Bisiklet sporu yapanların egoları neden tavan yapar?

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Evet arkadaşlar taytı giyip kaskı takınca neden havaya giriyoruz.

Karbonu çeken neden diğerlerini ezmeye kalkıyor? Otuz senelik bisiklet sporcusu neden yeni başlayana birşeyler öğretmek yerine onun tekniğini alaya alıp grup içinde madara ediyor.

Federasyon yarışlarındaki saçma hiyerarşi ve kayırmalar neden ?

Yaşadıklarınızı fikirlerinizi çözümlerinizi duymak istiyorum.
 
Scudo

mzerenoglu

Daimi Üye
Kayıt
21 Temmuz 2015
Mesaj
235
Tepki
197
Şehir
İstanbul
İsim
mehmet
Bisiklet
Salcano
@Burak özdayı

aynen katılıyorum bütün sporlarda var bu, hatta sporu geçtim trafikte altında range rover falan olanlar önüne kötü bi araba geldiğinde serlektör çakmalar, makas atmalar, ammada yavaşsın edaları.... insanoğlu iç güdüsel olarak böyle malesef :(
 

semihaydin

Üye
Kayıt
25 Temmuz 2013
Mesaj
23
Tepki
82
Şehir
Sakarya
Bisiklet
Whistle
Ben bu olayı çözemedim. Orta veya ileri düzey bir bisiklet alan bir hafta sonra profesyonel oluyor, tavırları insana karşı yaklaışımı değişiyor, akıl veren artislik yapan biri haline geliyor. Sanki birer Cavendish, Fabrice Mels haline geliyorlar. Bir yerden sonra iş bisiklette veya malzemede değil. İnsanın kendisinde bitiyor. Önemli olan bisiklete binmek, bu demir attan zevk keyif almak. Parası olmayanı çelik kadrolu bisiklete bineni aşağılamak, yerli markaları yerin dibine sokmak, o alınır mı o bisikletten bir cacık olmaz demekle bir yere varılmıyor. Ferrariye binen züppelerin tofaşa fiata binenleri aşağılması gibi bir şey carbona binenlerin alüminyuma binenlere artsilik yapmaları. Carbona bindin de tour de france birincisi oldun sanki. Dostça kardeşçe keyif alarak yardımlaşarak binmek varken kendini beğenmiş, gitgide yalnız turlara çıkmaya başlayan insanlar haline geliyorlar.
 

Ehlikeyif

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Ağustos 2014
Mesaj
600
Tepki
807
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Diğer
Federasyon ve yarışlar konusunda bilgim yok fakat bu söylediğiniz, sadece bisiklet değil birçok alanda olan birşey. Cevabı da benim düşünceme göre tam oturmamış ve iyice hazmedilememiş kişilikten ileri geliyor...
 

Taxonera

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Temmuz 2015
Mesaj
1.361
Tepki
823
Yaş
46
Şehir
İzmit
İsim
Gökhan
Bisiklet
Mosso
Benim diğer hobim fotoğraf ve dediğiniz mevcut. Kompack makinesi olanlara sümük atarlar slr varsa yeni ise alaya alırlar daha çok çekim yapman gerek falan her şey de mevcut biraz da kişilik ve şahsiyet meselesi
Şahsım için söylüyorum bende yok.
 

