Scudo Sports

Bisiklet-motor ilişkisi :)

bendede bir aralar vardı motor hevesi taki motorlu birinin yaptığı kazayı görünceye kadar oldu. 10 seneye yakındırda Allaha şükür araba var ama bisiklet hepsinden kralı. neden bisiklet spor, ekonomi, vergisiz, gürültüsüz, aşırı süratsiz, geçdiğin yerleri ruhuna işleyerek geçiyorsun gezdiğinden bişiler anlıyorsun. benzin değil kalori yakıyorsun inanın şu son zamanlar bisiklete olan hevesim arttıkça göbeğimin eriyip kaslanmaya başlaığını görüyorum. kazayı sorarsanızda benim kullandığım arabaya dalgınlık sonucu çarptı ve çarpmasıyla arabanın üsütnden diğer tarafa uçdu allahdan kaskı vardı ölmedi yoksa dahada kötü olabiirdi şimdi sağ kolu tam açılmıyor serçe parmağı oynamıyor adamın. gelde motora heveslen şimdi.

Scudo
Bisiklet her zaman başköşede ama ileride zaman problemi nedeni ile haftasonu kamplı turlar için sadece düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: cagdascaneroglu
cidden bi bmw bir ninja kullanmakda farklı bir özgürlük karıştırmamak gerekiyormuş :)

Bu ikisi benim... Bence Motorun ve bisikeletin yeri ayri ama ben sahsen motoru cok kullanmiyorum. Bisikleti daha cok tercih ediyorum ve beni hic bir güc bisiklet sevdasindan ayiramaz.

Bisiklet kültür dür; bisiklet spor dur; Bisiklet SEVDA dir.... :)

Kawasaki Ninja ZX7R i ara sira kullaniyorum...
http://img32.imageshack.us/img32/3594/wa7s.jpg

Bu benim ilk aldigim emektar, restore etdim ve garaj da öylesine duruyor...
http://img694.imageshack.us/img694/7583/1erv.jpg

• Beğen
Tepkiler: ßarış Yavaş
Kel Alaka bana göre. Motor nere, bisiklet nere. Birinde ciğeri ele alıp gidiyoruz, öbüründe bilek kası mı geliştiriyoruz?
Motorla şurdan buraya gidince iyi kilometre yaptım bugün, iyi hız yaptım diye keyifleniyor muyuz?
Kıyaslayacaksak kürekle koşuyla falan kıyaslayalım bisikleti.
Motoru da arabayla, metroyla, metrobüsle falan kıyaslayalım.

2006 yılında 0km yamaha fazer 600 aldım,festivallere gittim,drag yarışına girdim,220-240 km lerde virajlar döndüm ama ne zaman yol yapan bir bisikletçi görsem hep özenerek baktım...şimdi mi yaşasınnnn bisikletim var ;)geçen haftasonu manisa-dikili yaptım çok keyif aldım,şimdi salonda bisikletimle birlikte oturuyoruz,selamlar

motor kullanmaya da 9 yaşımda başladım yaşım geldı ağır vasıta (tır) da kullandım işim dolayısıyla motor aldım kullandım bıraktım tır kullanmak çok zevklı onu da bıraktım ama bisikleti 25 yıldır kullanıyorum ölene kadar bırakamayacağım:) :)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Valla ne yalan söyleyeyim, tanışma bölümünde de yazmıştım... Hem motor hem de karting tarzı araçları lisanslı olarak sporunu yaptım ve ailemde bilir konuşmayı yeni yeni söktüğümde araba markalarını saymaya başlayacak kadar küçüklükten gelen bir araba aşkım vardı. Fakat bisiklet hayatıma ciddi ciddi girdikten sonra artık o hayalinin kurup aldırdığım arabada oturmak artık bana dar veriyor :) Her trafikte tıkandığımızda aklıma bisikletim geliyor, ben burdan nasıl geçerim şimdi off bee diye :)

• Beğen
Tepkiler: Ramazan Gürel
Motorsiklet motorlu araçlar kategorisinde olduğundan,dünyanın en iyi motorsikletini,bisiklete değişmem, :) hem de bisiklet spor aracım..

@Ramazan Gürel

Hayır, Ordu :) ben de soyad benzerliği olunca Ordu'dan mı diye aklıma geliyor :)

• Beğen
İşim gereği araçla çok sık İstanbul'u dolaşıyorum. Yola çıktığımda, bisikletçi gözüyle yollara bakıp rampaları ve yolun kalitesini değerlendiriyorum. Buradan mutlaka geçmem lazım diye de not düşerim hep.

Peki neden bisikletçi gözüyle yolu bu kadar inceliyorum da araç sürerken şoför olarak bu aklıma gelmiyor? Motorlu araç sürerken işin içinde bir sihir bir keramet var ama bisiklet sürerken böyle bir şey yok. İster evrim deyin ister yaratılış, vücudumuz bisiklet haricindeki araçlarda nasıl gittiğinin pek de farkında değil. Sadece zihin yoluyla bunun böyle olduğunu biliyor. Aynı şekilde, araçla yüksek hızlarda giderken kaza yapmamız durumunda başımıza neler gelebileceğini bilsek de hissedemiyor olmamız gibi; zaten bu nedenle de çok kolay gaza basmıyor muyuz? Kısacası ne yaparsak yapalım insanoğlu motorlu araçlarla uyumlu değil. Onun verdiği zevk ile bisikletin verdiği zevk aynı olamayacak.

Forum tarihine an itibariyle benzinin 5 TL olduğu kaydını düşerek, konu sahibine de sabır diliyorum:islik:

bisiklet sürmek bir spor türüdür, spordur. ya motorsiklet? bas gaza sadece o kadar. karşılaştırmak bile abes.

İçimde motora karşı bir ilgi yok. Sürat yaptıkları şu motorlar var ya, onların tipi hoşuma gidiyor çoğu kez. Hepsi o. :)

@Sefa.N

Benim de hayran olduğum araba mustangdir. Aslında benim hedefim bir tane ford mustang, bir tane chopper (harley davidson değil chopper) motor, bir tane fully mtb bir tane de dh bisikleti. Bir tane de yayla evim olsa demeyin keyfime.

Motordan bisiklete geçenlerdenim. Motor bambaşka bi zevk tabi, ama yaş ilerledikçe motor daha az, bisiklet daha çok zevk vermeye başladı. Motordan bisiklete terfi ettim diyebilirim :)

• Beğen
@Ahmet SARI

Bende an itibari ile motorun üstüne branda çekenlerdenim. Benzin 5 TL oldukça da çok zor binerim. Su yakan bisiklete devam. :in:

Geri