Scudo Sports

Bisiklet önerisi ve diğer birkaç soru

Tepki
0
İsim
Ahmet
İyi akşamlar arkadaşlar,
Foruma ilk konum. Araştırma yaptım, yapmasam veya tatmin olmasam bu konuyu açmaz idim. Eğer yanlış olmuş ise özür dilerim.
Sorularımı sormak isterim;

1. Ben ilk kez bisiklet alacağım. Ankara'da yaşıyorum. Çok bütçem(*) yok. Arada kaldığım 2 modeli sormak istiyorum, ve eğer varsa alternatifleri lütfen yazın.
Alacağım bisikleti okul içinde (yolda ve kampüsün iç taraflarında -engebeli bir arazi, yokuşlu inişli-), Eymir'e veya Mogan'a gitmek için, Ankara içinde gezmek için ve belki eskişehir gibi yakın illere gitmek için kullanacağım. Daha çok okul içerisinde kullanacağımdan dağ bisikleti almak mantıklı geldi. Araştırdım ve şu iki model beni cezbetti:

(link)

(link)

Claud Butler'ı alüminyum ve ucuz olması cezbetti. Btwin'i ise ömür boyu garantisi ve Decathlon mağzalarında kolaylıkla parçalarını bulabilirim diye seçtim. Siz olsanız ne yapardınız?

2. Merak ettiğim şey, Btwin dışında bir marka aldığımı varsayarsak, Decathlon'da satılan kış lastiklerini aldığım bisiklette de kullanabilri miyim? Genelleyim, boyutları uyduğu sürece istediğim lastiği alıp takabilir miyim?

3. Selenin üzerine kılıf takarak selenin konforunu arttırabilir miyim?

Teşekkürler.

Bütçe*: en fazla 650 liraya kadar çıkabilirim.

Scudo
@ahmett_cann Foruma hoş geldiniz öncelikli olarak :)
Bu iki seçenek arasında rockrider 340 öneririm size,jant ebatı 26 olan her lastiği kullanabilirsiniz , Selenin üzerine jelli bir kılıf aldığınız taktirde selenin konforu artacaktır :)

@Canince teşekkürler öncelikle cevaplarınız için :). Hoş buldum :).
Peki neden rockrider'ı öneriyorsunuz?

@ahmett_cann kampüsün içi çakıl kum bozuk arazi değilse şehir bisikleti almanizi tavsiye ederim yada hibrit bir bisiklet mtb düz yolda yorucu olur.

@Mustafa555 kampüsün içi, insanların yürüdüğü/dolaştığı kısımlar yani, iyi. Ama ben bisikleti çoğunlukla kampüsün iç kısımlarında kullanacağım.

@ahmett_cann mosso legarda 1521 msm var hibrit bir bisiklet maşası kitleniyor bozuk yola girince açarsınız düz yolda kitler yolunuza bakarsınız.

• Beğen
Tepkiler: ahmett_cann
Tabiki rockrider

btwin al, ilerde 200-300tl lik shimano göbekli bir jant alırsın, baya götürür seni

@bagetci

@Angel

Teşekkürler cevaplarınız için :). Lütfen, neden rockriderı önerdiğinizi de yazar mısınız?

@ahmett_cann tahminen 100 km yolun kaç kmsini bozuk(mtb ye uygun yol) yolda yapacaksın ona göre düşün eğer 20 ve üstü değilse hiç mtbye bulaşma önerdiğim bisikleti kullanmadım ama kullanan arkadaşlar gayet memnun.

@Mustafa555 parça parça kullanaağım yani okula giderken bozuk yol yok asfalt. Ama haftasonları bozuk yolda, arazilerde kullanacağım.

hocam selamlar..Claud Butlerı kullanıyorum yaklaşık 2 aydır, fiyatına göre çok başarılı bir bisiklet.Boyunun kaç olduğunu bilmiyorum ama benim 1.82 civarında ve en az 1.80 olması uygun olur sanırım.Vites geçişleri mükemmel, frenler epey kuvvetli, kadrosu hafif, en önemli dezavantajı koltuğu - çok sert ve jel kılıfsız sürmen imkansız gibi-, lastikler dağ lastiği olduğundan yavaşlatıyor biraz ben baharda yol lastiği takıp hızımı arttırmayı planlıyorum.
Rockrider'a sahip arkadaşım onun benimkine göre daha hantal kaldığını söylemişti..
Şimdiden hayırlısı olsun.

• Beğen
Tepkiler: ahmett_cann
pek sorun olmaz diye düşünüyorum hocam

@hasanalparslang
Teşekkür ederim :D tüm fikrim değişti şuan Bende almaya karar verdim Claud Butler'i

Geri