Scudo Sports

Bisiklet sürerek baklava çıkarma

Tepki
8
beyler bisiklete yeni başlıyorum günde en az 20-30 km sürsem baklavalar çıkarmı karnımda

Scudo
Beslenmenize dikkat edin, karbonhidrat ve yağ alımını düzenleyin.Kompleks karbonhidrattan(şeker, beyaz ekmek, buğday gibi) kaçınıp, basit karbonhidrat tüketin, mesela tam tahıllı ekmek.Kızartmalardan kaçının, daha sağlıklı yağlarda pişmiş ürünleri tercih edin.Ayrıntılı bilgiyi vücut geliştirme forumlarında bulabilirsiniz.

Yağ oranınızı en azından %10'a çekmeniz gerekir ki karın kaslarınız görülebilsin.İşte bisiklet burada devreye girebilir, kardio niyetine bisikletle yağ yakarsanız bisiklet yardımcı olabilir.

@Merdo Filiz

Bizim olur veya olmaz dememiz bi'şey değiştirmez en iyisini senin vücudun söyler.Ama illaki 300 mekik çekeceğim diye kendine yüklenirsen spor hayatına bile son verebilirsin.Dediğim gibi vücudunun sesini dinle. :)

İnsanlar aylarca uğraşıyor tek sıranın gözükmesi için ağır programlarla.
Bisiklette bence daha zor olur.Olur ,ama çok uzun süre ve sabırlı antremanla olur diye düşünüyorum ancak.

Bisikletle spora gidiyorum ve yaklaşık 3 kilo verdim 3 haftada daha öncesinde ise yaklaşık 15 kilo verdim ocak ayından beri beslenmeme dikkat ediyorum umrarim 4 aya kadar çıkar baklava 100 kiloydum şimdi 81 kilo oldum hayaldi gerçek oldu :)

Sanki bu konu daha önce konuşulmuştu gibi geliyor ama yine yazayım karın kaslarının dışarıdan gözükebilmesi için kesinikle vucud yağ oranınızın yüzde 10 un altında olması gerekiyor.Bununda hesabını internette kolayca bulursunuz.Sadece yüzde 10 un altına inmek tabiki yeterli değil karın kaslarınızıda her yönden çalıştırmanız ve hacimlendirmeniz gerekiyor ki bu halk arasında mekik çek çıkar durumu değildir.Sadece karın kası egzersizlerinden oluşan kitap yazılır :) o kadar çok çeşitli hareket vardır ve oldukça ağırdır.Sebebide karın kasları vucuttaki diğer kaslar gibi bir ekleme bağlı kaslar değillerdir yani eklem hareketi ile sıkıştırma ve zorlama yapılamaz.Tamamen kendine özgü harekeleri vardır ve tek yönlü mekik ile çalıştırmak imkansızdır ve beli çok zorladığınız için sıkıntılar çıkarabilir.Bir spor hocasından yardım almanızı öneririm......

biticeksin hocam zaten, bitmeden olmaz :)
geçen internette birşeyle karşılaştım. beline plastik bi parça bağlayıp sırtından iyice sıkıyorsun. karnında baklava dilimleri oluşturuyor ama derini sıkarak. çok güldüm ya :))

Bisiklet kesinlikle baklava çıkartmaz.Tecrübelerimden biliyorum çalıştırmadığı kas gruplarından biri de karın bölgesi çünkü.Yokuş çıkarken karın kaslarını kullanıyoruz falan diyorlar ama yalan.Ben şu anda her gece 320 tane mekik çekiyorum 8 şekilde.Yağ oranım %7 2 aydır çalışıyorum 2 sırayı dizdim 1 ay sonra baklavaspor :D

Bugüne kadar hiç karın çalışmadım. Hiç!!!

Bisiklet kullanmaya devam edin ve mekin çekin arkadaşların söylediği gibi .Şu herkesin bildiği mekik daha çok üst karın kaslarınızı vurur. Sixpack tabir edilen karın kaslarının tamamını çıkarmanız için alt karın da çalışmalısınız . Bunun bir sayı sınırlaması yoktur , tek yapmanız gereken tükenene kadar mekik çekmek :) Mekik çeşitlerini ve doğru yapılış şekillerini araştırmanızı öneririm . Kolay gelsin ...

Sanki konu hortlamış :)

Geri