Scudo Sports

Bisiklet tavsiyeleri

Merhabalar,

Bu bisikleti almak istiyorum. Canlı da görme şansım oldu çok hoşuma gitti. Sadece şunu sormak istiyorum. Uzun bir süredir bisiklet dünyasından uzak kaldığım için sormak istiyorum. Sonuçta bir şehir bisikleti alıyorum ve bu modele yaklaşık olarak 6.000 TL vereceğim. Daha ucuz ya da daha pahalı olmamakla birlikte aynı tutara bu bisiklet yerine farklı bir bisiklet önerir miydiniz? Dediğim gibi daha ucuz ya da daha pahalı olarak bakarsak alternatif çok fazla, ben o yüzden aynı fiyat ve segmentte olup farklı bir markanın hemen hemen aynı fiyatta farklı tercih edilebilecek model ya da modelleri hangisi onu anlamaya çalışıyorum kendim karşılaştırma yapabilmek için.

Şimdiden teşekkürler.

Scudo
Merhaba, ben bisiklet kullanmayı geç çözdüm bu yüzden de yeni bir bisiklet almak istiyorum, bütçem max 2000-2500 ama belki zorlarsam yükseltebilirim biraz. Ben hem sahilde sürmek hem de çim, toprak ve çakıl yollarda sürmek için uygun bir bisiklet arıyorum. Dağ ile hybridler arasında kaldım. Dağ bisikleti al diyor arkadaşlarım fakat sahilde yol bisikleti süren arkadaşlarımla giderken geride kalırım diye de emin olamıyorum. Bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum.

• (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
Evet değerli arkadaşlarım bu 4 bisiklet arasında kararsız kaldım 2 tanesi şehir 2 tanesi dağ bisikleti.
Kararsız kalmamın sebeplerinden
1.si Genel olarak sahilde , adada ve ufak tefek orman yollarında kullanıyorum. Bunları göz önüne alarak MTB mi tercih etmeliyim yoksa şehir mi?
2.si Bu 4 bisiklet arasından en kalitelisi hangisidir , hangi özelliklerine dikkat etmeliyim , kendi aralarında dağ ve şehir olarak ayırdığımız zaman bir modeli önerirseniz neden o modeli önerdiğinizi, o modeli tercih etmemin bana (+,-) olarak neler sağlayacağını yazarsanız çok sevinirim.
3.sü boyum 1.76 18 yaşındayım 17",19" ten hangisini tercih etmeliyim?
Max bütçe 3600 TL , bisiklet önerisi de alabilirim.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, iyi forumlar iyi pedallamalar. ;)

değerli arkadaşlar...
sizin tecrübelerinize güvenerek hata yapmak istemeyerek bisiklet almak istiyorum..
yaş 34, tura çıkmak pek düşünmüyorum...
evden işe işten eve olsun(3-4 km iş yeri mesafesi)..hafta sonu pikniklerde gezinti olsun, halı sahaya gidişte olsun bisiklet sürmek istiyorum..bisikleti hayatıma sokup çeşitli mesafeleri bisikletle gitmek istiyorum..
rahatlık ve konfordan vazgeçemem, çok sürat yapmayacağımı varsayıyorum..
ama bisiklette hantal olmasın aksın, marka itibarı olsun.. bu kapsamda
(link)
linkini verdiğim ghost trekking 4 ü tavsiye edermisiniz..
(link)
(link)

bu bisikletlerde olabilir... kullanım amacıma uygun hangisini önerirsiniz..

Arkadaşlar selam,

Antalya kaş'ın bir köyünde yaşıyorum, çoğunlukla gün içinde kullanmak için bir bisiklet almayı planlıyorum.
Alacağım bisikletle gerektiğinde 3-4 günlük uzun yol turlarıda yapmak isterim.
İkinci el bir bisiklet bakıyorum ve kaş ta şuan ilanda olan 2 seçenek var;

(link)
(link)

Bu ikisinden hangisini tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.

Mosso groovy nasil. 2.el piyasasi iyi midir. Kisacabilgo verebilir misinizScreenshot_2017-02-10-22-46-59.png

@alperenakal
F/P iyi gibi genellikle deore kullanılmış üst düzey bir aktarıcı ve nano carbon bir kadrosu var. Gayet başarılı :)

