Pazar günü böyleydi… Bazılarının resimlerini de çekmedim… Şimdi ben de düşünüyorum da, Ender Bey’in söylediği gibi, bisiklet yolları kesintisiz devam etmeliydi... Otopark girişlerinde yolun üstünden araçlar aşmalıydı ya da bu yükseklik her iki tarafa da paylaştırlmalıydı... Bazı yerlerde 50-100 metre aralıklarda olan bu rampalarda inişler çıkışlar belki daha yumuşak olabilirdi...

Bisiklet yolu girişlerinin bazılarına, park yapılmaması için demir engeller konulmuş. Ama bunlar da çok tehlikeli… Bu engellere çarpma tehlikesi var… Bir otopark girişinde de hırsızlar, bu demirleri söküp götürmüş olmalılar ki, her iki tarafta da yerde 4’er tane 4-5 cm yüksekliğinde çivi gibi, tespit noktaları vardı…

Otoparklara girişler bir araba geçecek kadar genişlikte olsaydı, belki bu demirlere de gerek kalmayacak, araçlar da otopark’ın giriş ve çıkışlarını kapatamıyacakları için buralara park yapamıyacaklardı…

Bir diğer sorun da, otoparktan çıkan araçların yola çıkmak için, bizim yolumuzda durmaları ve sürücülerinin başlarını diğer tarafa çevirip, yolun kendilerine müsait olmasını beklemeleri… Hızla giderken, aniden otoparktan çıkan ve yola çıkmak için bekleyen bir arabanın kapısına bodoslamadan bindirmek an meselesi…

Mesaj yazan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim...
 
  • Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL

Banu B.

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
654
Tepki
306
Şehir
İstanbul
bu bisiklet yolu iikencesine katılmamak mümkün değil. nicedir ilk defa bisiklet yolunda yapmış olduğumuz geziyi paylaşmıştım...

inanın bisiklet yürüyen yayalara kızgın bakmaktan ve zil çalmaktan tükenip, kendimi onların yoluna atarak kaçmak zprunda kaldığım çok pozisyon oldu...
daha acısı da eğtimli varsaydığımız insanların biz geçerken ki rahatsız bakışları...
ben anlamıyorum biz mi onları taciz ediyoruz, onlar mı bizi...
arabaların haline birşey diyemiyorum bile... sürücülerin bu derce bencil ve duyarsız olduğu bir toplumun sebebi ne yazık ki sadece onlar değil, tepkisiz kalıp devam eden bizler belkide...
ceza ve cezalandırma sistemi de buna destek olsa keşke...
neyse biraz sinir başmış bana da paylaşmak istedim...