Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet toplayacağım ama hiçbir şey bilmiyorum

Murati

Üye
Tepki
0
Selam dün gece saat 4 gibi aklımda birden bisiklet alma fikri oluştu sonra bianchi nin sitesine girip modellerine baktım fakat hiçbirini beğenmedim sonra birden aklımda nasıl araba toplarla ya öyle bir bisiklet toplanıyormu diye bir soru geldi google da aradım ve sizin forumunuza üye oldum çok güzelmiş siteniz şimdi ben bisiklet toplamak istiyorum ama bisikletle ilgili tek bilgim sürmek bisikleti şehir içi gezmek için istiyorum izmir alsancakta oturuyorum buradan binip inciraltı çeşmealtı urla karşıyaka belki kuşadası falan öyle yollarda kullanmak istiyorum bütçe çok önemli değil ama ne parçalar gerekli falan internetten sanal olarak bisiklet toplayıp parçaların ne işe yaradı falan böle bilgi veren bişi yok mu ?

Scudo
Birde bir ufak ayrıntı eklemeyi unuttum ben çook iriyim boyum 2 metre kilom 125 ona göre beni bu yollarda çekebilicek bişi yapmak mümkünmü :)

Murati, bisiklet toplamak ile ilgili en büyük dert, bir bisiklet kadrosu bulmak. Çünkü ülkemizde kadro satışı kanunen yasak. Aynı zamanda toplayacağın bisiklet, satın alacağından daha ucuz olmayacak, uyumsuzluklar, garantisinin olmaması vs gibi bir sürü de sorun teşkil edebilir. Tecrübeli bir kullanıcı olsaydın, topla, bozulursa kendin uğraşırsın derdim. Ancak hal böyle olunca her seferinde tamircilere boyun eğeceksin.
Bianchi'nin sitesinden beğendiğin model yoksa, Türkiye'de beğendiğin bisiklet olmayacak diye bir kaide yok ne de olsa ;). Aşağıda linkler veriyorum bir göz at, beğendiğin bir bisiklet olursa da kargo ile kapına kadar göndereceklerinden hiç şüphem yok...
(link)
(link)
(link)
bir de info@metinbisiklet.com dan da Metin Bisiklet ile irtibata geçebilirsin, faal bir internet siteleri henüz yok. Daha sonra beğendiğin/beğenmediğin modelleri bekliyoruz :).

Bence 'toplama' meselesi bir işin "ben artık oldum" yanıdır. maceraya girme derim. Halil'in dediği gibi; al gitsin... (Böyle dememiştin galiba(!))

nedense çoğunlukla "daha ucuz olur" yanılgısı oluyor bisiklet toplayanlarda, yada temelkaratas'in dediği gibi, malzemeyi iyi tanıyan, hazır bisikletlerde bileşenlerin hepsinden tatmin olmayan bir hâl oluyor, ki ikinci kategori haklıdır bisiklet toplamakta..birinci kategori ise büyük yanılgıdadır, topladım, kendimden biliyorum..

aynen bende katışlıyorum bütçeniz yeterince büyük değil ve kullandığınız hazır bisiklet ile çok problem yaşamıyorsanız toplama bisiklet pekte uygun bi olay değil fakat aldığınız haır bisiklette ufak tefek parçalr değiştirebilirsiniz tabiki...

Halil, al gitsin demediğini anlamamış gibi miyim?))
Twist of açmış meseleyi. Tam onu kastettim. Sevgi...

Yok Temel, yanlış anladın ben tekrar vurguladım sadece :).
Daha ucuz olur yanılgısı da bilgisayar toplamaya alıştığımızdan ötürü geliyor. Halbuki ona da çoğu zaman lisans bedellerini eklediğimiz zaman aynı kapıya çıkıyor :).

Murat bisikleti aldı mı almadı mı öğrenemedik, üzerinden zaman geçmiş herhalde ayaramıştır birşey. Ama hala düşünüyorsa çok anlamadan bisiklet toplatan biri olarak ben de bisiklet toplatmanın çok fazla anlamayan kişilere göre olmadığı eklemeliyim

Geri