Scudo Sports

Bisiklet ile büyük bir kazadan kıl payı kurtuldum. Belki şuanda ölmüştüm.

@Ali Kerimoğlu

Katiliyorum

Scudo
@Şafak Başlar

O standart bir durum zaten. Birakin bizi boyle park nedeniyle baska arac suruculeride sagini solunu goremiyor

Geçmiş Olsun Abi Aman Ha Dikkat Et Kendine Bende Rampa Aşşağı Hiç Fren Sıkmam Senin Gibi Arada Hortlak Gibi Çıkıyolar Sağa Sola Bakmadan O Anda Telaşlanmamak lazım sakin bi şekilde frenleme yapılması lazım herneyse allah korumuş geçmiş olsun yeniden kazasız pedallamalar.

Gelmiş olsun. Aman her daim dikkatli olmak lazım. Allah korusun kötü durumlar olabilirdi.

Geçmiş olsun Mert :(

@İbrahim Eren

Bu %10 tolerans sadece sollamalar için değil, aletlerin yanılma payı için de var diyebiliyorum.
İlk olarak araçların kadranları hiç bir zaman tam olarak doğru değil. İkinci olarak radar cihazları tam olarak kesin ölçüm yapacak diye bir şey de yok.
O nedenle bir %10 ekleniyor ki, istenmeyen durumlar (işte araba 90 gösteriyordu, nasıl ceza kesersiniz) yaşanmasın diye.

Ayrıca sollamalarda hız sınırı yok benim bildiğim. Tam emin değilim bu konuda fakat öyle bir şey kalmış aklımda.

yokuş aşağı sürat yapacaksam o yolun anayol olması ve zeminin de tertemiz olmasına dikkat ederim.
aksi halde yokuş aşağı sürat yapmaya kalkmak resmen intihar gibi bir şey. aslında bence yokuş aşağı sürat yapmak yani son sürate ulaşmaya çalışmak bisikletli için her türlü risk. düz yoldaki manevra kabiliyetinizi büyük oranda kaybediyorsunuz. daha doğrusu düz yolda bisiklete siz hükmederken, yokuşta bisiklet size hükmeder duruma geliyorsunuz.

zaten marifet yokuşta sürat yapmak değil, düz yolda yapabilmekte :D

bu arada konunun sahibi arkadaş size de geçmiş olsun. çizdiğiniz resme bakarak hatanın sizde olduğunu söylüyorum ben. arayoldan anayola doğru yokuş aşağı böyle bir hız yapılmaz. 34 km/sa için düşük hız diyen arkadaşlara da yokuş aşağı sürat yaptığına inanan biri için bu hız son sürat sayılır. yani kontrol kaybetme noktasında sürüyordur.

ne olursa olsun kavşaklara kontrollü girmekte fayda var.. yaya olarak karşıdan karşıya geçerken bile, yaya için yeşil ışık yanmasına rağmen, yine de kontrollü geçerim..
çünkü kırmızı ışıkta durmayan o kadar çok sürücü gördüm ki, onların yüzünden sakat kalmaya niyetim yok..

size de geçmiş olsun bu arada

@Gökhan Toros
Sollamalarda hız sınırı var. Yukarıda bahsettiğiniz gibi bu sınır %10 ile kısıtlanmış durumda. Geçtiğimiz yıl yönetmelikte değişiklik için teklif verildi, fakat imzalanıp kesinleşmedi.

@Onurcan Ökse

Afferin sana hiç fren sıkma rampa aşağı filan inerken oldu mu

@Ahsen Okyay

Yolu Boş Görünce Salıyorum Abi Zaten Öyle Şeylere Deneyimliyim Yeri Gelince Frende Sıkarım Yavaşta Giderim.

• Beğen
Tepkiler: Ahsen Okyay
Kavşakların ve yol ayrımlarının olduğu yerde hızlı bisiklet sürmek yanlıştır. Yokuş aşağı inerken karşınıza bir araba değilde çocuk fırlasaydı ona çarpsaydınız ne olacaktı ? Kendinizi tehlikeye attığınız gibi başkalarınıda tehlikeye atıyorsunuz. Arabayı sürenin apaçi olması demek sizin haklı olduğunu anlamına gelmez. Yol hakkı sizin olsa bile yol ayrımlarında yavaşlamanız gerekmektedir. Bu sefer atlatmışsınız ama ya başka bir gün atlatamazsanız, ya masum birine çarpıp zarar verirseniz? Birçok kişi sizi için uyarıda bulunmuş neden çünki siz o araca çarpsaydınız o aracın en fazla dikiz aynası kırılır şoför e birşey olmaz. Siz ise kafanızın üstüne çakılarak ciddi yaralar alabilirsiniz. Bazı arkadaşlar hemen arabayı suçlamış yok işte yaptığınız hız ı az bulmuş vs. Döner kavşak değilse her ikiniz de dikkatli sürmek zorundasınız. Son zamanlarda bisiklet kültüründen güç alıp her önüne gelen aracı yayayı motorlu yu suçlayanlar çoğaldı. Sağa sola çatacağımıza önce kendimize bir bakalım. Geçmiş olsun tekrardan.

