Bisiklet ve kondisyon

JaxTeller

Üye
Tepki
3
İsim
Burak
Merhaba arkadaşlar ben yakın bir süre içinde bisiklet almayı düşünüyorum. Alış sebebim hem günlük ulaşımda kullanmak hem zevk için.
Merak ettiğim soru ise şu; ben besyo parkuruna sınava gireceğim bu yüzden şimdiden çalışmalara başladım. Bana baya kondisyon gerekiyor parkur çalışmalarına geçtiğimde. Spor geçmişim fitnessda var, şuanda crossfit yapıyorum bir süredir. Şuan ki kondisyonuma ek olarak bisiklet bana nasıl bir katkı sağlar ?
Bu konuda çok bir bilgim yok o yüzden şöyle sorayım. Uzun süredir bisiklet kullanan birisiniz arkadaşlarınızla basketbol maçına, halı saha maçına veya yüzmeye gittiğinizde bisiklet kullanmanın sizin kondisyonunuzu olumlu şekilde etkilediğini görüyor musunuz ? Halk arasında ciğer açmak çok kullanılır ciğerinizin açıldığını hissediyor musunuz ?

Birde mesela ben cumartesi günleri ergometrede interval çalışıyorum. Koşarkende interval tercih ediyorum yada 40-45 jogging tempoda devam ediyorum. Bisiklette de böyle bir şeyler yapmak gerekir mi ? Benim amacım aldıktan sonra sabah 8 gibi sahile inip bisikleti bağlayıp 20 dk falan açık havada jogging tempoda koşmak. Sonra bisiklet ile geri dönerim. Sizin önerileriniz ne olur ?

Scudo