metalikfb

Aktif Üye
Kayıt
27 Mart 2015
Mesaj
180
Tepki
131
Yaş
27
Şehir
ankara
İsim
furkan A.
Bisiklet
Claud Butler
Şahane bir konuya değinmişsin tebrik ediyorum.tecrübeli insanlar diğerlerine tavsiyelerde bulunmalılar(nasıl fren yapılır,nasıl giyinilir,nasıl tamir edilir...) fakat bunun yerine aşağılayıcı hareketler yapan birçok kendini bilmez insan var.daha bugün çok yoğun trafikte nasıl bisiklet sürülür ,frenleme nasıl yapılır ve sele nasıl ayarlanır tarzında bilgileri hiç bilmeyen bir dostuma öğrettim ve hiçte gocunmadım.daha önce bisiklet sürmeyi bilmeyen bir arkadaşıma bir günümü ayırıp iyice öğrettim. Bu aslında hepimizin boynunun borcu
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
60 ' ların efsanesi,isim vermeyeceğim, ve şampiyonu,o gün yanımda tur bisikletçisi arkadaşa biraz yüklendi ne o arkandaki çanta dedi niye mont giyiyorsun dedi ,tabi ben afalladım ,beni tanıyor idi, istanbuldan kartepeye bisiklet ile gittiğimi biliyor idi,ama gerek yoktu böyle konuşmaya, bende, herkesin bi tarzı var dedim, herkes pro olacak diye bi durumda yok,sele üstünde herkes hürdür kimi performansçı kimi turcu kimi ise eğlence amaçlı bakar .
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Valla ne yalan söyleyeyim kendimden utandım şu an benimki asağılamak gibi değil ama daha çok benimkini göstermek. Yolda giderken bir bisikletli görünce dur şunu bi geçeyim gibisinden. Sanirım egomu tatmin ediyorum.
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
İki üç sene önce izmir göztepe iskelesinde yolcu arkadaşlar toplandık. Çeşme taraflarına doğru tempo çekeceğiz. Grubun yarısını tanıyorum diğer yarısını ise ilk defa görüyorum. Güzelbahçe taraflarına geldik. Ben öne doğru bir atak yapayım dedim kendi çapımda.

Sözde teknik olarak yanlış bir hareket yapmışım. Eski pro bisikletçi olduğunu iddia eden gençliğinde federasyon yarışlarına katılmış ilk defa gördüğüm abimiz bana bir bağırdı ki. Nasıl öne geçermişim. Bi şey demedim.

Sonra ileride bir çay bahçesinde oturduk. Bana bir ton laf saymalar. Senden bisikletçi olmaz senden bi bok olmaz anlamına gelen ifadeler. Hadi dedim burada kavga çıkarmayayım. Kalktım tuvalete gittim. Antreman zehir oldu. Bir daha o kişilerle antremana çıkmadım .

Sonradan öğrendim ki bu tarz bir olaydan dolayı daha önce kasıtlı olarak bir kişiyi antrenmanda düşürmüş. Pes dedim.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
bu herkeste var.
ben sabahları işe giderken bisikletli kişiler görüyorum.
ben yüzlerine bakıyorum selam vermek için onlar kadroda yazan markayı okumaya çalışıyor...
 

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
2.206
Tepki
11.749
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
Bisiklete binenin bisikletiyle, arabası olanın arabayla, ev alanın eviyle, kısacası mal ve meta ile gösteriş yapma hali, insanın kişiliğindeki eksikler nedeniyle göremediği saygıyı sahip oldukları sayesinde göreceğine inanmasından; karekterindeki eksiği yüksek profilli karbon jant seti ile kapatabileceğini düşünmesinden kaynaklanıyor.
 

canayaz0734

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2015
Mesaj
300
Tepki
641
Şehir
istanbul
İsim
Can AYAZ
Bisiklet
Diğer
@Cem Unden Hem kişilik meselesi hemde @Migel dediği gibi bir bakıma hormonlar ile alakalı insan spor anında endorfin,adrenalin,kortizol vs. gibi çeşitli hormonlar salgılıyor.Geçmiş olduğunuz abi aşırı stres yapmış demek ki yedirememiş kendine kortizol hormonun etkisiyle içindeki bastırılmış duygular tavan yapmış :) vallahi büyük konuşmayayım bende adrenalinin etkisi ile döverdim o adamı o kadar insan içinde öyle mi konuşulur... Altındaki bisiklete 7.000 TL -15.000 TL arasında para veren kişi Maslow teorisine göre tüm diğer ihtiyaçlarını karşılamış ve artık kendini gerçekleştirme safhasına geçmiş kimseler olduğunu düşünüyorum. Orta -üst yaş grubu olan bu kitleler kendi işini yapan veya bir holdingte üst düzey yönetici olarak çalışan ceo,koordinatör,genel müdür olup etrafında yalakaların dolaştığı egosu tavan yapmış insanlardır.Dolayısı ile altında Karbon olsun veya olmasın o grup içinde benliğini koyup ben buradayım ben ne dersem o olur gibi takılan abiler her zaman olacaktır.En güzeli onlar sağ ben selamet......
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Bir gün ismi lazım değil bir arkadaş gel Karagöl e çıkalım . Zirve yapalım dedi. İzmir karagöl tırmanışı 24km. İlk 10km büyük turlarda kategori bir tırmanışa karşılık gelir. Son 14 km ise çok daha hafif.

