Eğer lastikleriniz ve ağırlığı taşıyacağınız bagajlar kiloyu taşıyabilecek seviye de ise bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.Arkadaşlar herkese merhaba. Yeni konu açmadan konuyu hortlatiyim. Uzun yola çıkma planım var. Hesapladım benle beraber tüm bisiklet yaklaşık 135 (90 kilo ben) kilo civarı oluyor. Normal şartlarda çok problem değil fakat uzun yola bu kadar yüklü olması bana problem olurmu ? Bisiklet mosso legarda 1921 msm V 56 kadro 28inch. Bu kadar ağır yükte uzun yola çıkan varmıdır daha önce?
Ön ve arka bagaj var bende. Arka 25kg ön 18kg taşıma kapasitesi var. Lastiklerde mitas 700x40c teker başına 120kg yazıyor. Benim korkum jant kırılması, sürekli lastik patlaması ya da kadro çatlaması.Eğer lastikleriniz ve ağırlığı taşıyacağınız bagajlar kiloyu taşıyabilecek seviye de ise bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Eğer çukurlara tümseklere hızlı girerseniz lastikleriniz patlayabilir malum yük fazla ama tura çıkan insanlardan böyle bir sorun pek duymadım. Jantlar kırılmaz ancak akortu daha kolay kaçacaktır. Kadroya kolay kolay birşey olmaz bagajdaki yükler kadroyu kırana kadar bagaj kırılacaktır zaten. bagajlarınızı uygun kiloda kullanır ve uygun teker basıncı ile sürerseniz sorun yaşamazsınız.Ön ve arka bagaj var bende. Arka 25kg ön 18kg taşıma kapasitesi var. Lastiklerde mitas 700x40c teker başına 120kg yazıyor. Benim korkum jant kırılması, sürekli lastik patlaması ya da kadro çatlaması.