Scudo Sports

Bisiklet secimi yardim ederseniz sevinirim.

Tepki
25
İsim
Doruk
Bisiklet
b'Twin
Herkeze merhaba ben Canakkale'den Doruk. Suan elimde 5 ay once decathlondan aldigim rockrider 500 var. 623 km olmus aldigimdan bu yana sadece orta gobegi dagin ortasinda dagittim ve sonradan degistirdim . Merak ettigim su, yine decathlonda rockrider 500s'i gördüm bana gayet mantikli geldi sert arazi icin . bazen kapali yolda Ama cogunlukla asfaltta suruyorum yokus cikislari ortalama 15 inisler maximum 63 oluyor.

Gecen gun cok fazla asfaltta surdugumu ve neden yol bisikleti almadigimi dusundum. Soyle bir durum var dumduz asfalt olmasina ragmen arada kamyonlardan dokulen kurumus topraklar , cimento arabasindan yola savrulan birkac yerde olan sertlesmis cimento aklima geldi ve bu fikirden biraz sogudum ama suan nedense istiyorum ikilemde kaldim anlayacaginiz.

Ve bazilari devamli kambur durmanin zor oldugunu falan soyluyor

Simdi benim aklimda 3 bisiklet var bunlardan hangisini almaliyim sizce ?

1-B'twin rockrider 500s ((link)

2- Triban 3((link)

3-Fit 3 ((link)

Yardim ederseniz sevinirim kisaca yol bisikletinemi geceyim, 2. Bir dag bisikletimi alayim konusu oldu bu :)

Bu arada 4-5 nisanda herkezi canakkaleye bekliyoruz :)

• Beğen
Tepkiler: yusufcdmr
Scudo
Dağ bisikletiyle devam et triban 3 al :)

@GhostRider_17
bence iki farklı türde bisikletin olsun demek istemiş ki mantıklı da görünüyor

• Beğen
Tepkiler: yusufcdmr
@GhostRider_17 birazcık topraktan yada kurumuş çimentolardan bişey olmaz bisiklete...çukurlara falan çok sert girmedikten sonra sorun çıkartmaz..dağ biiskletlerine göre daha nazik yapıları vardır nizami bi sürüş ister..dağ bisikletindeki kadar özgür deilsindir..ama iyi yanı akıcı olması hızı saklaması ve hafifliği..kullanım amacına mekanına göre belirle bence..yada dağ bisikletine dişsiz bi tur lastiği takıp daha yüksek hızlara yorlmadan çıkabilirsin buda bi alternatif..ama btwin mtb alma derim özellklede şu düşündüğün model hiç iyi deil...çift amontisör yolda gücünü emer yaylanma çok olduğu için zor hızlanır ve çabuk yavaşlar bunlarıda göz önünde bulundur !!

@ERSN PK ilgin icin tesekkurler merak ettigim birseydaha var ince lastiklerin fren performansı nasil yagmurda , gunesli havada ? Denge problemi yaratirmi

Kardeş hibrit denen modellere baktın mı şehir bisikletleri ne yol ne dağ zaten egede ne yollar yol ne dağlar dağ bu turler her ihtiyaca gider

@GhostRider_17 rica ederim..fren performansına gelirsek tabiki ani frenlerde dişli lastik kadar yeri tutmayabilir ama doğru fren yaparsan hiç bi sıkıntı yaşamazsn...hidrolik disk en sağlıklısı tabi..arka fren ile yavaşlayıp ön frene hafif dokunuş yaptığın zaman bisiklet yere tam ağırlığını verir ve dengeli bi fren yapmış olursun :) tabi ön frene belli bi miktarda yavaşladıktan sonra basmak gerek oda yarım şeklde tabi.

ben de konuya şöyle bir soruyla yön vermek istiyorum. Yol bisikletlerinin oturma pozisyonuyla alakalı. 90 kilo 174 boylu birisi olarak o pozisyonda durmak beni çok rahatsız eder mi? Sağlık sorunu (özellikle bel) ortaya çıkar mı?

Merhaba arkadaşlar yeni bir bisiklet bakıyordum 1000 1500 tl arasında araştırmalarım sonucu ikinci el carraro big 829 almaya karar verdim 900 tl ye el sıkıştık. Bisiklet ikinci el olmasına rağmen sadece 250 km yapmış ve cok temiz boyun 1.90 ve 100 kg im. Almış olduğum bisiklet ekteki linkteki. Fikirlerinizi benim için çok önemli teşekkür ederim (link)

Geri