İkimizde daha önceden hiç zirve yapmamışız orda. Ben her zaman ilk 10km yi çıkar inerim. İyi bir yokuşçu da olamadım hiç bir zaman . 6.km civarlarında arkadaş atak yaptı. 10.kmyi benden önce geçti. Görüş alanımdan çıktı. Daha sonra arkadaşla arkadaşla tekrar birleştik. 24.km ye yaklaşırken tekrar atak yaptı. 1 dk civarı farkla zirve yaptık.

Aradan birkaç gün geçti. Muhabbet ediyoruz. Laf lafı açtı ben senden çok daha iyi bisikletçiyim dedi ciddi ciddi. Seni karagölde geçtim.

İyi de dedim benden iyi olman için bir federasyon yarışına katılmamız lazım ordaki dereceye bakmamız lazım dedim. Burda yarışmadık ki.

Ayrıldık arada bir soğukluk oldu. Birkaç ay sonra izmir radar tırmanışı için toplandığımızda bu arkadaşta vardı. Ben biraz önden gideyim nasıl olsa bu adamlar beni yakalar dedim.

Meğerse arkadaş arkada kalmış. 15 dk zirvede onu bekledik. Telefonlar çekmez ara ara yok. İnişe geçtik. Arkadaşta ertesi gün zirveye çıktığını ispatlamak için facebookta zirve fotosunu koymuş.

Sonra bisikleti bıraktı bu yüzden. Neymiş o beni karagölde geçmiş ben onu radar tırmanışında nasıl geçermişim . Dumur oldum tabii.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
hayır bu tahammülsüzlük niyedir yani amaç kendini ispatlamaksa yerin zaten orası değil @Cem Unden abimin dediği gibi yarışlar. Bıraktığı da bi nebze iyi olmuş egosu tutkusunun önüne geçmiş zaten.
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Birde şuna gıcık olurum. Bir antrenman rotası çizilir daha önceden kararlaştırılır. Ortalama 30 çevireceğiz beyler yeni arkadaşlar var aramızda. Herkes tamam der anlaşılır.

Aman sonra bir bakmışız tempo artmış grubun önü 37-38 çeviriyor. Yahu beyler biz anlaşmadık mı hafif olacak bugün .

Grup ikiye bölünür yeni arkadaşların dili bir karış. Tabii sonra ne olur . O arkadaşı bir daha göremezsiniz.:)
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
tarz olarak 50 km pedal kesmeden idmanlara bu forumda başlamış idik 2.5 yıl oldu sanırım,dudullu-göçbeyli (50km )ve dudullu-bıçkıdere (33 km )etaplarda ter döktük az kişi idik,idman kurallarını koymuş idik ,eğimlerde durmadan mataradan su içilecek idi,iş zordu çetin idi,burda herkes kendisi ile yarıştı,ne için yaptık bunları 218 km 'lik ist-kartepe-ist etabında dökülmemek için,ikinci hedef ise uludağ olacak idi,nitekim istanbul dışı iki zor hedefi amaçladık 15 kez kartepe yapıldı bi 15 'de uludağ yapılacak,açıkça zora talip olmayı gençliğimdede sevmiş idim ,durum pek değişmedi,
kartepe bisiklet takımı alicenap insanlardan kurulmuş bir ekip olarak yoluna devam edecektir.
 

dodobir

Daimi Üye
Kayıt
2 Haziran 2015
Mesaj
213
Tepki
207
Yaş
44
Şehir
Istanbul
İsim
Kerem
Bisiklet
Cube
Daha once yazilmis genelde her sporda olan birsey bu ego olayi fakat gozlemledigim kadariyla bisiklet ve vucut gelistirme ile ugrasanlarda daha daha fazla gibi. Sebebini cozemedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Unden