Scudo Sports

Bisiklet lastiğine azot basmak

@Tasogare İmzanıza bayıldım. Tesla'yı çok severim, örnek aldığım bir insandır, bizden birşeyler ile birleşince çok hoş olmuş. Yine Sigmund Freud da bizdenmiş demek. Ben diyordum bu adamlara kanım bir ısınmıştı var birşey diye de çözememiştim.
Helyum basmayın sakın ısıyla çok çabuk genleşir ve lastikleri patlatır. Uçan balonu kaloriferin yanında unutup gece yarısı patlama sesi ile uyandık. Nitrojen asal gaz olduğundan tepkimeye girmez. Molekül yapısı da büyük olduğundan kauçuktan o2 gibi geçip kayba sebep olmuyor. O nedenle arabalarda tercih ediliyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@SOZUAK
teşekkür ederim
ehehe, evet bir de şu var :)
https://pbs.twimg.com/media/BXLyT8ECAAAsPqE.jpg

helyum konusunda da,
tut ki manyağım istiyorum, ama böyle bi hizmet veren bi yer var m diye merak ettim :) heralde en basiti, helyum tüpünü kompressör ya da pompa hava girişine bağlayıp denemek olabilir :) ama gidip hemen basalım desek böyle bi servis bulamayacağımızı düşündüm, o yüzden

Helyum tupu 2000psi basinclidir bir ara eski isyerinde helyum testi icin gelirdi. Cok balon sisirip eve goturdum zira test icin 100 de biri kullanilip tup iade ediliyordu tam dolum parasi odendigi halde. 30 50 tl ye tup alinir. 100 tl civari regulator ve 200 250 tl de helyum dolum fiyati olmasi lazim. Olmayacak is degil aslinda

• Beğen
@Sadettin Z.
Aslında denemek lazım....Ne olur acaba??? :islik::islik::p

Kisin iyi ama yazin bence lastikler basinctan patlayinca havalanacagi kesin. Helyum yanlis hatirliyor olabilirim gorunmeden yaniyor. Kokusu da yok gibi birsey. Biz molekul bazinda kacak olcen cihazlarla normalde icine azot bastigimiz bir ucak parcasini tamirden sonra kacak testi yaparken basincli helyum ile doldurup olcum yapiyorduk. Ortama geri bosaltilan gaz ki cihazin hacmi 1-2 lt arasindaydi hic farkedilmezdi. Ben asiri tedbirci oldugumdan tehlikeli deneyler yapmadim aslinda acik havada olsaydim bir yanma testi ile soluyup ses degisim testi yapmak isterdim. Atolye ortaminda hep sinirliydik kurallar cercevesinde

• Beğen
Hidrojen olsa dogru da Helyumla o kadar degil. Bu kadar korkulacak bir gaz degil hacim o kadar dusuk ki

• Beğen
helyumdan bir şey olmaz,

Ben aslında hidrojen veya oksijen ile şişirilir ise nasıl olur diye merak ediyorum ^^

• Beğen
@furkantrojka
Evet düzelttiğiniz için teşekkür ederim. Etkileşime girmeyen bir gaz fazla belki o nedenle asal diye aklımda kalmış.

Geri