Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Seçemiyorum

sall

Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, 25 yıldır bisiklet binmedim yaşım 39, 98 kg ım. Siteyi dünden beri okumaktan başım döndü kararsızlıktan. bir bisiklet alacağım. Bütçem 1000-1500 tl. tam şu bisikleti alayım diyorum sonra yeni gördüğüm konu başlığındaki bisikleti mi alsam acaba diyorum. Çok kararsız kaldım. Kararsızlığımın sebebi 25 yıldır bisiklet binmemiş olmak, bisiklet çeşidi seçimindeki tereddüt, o noktaya geldim ki anlayan biri şunu al desin de ben de kurtulayım şu seçim işinden. Yol bisikletlerini çok sevdim ancak o incecik jantlar anadolunun küçük ilçelerindeki bildiğiniz taş parke çok düzgün olmayan yollarda yamulur mu? Bir de o incecik lastikler patlarsa ne yapacagız yanımızda pompa, tamir takımı mı taşıyacağız? Her gün 12 km mesafedeki iş yerime bisiklet ile gidip gelmek istiyorum.. yolda lastik patladı ne olacak :)

Scudo
Kararsız kaldığın modeller üzerinden gidersek daha iyi olur bence. Fotoğraflarını yüklemen mümkün mü?

Vaktin olursa gelip benim bisikletime bir göz at hocam :) Aydın/Söke'deyimghost cross.jpg

Dosyalar

• ghost cross.jpg
    ghost cross.jpg
    206,6 KB · Okunma: 11
Aradığım bisiklet yol bisikleti şeklinde ama ince jantları taş parke, bozuk yollarda yamulmasın istiyorum. Çok şey mi istiyorum acaba?

merida crossway lere bakın bence. bütçenize uygun olanı alın.

crossway serilerinde ön süspansiyon daha rahat sürüş sağlar dezavantajı max. hızda azalma ve bisikletin biraz daha ağır olmasıdır..

28 jant şehir bisikleti size uygun olur. O rakamlara da güzel birşey alırsınız.

@sall
Salcano istanbul u tavsiye ederim. Ise gidis gelis her gun 15 km kullaniyorum. Saglam ve cok keyifli bir surusu var. Butcenizin altinda bir fiyati var. Artan paraylada keyfinize gore aksesuar alirsiniz. Saygilar...

Bisiklet seçememek başa bela, bende aynı durumdayım umarım gönlünüzce olur :)

@sall
Abi ben sana Merida crossway 40v öneririm. 1100 civarina alabilirsin pesin parayla.Kisaca;

v fren
27vites
Kitlenebilir amortisör
Bagaj baglanti delikleri
13.6kg pedalli agirlik ...

Üstad bende senin yaşındayken yıllardır binmediğim bisiklet işine merak sardım ve heryeri araştırdım.Şimdiki bisikletimden önce aldığım bisiklet bana göre sizinde bakmanız gereken şehir bisikleti olsun amotisörlü ön maşaya hiç gerek yok kilo artıyor.Ben Sedona 310 serisini almıştım halada bende duruyor fiyatına göre süper bir bisiklet diyebilirim.Ekipmanları harika bu sizi yol bisikletine hazırlayabilecek bir kapasiteye hazırlıyor diyebilirim.Yol bisikleti olan arkadaşlarımla bindiğimiz zamanlarda beni onlara karşı hiç mahçup etmedi.Vites sistemi Acera(bu sistemin altında olan vites sistemleri olan bisikleti seçmeyin bence) ön ve arka hazneler bisiklette müthiş önemli ( jant ortasındaki göbek diyelim ) bu arada elcikler kullanınca daha iyi anlarsınız elcikler belli bir süre sonra aya içini yakıyor eller deli gibi ağrıyor vs vs... dahada uzuyor üstad.Birde satan firmayı bir araştır!!!
Bundan sonrası size kalsın diyelim ...

Abi ben sana bh zaphira'yı öneriyorum.fiyatı 1300-1600 tl civarı olması lazım. Ama 400 liraya beldeyamalar var.onlarda güzel taşlı,topraklı,çakıllı her yerde gider. :))))

Abimizin kafası daha çok karıştı :D
Ben de başlangıç için 28" şehir bisikleti önerip konudan uzaklaşayım

Geri