Scudo Sports

Bisiklet mühendisliği

düşünemiyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Scudo
@scottrek birisi bir kismini yapmış bile . Bu basit mekanik kilitli sanırım. Bunun motorlu kontrol edilenini düşün. Ama sadece gidon değil. Uzayan kısalan parçalar ,açilan kapanan açilar.

Screenshot_20181104-104414.png Screenshot_20181104-104410.png

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
@Çağdaş78 evet bu videoyu izlemiştim enteresan gelmişti bana da.Ama bu mühendislik işi sanki bisikletin biraz ruhunu bozuyor gibi geldi bana.

@scottrek hem TT hem road bike olarak kullanılabilen bisikletlerde selenin öne alinabildigini, downhill lerde selenin borusunun yukarı aşağı hareket edebildiğini düşününce biraz serbest düşünmek lazım. Kadro geometrileri bile yıldan yıla değişiklik göstermiş. Beyin jimnastiği gibi düşünelim.

Yoksa haklisin. Illaki bacak illaki ciğer diyenlerdenim.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
@Çağdaş78 aynen bisiklet bisiklet olarak kalmalı.İnsan faktörünü görmezden gelip onun müdahalesini azaltmamak lazım.

Bu tabloyu irdelemek lazım bence.Burada bazı şeyler daha kaliteli hale gelmiş.Konfor artmış sonuçta.İnsan faktörü , yani insanın bisiklete
etkisi çok değişmemiş.Ama biraz önce paylaştığım fotoda insan etkisi aynı gibi görünsede bisiklet bisikletlikten çıkmış farklı bir araç olmuş gibi.
La tekerlek ne biçim olmuş öyle yukarı hareket felan ediyor.Bu ne ya marsa gönderilen araçlardaki gibi olmuş :D Bence bisiklet özetle : 2 tekeri olan
onu saran lastikleriyle pedallarına basarak ede edilen gücü önde ve arkadaki aktarıcıya aktarabilen ,üzerinde oturulabilen ,yön vermek için
bir gidonu olan ve verdiğimiz gücü gerektiğinde azaltmak için freni olan bir yapı olmalı.Fazlası uzay aracı gibi geliyor bana .

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@hgercek
Yillarin troluyum bu elemana şapka cikardim harbi efsane adam :D

Bide Eray Hayta vakasi varki evlere şenlik
Özledim :D

Merhaba 4 Teker bisiklet üzerine çalışmam var. Patentini aldım. İş yerimide açtım ilgi duyan arkadaşlardan öneriler bekliyorum . Instagram hesabından bisstoon sayfasını takip ediniz

Dosyalar

• IMG_20190211_020200_282.jpg
    IMG_20190211_020200_282.jpg
    743,1 KB · Okunma: 54
Bisiklet mühendisliği direkt olarak makine mühendisliğinin ta kendisidir. Alakalı makine mühendisliği dersleri;

-Aerodinamik: Fluid mechanics
-Vitesler: Mechanisms, Machine Elements
-Kadro: Mechanics of Materials, Dynamics
-Lastik teknolojisi: Mechanics of Materials, Fluid Mechanics
-Maşa, süspansiyon: Vibration Dynamics
............

Daha bu liste uzatılabilir. Bir makine mühendisi olarak bisiklet tasarım üzerine bir yerde çalışmak isterdim, Türkiye'de fena olmayan bir bisiklet ekosistemi var endüstride; Bisan, Ümit, Salcano, Corelli, Carraro vb. gibi birçok markamız var.

Carraro italyan markası. @Cotyoran52 Ben de Türk biliyodum bir aralar. Hatta Bianchi'yi bile Türk markası zannediyodum. Salcano'yu da yabancı sanardım.

Carraro italyan markası. @Cotyoran52 Ben de Türk biliyodum bir aralar. Hatta Bianchi'yi bile Türk markası zannediyodum. Salcano'yu da yabancı sanardım.
Şu an Carraro ülkemizde üretiliyor, Firma orjini İtalyan

Geri