@Cheetin 2.el alicisi varmi peki. Bir de jant seti hakkinda ne dusunuyorsunuz

Merhaba arkadaşlarım abilerim. Yaklaşık 1 sene önce ayarladığım planımı maalesef bazı sebeplerden dolayı yarın gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Bu zamana kadar carraro hep aklımın bir köşesinde duran bisiklet olmuştu. Onun dışında sedona 610 modelide bana gayet güzel gelmişti zaten çoğu şeyin benzer oldugunu düşünüyorum. Bu carraro :(link)
bu sedona : (link)
aynı liste fiyatı gözüküyor fakat sedonanın rengi hoşuma gitmişti kırmızı gözükürken turuncuya kaçan bi kırmızı oldugunu öğrendim. Sizden ricam hangisini tercih etmem değil de daha çok aralarında olan ufak tefek gözüken farklar. Mesela kadro şekli hangisinin daha cazip veya jant olarak aralarında ne gibi farklar var acaba yardımcı olur musunuz vites sistemi önemli değil. Ayrıca daha önce iki bisikletten birini kullanmış arkadaşlarımın yorumlar bisikleti seçmemde baya destek olacağını düşünüyorum.Bu iki bisiklet arasında kalan arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz.Şimdiden teşekkür ederim.Bu konu daha önce açıldıysa kusura bakmayın bulamadım uzun zamandır buralarda yokum :(

Sevgili Forumdaşlar Merhaba;
1seneyi aşkın bir süredir carraro sportive 224 hybrid bisikletindeyim ama yol bisikletine geçmeye karar verdim.

düşündüğüm bir kaç model var. Aynakol oranları performansı nasıl etkiler bilmedigim icin sizlere danışmak istiyorum. Yokuşlarda beni üzmesin istiyorum, asfaltta ise yağ gibi gitsin istiyorum. Sizce bu aşağıdaki modellerden hangisi bana daha uygun?

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Mayısta almayı düşünüyorum. bunlar dışında 3000-4200 TL arasında bir öneriniz varsa lütfen paylaşın.
Teşekkürler

@westerons
Btwin Hybrid bisikletler var sana en uygun olanı Riverside 120 :(link)

@alperenakal
Jantlar hakkında pek bir fikrim yok, ancak pahalı olduğu için pro sporcular alacağı için pek de 2.el alıcısı olacağaını sanmıyorum olur ama çok fazla olmaz tahminimce.

• Beğen
Tepkiler: alperenakal
@adminduman01
İyi bir bisikletse neden sürekli arıza yapsın. Zaten 2 ay önce komple xt olmuş diyorsunuz değişmeyen ne kalmış ki. Kadrosa ezik çatlak oynanmış ellenmiş vuruk ve benzeri yoksa fiyat makulse alınabilir bence

Yalnız karbon kadro ise çok daha dikkatli olmak gerekir. Çok eski yaş karbon bşraz düşündürücü olur risk olur

Merhaba arkadaşlar.Sayenizde bir çok bisikleti inceleme şansı buldum bu forumda. Hem spor hemde gezi amaçlı kullanacağım için tur bisikleti almaya karar verdim.Zaten bütçe yarış/yol a yetmiyor en fazla 700₺.
Maşalımı yoksa maşasızmı tartışması çok olmuş.Hemen hemen hepsine baktım.Düz maşa istiyorum fakat salcano ya baktığımda CITY EXPLORER 40 V R (Maşasız 13.25kg) / CITY EXPLORER 30 V (Maşalı 14.30kg) olarak belirtilmiş.İstanbul da sadece yollarda kullanmak istiyorum (Rumeli hisarı,etiler,levent,bebek,hisar,sarıyer vs.) İki model arasında 1,05 kilo var.Performansı çok etkilermi,yol yaptıkça ağırlık çok hissedilirmi?
Ayrıca başka bisikletlerde tavsiye ederbilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.
(link)

Ortalama 100 km lik bir rota için MAX 1300 TL lik Bisiklet seçimi

Merhaba,
Uzun bir süre bisiklete ara verdikten sonra İstanbul içi yol/yarış denemek istiyorum. Daha önce uzun bir süre boyunca Rockrider 8.1 L(19.5) kadro kullandım. 49cm'e tekabül ediyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Şimdi yol/yarışta durum birazcık daha spesifik gözüküyor. Günlerdir araştırma yapıyorum ve doğru sonuca bir türlü ulaşamadım. Aklımda (link) almak var. Yalnız kadro boyunda bir türlü karar kılamadım. 52, 54 ve 56 seçenekleri hali hazırda var.
Vücut ölçülerime gelecek olursak 1.81, 1.82 civarı boyum ve 82-83cm civarı bacak iç boyum var. Bazı sitelerde kadro boyu hesapladım ama aklım aşırı derecede karıştı. Sizce 54 mü yoksa 56 mı almalıyım?

Herkese iyi günler öncelikle bir şehir bisikleti almak istiyorum bütçem 1200 tl ye kadar çıkabilirim.Daha önce bianchi touring modellerınden birini kullandım ama geneş olarak bianchi ye bakış açısı insanların pekte iyi değil bu yüzden kararsız kaldım kafama bi model vardı bianchi touring 513 sizlerden de bir fikir almak istiyorum daha ucuza ve daha uyguna bisiklet tavsiyeleriniz varsa onlarıda görmek isterim şimdiden teşekkürler...

Geri