Scudo Sports

Bisiklet kaç kilo kaldırır?

122 kilo yol bisiklet kullanan arkadaşım var bir sorunu yok bisikleti btwin ama modelini hatırlamıyorum.Kadro konusunda bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum ama kilo verene zarif bir şekilde kullanmanızda fayda var :)

Scudo
"Yol bisikleti"nden hic bir yerde bahsetmemissiniz. Bu yüzden yol bisikletine yönelik bir yorum yapmak aklimin kösesinden bile gecmedi. Ayrica, fiziki kondisyon durumunuzu bilmememe ragen, kilo durumunuzu düsünerek ve yarim asirlik bisiklet tecrübeme dayanarak yol bisikleti kullanmak gibi bir arzunuz varsa kendinize eziyetten baska bir sey olmayacagini söylemek isterim. Yol bisikketinin donanimlari, kullanma tarzi o kadar cok kilo vermeye uygun degildir. Olmaz demiyorum, ama amaciniza dah cok uyan bir bisiklete yönelirseniz daha saglikli olur. Uzun uzun polemige girmek istemiyorum, ulasmak istediginiz hedefiniz sadece yazdiginiz kadariysa, dogru secim yapin.

Şahsi fikrim olarak yol bisikleti ile bu spora başlamanız sizin için pek de iyi bir tecrübe olmayacaktır. Yol bisikleti düşük enerji ile hızlı yol almak için sürtünmesi (lastik ve aero dinamik) ince detaylarla hesaplanmış bisikletlerdir. Kilo vermek için size eğer gönlünüzden geçerse bir mtb tavsiye ederim. Eğer bana göre değil derseniz yol bisikletine daha yakın görüntüde ve karma kullanıma daha müsait olan şehir/tur bisikleti öneririm.
Günlük idman için ben tur bisikleti kullanıyorum. Kadro olarak yol bisikletine oranla biraz daha kalın ve dayanıklı kadro yapısı vardır. Ben 96kg çekerken bisikletimin üstünde 25kg yükle günlük 100 küsür km yol yaptım ve hiç bir sorun yaşamadım üstüne 10kg daha olsa sorun olacağını çok da sanmıyorum. Ama bazı arkadaşların dediği amortisörlü maşayı kesin olarak tavsiye ederim. Çünkü ağırlık fazla ve bileklere binen yük titreşimle bileşince ciddi ağrılara sebep olabiliyor.
İşini profesyonelce yapan bisiklet mağazalarına gidip görerek ve çalışanlardan daha sağlıklı bilgi alarak seçim yapmanız sizin adınıza faydalı olacaktır.

Bisiklet kilo verdirmez bunye ile alakali siz eger 10 km yapiyorsaniz 1000 kalori yakiyorsaniz ama 3000 kalori yiyecek yerseniz hop kilo dengeli bir bicimde yapmak onemli ben mesala hersey yerim cikolata filan hergun 2-3 tane yinede kilo alamiyorum gunluk 50 km yapiyorum 53 kilo bisikletle gezinmeden oncede alamiyordum o ayri mesela :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim herkese verdiğii bilgiler için.

@ihtiyar: Üstada haklısınız. Triban 3 diye belirtip geçmiştim. Yol bisikleti diye açmam gerekirdi. Herkes aynı konuda hemfikir olduğuna göre yol bisikleti sevdasından şimdilik vazgeçeceğiz.

@onurgünes: Tabiki gıdaya da dikkat edilecek :) Temel matematik Çıkan > Giren olmak zorunda :)

Haftasonu 2 bisiklet satıcısına gideceğim İzmirdeki. İkisi ile de görüşüp en doğru kararı vermeye çalışacağım. Sonrasında neler olduğunu hep birlikte göreceğiz anlaşılan.

Bisiklet ve kaskı aldıktan sonra ise bunun dipsiz dünya olduğu gerçeğini de göz önüne alarak paraları gömmeye başlarız ince ince :)

Bence en çok Amerikan bisikletleri kaldırır. Koskoca 100-150 kiloluk Amerika'lıları kaldırabiliyorsa bizleri kolay kolay kaldırır.(Obezleri diil sporcuları kastettim) :)

• Beğen
Tepkiler: Sanly
Konuyu hortlatarak sorayım; sonuç ne oldu? Kilo durumu ne? Gerçi arkadaş muhtemelen foruma girmiyor ama...

• Beğen
Tepkiler: Sanly
Arkadaşlar herkese merhaba. Yeni konu açmadan konuyu hortlatiyim. Uzun yola çıkma planım var. Hesapladım benle beraber tüm bisiklet yaklaşık 135 (90 kilo ben) kilo civarı oluyor. Normal şartlarda çok problem değil fakat uzun yola bu kadar yüklü olması bana problem olurmu ? Bisiklet mosso legarda 1921 msm V 56 kadro 28inch. Bu kadar ağır yükte uzun yola çıkan varmıdır daha önce?

Arkadaşlar herkese merhaba. Yeni konu açmadan konuyu hortlatiyim. Uzun yola çıkma planım var. Hesapladım benle beraber tüm bisiklet yaklaşık 135 (90 kilo ben) kilo civarı oluyor. Normal şartlarda çok problem değil fakat uzun yola bu kadar yüklü olması bana problem olurmu ? Bisiklet mosso legarda 1921 msm V 56 kadro 28inch. Bu kadar ağır yükte uzun yola çıkan varmıdır daha önce?
Eğer lastikleriniz ve ağırlığı taşıyacağınız bagajlar kiloyu taşıyabilecek seviye de ise bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Histogram
Eğer lastikleriniz ve ağırlığı taşıyacağınız bagajlar kiloyu taşıyabilecek seviye de ise bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Ön ve arka bagaj var bende. Arka 25kg ön 18kg taşıma kapasitesi var. Lastiklerde mitas 700x40c teker başına 120kg yazıyor. Benim korkum jant kırılması, sürekli lastik patlaması ya da kadro çatlaması.

Ön ve arka bagaj var bende. Arka 25kg ön 18kg taşıma kapasitesi var. Lastiklerde mitas 700x40c teker başına 120kg yazıyor. Benim korkum jant kırılması, sürekli lastik patlaması ya da kadro çatlaması.
Eğer çukurlara tümseklere hızlı girerseniz lastikleriniz patlayabilir malum yük fazla ama tura çıkan insanlardan böyle bir sorun pek duymadım. Jantlar kırılmaz ancak akortu daha kolay kaçacaktır. Kadroya kolay kolay birşey olmaz bagajdaki yükler kadroyu kırana kadar bagaj kırılacaktır zaten. bagajlarınızı uygun kiloda kullanır ve uygun teker basıncı ile sürerseniz sorun yaşamazsınız.

Geri