Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Seçimi:YARDIM!

mualic

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar
Biz bisiklet dünyasına yeni giren bir gurubuz, şu ana kadar normal market bisikletleri kullanıyorduk. Artık daha profosyonel bisikletlere binmeye karar verdik ve geçen gün tavsiye üzerine sirkecideki bir handaki toplama bisiklet yapan bir dükkana gittik. Bize teklif edilen fiyatları internette yer alan fiyatlarla karşılaştırmaya çalıştırdımi birebir aynı şeyler bulamadığım için fiyat konusnda kararsız kaldım. Sizden aşağıdaki fiyatların uygun olup olmadığını, ve modeller hakkında da bilgi istiyorum. Bu tip sorularla sizin çok rahatsız edildiğinizi tahmin ediyorum ancak , bu hobiye kazık yiyerek başlarsam uzun ömürlü olmaz diye düşünüyorum.

İki bisiklet teklifi aldık.

1. HUSSER kadraya daha hesaplı olsun kendi donanımını çıkarıp ALTUS donanımı takacak, sele altı boruya süspansiyon, tüm fren ve vites donanımı shimano, bir de yokuş çıkış için 1.vites modifikasyonu,cantlar ara kanallı: Son fiyat : 730 Dolar

2. VİTRA gibi bir kadraya kendi donanımını çıkarıp daha iyi olsun diye ALTUS takacak, sele altı boruya süspansiyon, tüm fren ve vites donanımı shimano, bir de yokuş çıkış için 1.vites modifikasyonu, cantlar ara kanallı: Son fiyat 640 Dolar.

Lütfen fiyatları Euro ile karıştırmayınız.

Arkadaşlar salı günü bisikletleri almaya gideceğiz, lütfen yardımcı olun. Fiyatlar uygun mu?

Bu arada bu foruma sadece bu bilgileri almak için değil, bisiklet dünyasının etkin, paylaşımcı ve kendini geliştiren bir üyesi olmak için katıldık.

M Ali

Scudo
M. Ali öncelikle hoş geldiniz.
Almak istediğiniz bisikletlerin birebir olmasa da aynı kadrolar üzerine kurulmuş farklı modelerinin, kullanan üyelerce yazılmış görüşlerini ve karşılaştırmalarını forumun arşivinde bulabilirsiniz.
Diğer yandan değinmek istediğim bir kaç konu var.
Öncelikle 1. vites modifikasyonu diye bir şey yok. Arka dişlilerin boyları bellidir ve değiştirilemez. Daha büyük boyda bir dişliye sahip arka dişli de takarsan, Altus 21 vitesli bir sistem olduğu için 7'li, Mega Range bir arka ruble takmak yeterli olacaktır. Bu da ek bir masraf oluşturmaz. Etse etse 15-20 YTL kadar eder. Yerinizde olsam bisikletin orjinal haliyle oynamazdım. Zaten bu iki seçenek de, nispeten ekonomik olan modeller arasında iyi bisikletler. Yarışlara girmeyeceksen, aşırı performanslı kullanmayacaksan, Vitra da sizi oldukça mutlu eder.
Benim tavsiyem, forum arşivinde biraz gezinti yapmanız yönünde ;). Alabileceğiniz bir çok bilgi var. Onun ardından vereceğiniz kararlarda değişiklik olabilir, veya soracağınız sorularda farklılıklar oluşabilir.
Ayrıca bir tavsiyem daha, sele altı süspansiyonlu boru yerine geniş ve rahat bir sele alırsanız çooooook daha faydalı olur ;).

Ayrıca o fiyatlar bence o sistemler için fazla arkadaşlar...

o fiyatlardan daha ucuza daha iyi donanımlı hazır bisikletler var...Mesela ;

(link) Üzerindeki acera donanım altus un bir üstüdür... ve fiyatı sadece 425$

(link) Kadrosu Hussara göre daha yeni ve üst model, düz yolda kilitlenebilen kaliteli bir amortisörü var ayrıca vites fren donanımıda aceradan da bir üst seri olan Alivio ve fiyatıda hala size verilen bisiklerden daha ucuz 650$

Ayrıca iki bisiklette 24 vites ve ve gayette konforlular...

