Scudo Sports

bisiklet üzerinde korunma

ebayusuff

Forum Bağımlısı
Tepki
375
İsim
Mehmet
Bisiklet
Lapierre
bu dizlik ve dirseklik bisiklet üzerinde kullanılır mı? normalde motor için diye biliyorum.

diyelim ki kısa ya da uzun tura çıktık böyle bir şey kullanılabilir mi?

bu dizlikler ve dirseklikler eklem yerleri bulunan hareketli türden ithal kaliteli yani.

benim bunlar. motor varken almıştım. işe yarar kullanılır denilirse duracak yoksa satılık.

Ashampoo_Snap_2015.04.08_12h48m29s_001_.png

Scudo
Yok mu cevaplayacak biri. Satalım mı bisiklette de kullanılır mı

:) Daha tecrübeli arkadaşlar da cevaplayacaklardır ama ben bunları kullanan bisikletçi görmedim (küçük çocuklar dışında:)) Bacaklarınız sürekli hareket halinde olacağı için belki dizlikler yorabilir ama tabii hiç kullanmadığım için bilemiyorum..

• Beğen
Tepkiler: ebayusuff
Sadece tahmin yürüteyim.
Bu dizliklerin motosiklette kullanılma amacı:
1. Düşme anında dizleri korumak.
2. Dizleri rüzgardan korumak.

Rüzgardan koruma sanırım bisiklette pek geçerli olmaz. Düşme içinse evet korur. Ama öte yandan mafsallı da deseniz Motosiklette dizler normal pozisyonda motora bitişiktir ve hareket etmez. Dolayısı ile mafsalları ancak motordan inip, dizliği çıkarmadan yürüş yapacaklara göre dizayn edilmiştir. Oysa bisiklette çoğunlukla pedal çevirmeniz gerekiyor. O nedenle bu dizliklerin bir süre sonra çok yorucu olacağını düşünüyorum ayrıca lastikli çırt çırt ile bağlama nedeni ile bacaklarınızdaki kan dolaşımını baya etkiler ve sürüş esnasında sabit kalmaları da zor olur. Dizlik sizdeyse çıplak bacağınıza bir takıp pedal hareketi yapın bir müddet, kendiniz karar verirsiniz zaten sonra.

Hangi amaçla kullanacağınıza bağlı. Eğer Tepe inişi yapacaksanız çok güzel malzemeler kesinlikle kullanın, hatta omurga desteği ve tam kapalı kask da kullanın.
Eğer normal sürüş yapacaksanız yani pedal çevirerek sürecekseniz (nerede olduğu önemsiz) yukarıda yazıldığı gibi öncelikle bağlantı kayışlarının dolaşımı engellemesi, eklem yerlerinin sizin eklemlerinizle uyum sağlamaması, sürekli cildinize sürtmesi, terleme yapması ve daha birçok nedenle daha 1 km yol gitmeden çıkartıp çantaya atarsınız. Ayrıca özellikle günlük hayatta bu korumaya ciddi anlamda ihtiyaç duymayacaksınız. Özel sürüşler içinse (tepe inişi vb) gayet kaliteli ve ihtiyaç karşılar görünüyorlar.

• Beğen
İtiraf edeyim başlığı ilk gördüğümde içimden bir "yok artık" demiştim. Benim mi içim fesat yoksa malum malzemeye ait reklamların bilinçaltında yarattığı etki mi bilemedim şimdi.
Neyse konu anlaşıldığına göre gelelim "uzuv koruma" mevzuuna. Geçen haftasonu turda @Kurtuluş E. arkadaşımızın giydiği taytın diz kısmında jelli ped gibi gayet estetik bir koruma bölümü dikkatimi çekmişti. Markasını sormadım ama bulursam alacağım, gayet makul bir ürün. Benzeri uzun kollu formaların da dirsek bölümünde korumalı tipleri olabilir diye düşünüyorum.

Hahahahaha
Valla @Sadettin Z. benim de akılma gelmişti. Sadece senin için fesat değil :)
Bende de diz kısımda değil de üst baldır kısmında silikona benzer gibi bir koruması var. Düşme sırasında üst baldırın yan taraflarının yere sürtünmesi sırasında koruma sağlıyor. Taytı decathlon'dan almıştım :)

MAFSALLI DİZLİKLE KISMEN SÜREBİLİRSİNİZ AMA BUNLAR MAFSALSIZ

TAMAM BU DA MAFSALLI GÖRÜNÜYOR HAFİF SORUN OLUR AMA OLUR

@Sadettin Z.

Sınavdayım. Yani sınav yapıyorum.
Sınıfın tamamı kız öğrenci. İlk sıra ile aramda 45 cm .

Sesli gülmemek için zor tuttum.

Yine de zapt etmeye çalıştığım gülüş yanlış anlaşılır diye çok korktum

Senin meseleye gelecek olursak hem için fesat, hem reklamlar hem de maharetli birine benziyon. Bisiklet üzerinde düşünebildiğine göre. Eminim ki, koşarken obua da çalabiliyorsundur.

Şunu da belirtmeden geçmeyeyim başlığı atarken çağrışım yapacağını düşündüm elbet. Ancak açtığım diğer başlıklarda da görüleceği üzere biraz çekici olması daha iyi hareketlilik sağlıyor.

İçleri fesat:) Ben başlığı görünce uzun yolda motosikletle kaskına defalarca taş yemiş, durduk yerde durduğunda düşmüş, dizi, ayağı motor altında (gerçi bisiklet motorun 15'de biri ağırlıkta) kalmış biri olarak direk bu tür çevresel etmenlerden korunma geldi:)

Sonuçta ikinci el olarak satacaksınız. Satmadan önce bir kere daha takıp bisiklet sürmeyi deneseniz bence kendi deneyimleriniz buradaki yorumlardan çok daha iyi olabilir. Beğenirseniz kullanırsınız, rahatsız ederse de satarsınız. Denemekten zarar gelmez. :D

• Beğen
Downhill'cilerin sıklıkla kullandığı güvenlik elemanları.Bir keresinde de Türkiye turu yapan bir arkadaşta görmüştüm.Romorklu seyahat etmesine rağmen çıkarmıyordu dizlik ve dirseklikleri.

• Beğen
Geri