(link) İşte altuslu bir bisiklet kadrosu hussardan daha iyi ve gene hussarın muadili bir bisiklet...Tamamı altus donanımlı ve fiyatıda sadece390$..

İyiki bize sormuşsun arkadaşım ...umarım düşündüğünüz paralara daha iyi bisikletler almış olursunuz...

• Beğen
Tepkiler: skull_mrt
Arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim,

Bugün bisikletçi arkadaşa telefon açıp, bize toplayacağı biskletin tüm parçalarını markalarıyla birlikte liste olarak göndermesini istedim, profosyonel birisine göstereceğimi söyledim, biraz rahatsız oldu ve gönderdiği listede de ALTUS ları ACERA yapmış. :)

Arşivi inceliyorum, ancak tabi ki teknik terimlerden çok anlamadığımız için doğrudan bir kıyaslama yapmak mümkün olmuyor. Bisikletçinin bana gönderdiği liste (liste denebilirse tabi ki) aşağıda. Buna göre kazık yemek üzere görünüyoruz (hatta yedik sayılır, en azından 50 YTL kaparolarımız yanar), ancak hala adamın günahını almamak için acaba piyasada ki standartlarda olmayan teknelojik bir şeyler mi ekliyor diye size soruyorum. Örneğin dişli olayıp kaset geçişli olan göbeklerden falan bahsediyor. Bir göz atarsanız sevinirim.

VITRA : 7005 aloyy kadro acera vıtes grubu cıft kat aloyy ace 19 jant 11.34 mega gange dıslı yokus ve surat dıslısı rulmanlı orta yatak ortopedık jell sele
rulmanlı kaset gobek su sıcratmayan dıs lastıkler krom sıyah jant telı 18 ınc kadro : 640 DOLAR

HUSSER : 6061 aloyy kadro 20 ınc acera vıtes grubu ace 19 jant 11.34 mega ranre arka dıslı rulmanlı orta yatak ortopedık sele rulmanlı kaset gobekler su sıcratmayan dıs lastıkler krom sıyah jant telı : 730 DOLAR

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
M Ali

bence kaparolarınızı yakın çünkü alacağınız bisikletler 21 vites ve bence..Su sıçratmayan lastik ne demek ya 17 senedir bisiklet biniyorum öle bişey duymadım valla...Yani bence fazla takılmayın siz o adama her kim ise...Giden 50 şer ytl niz olsun ...ayrıca aklınızda bulunsun bütçeniz 1500€ civarlarında değilse asla toplama işine girmeyin çünkü daha pahalıya gelir...

Bencede yakın kaporalarınızı başınızın gözünüzün sadakası olsun.Gidin doğru dürüst bisikletler alın kendinize.Chaari'nin mesajları yeterince açıklayıcı ve yönlendirici olmuş.Tereddütsüz kaale almanızı öneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Çağri
Su sıçratmayan lastik asrın esprisi olmalı :):) Aynı fiata aynı bisikletleri baska yerden daha ucuza almak varken sirkecidekı daha pahalı ve alt modele almak adam dolandırmaktan baska bişey olmadıgını gosterıyor...

@mualic

" Su sıçratmayan lastik " terimini çok gülerek okudum, ikıinci el bölümümüzde bile vereceğiniz tutarlara yakın, fakat sınıf olarak çok üstün bisikletler bulabilirsiniz.

su sıçratmayan lastik ha adam kendi mi icat etmiş acaba :p
bak arkadaşım o snin dediğin hussar modelini ben üstünde alivio vites-fren sistmi olanını sadece 700 ytl ye aldım. www.amoeba.com.tr adresinde gördüğün bisikletin aynısını. Ve bu siteye girdiğin zaman göreceksin ki altus tan daha kaliteli, kaset dişli sistemine sahip acera gruplu amoeba hussar bisiklet 425 $ yani 730 $ a altus sistemli bi bisiklet almak çok mantıksız
sen onun yerine 50 ytl kaporanı yak 425$ a amoeba hussar al en azından zararın 300$ değil 30$(50 ytl) olacaktır ;) saygılar
(laf kalabalığı gibi oldu özür dilerim ama topic te yazılanları toparlamak istedim :))

Geri