Arkadaşım geçmiş olsun... Önemli bir kaza atlatmışsın... Özellikle akvşakalra inerken yavaşlamamız gerektiği, şehiriçlerinde yokuş aşağı inerken çok hızlı gitmememiz gerektiğini, trafik kurallarına riayet etmemizi bize bir kere daha hatırlattınız...

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Herkes yazmış iyi yazanda var kötü yazanda var.

Ben burada BEN SUÇSUZUM, KARŞI TARAF %100 SUÇLU DİYE BİR ŞEY YAZDIM MI? ((HAYIR, ASLA..)) Yiğidi öldür hakkını yeme.
Bende suçluyum dedim ama aşırı sürat dediğim şekil kime göre neye göre hız. Düz yolda sporumuzu yaparken 30-35 arası hız hız gibi gelmez kimseye eminim (yola göre değişir.) yokuş aşağıya bana göre hızlı geldiği için ben süratlı gidiyorum dedim. Yol asfalt değil tırtıklı yollardan birisiydi. Ben zaten o 2 yolun kesişmesinden önce freni basmıştım. Yokuş aşağıya inerken indiğim ilk sıralarda basmadım frene. O aracın durduğu yerden öncesinde frenime basmıştım ama öyle çok sert şekilde asılmamıştım araba da aniden kafayı çıkartınca önce o fren yaptı fark edip sonra ben ani fren yaptım. Bir ara yerden 3-5 cm sanırım arkam havaya kalktı birden indim ve durdum kendimi sağ tarafa attım direk binanın altında ki berber dükkanına doğru.

Ben burada suçsuzum demedim elbette ki hız yaparak suçluyum ama neye göre kime göre hız?
Burada araba tartışması bile çıkmış. amaç tartışma yaratmak değil zaten. Ben burada yargısız infaz yapmadım eğer okumasını bilen bir insan 1 sefer okursa nedemek istediğimi anlar. Ben karşı tarafa %100 suçlu demedim. Kendime de sütten çıkmış ak kaşık demedim olayı çarpıtmanın bir anlamı yok. Kimse ye de hayırı dokanmaz. Ben suçluysam, karşı tarafın da bazı suçları var yok değil.

Son ses müzikle gidiyor. Farları karartma. Hani o beni fark edemeyip frene bassa ben zaten kendimi ne kadar sağ tarafa atsam da o sağ çamurluğa yada adamın direk sağ ön yada arka kapısına çarpıp bisiklet orada kalıp ben havaya uçacağım belliydi.

Ben burada kendimi suçlu göstersem de karşı tarafında suçu olduğunu belirtiyorum. Tabi kime göre suçlu orası muaf. :)

Konuyu açmam da ki amaç herkesin dikkatli olması özellikle bir daha aynı olayı yaşamamak için temkinli gitmemin gerektiğini anladığımı belirtiyorum. Hem bana, hem karşı tarafa, hemde forum okurlarına misafirlere ders olur bel ki de 3-5 kişi de benim gibi yaptıysa, yapıyorsa daha dikkatli olmalarının farkına varmalarını sağlamaktır amacım başka bir çıkarım yok. Buraya konu açıp milletin bir birleriyle bilgi savaşı yapmasını bekleyecek kadar işsiz birisi değilim.

Herkese tekrardan teşekkürler geçmiş olsun dilekleriniz için. Allah beni aileme bağışladı verilmiş sadakam varmış başka bir diyeceğim yok. Bir de şansım varmış, hepsi bu.

Herkese bol nefesler, bol pedallamalar. Rotanız açık olsun.

Bu arada önemle yazıyorum ki ben kimseye apaçi falan demedim bunu da element olarak uydurulmasın lütfen.

@Ali Kerimoğlu

Anladım. Yönetmelikten haberim yoktu benim. Sadece çok eskiden aklımda kalan, sollamalarda hız sınırı olmadığıydı :)
Teşekkürler düzeltme için.

Geçmiş olsun. Büyük bir kaza atlatmışsın. Bir adak falan değıt. Bunla gelsin geçsin. Kazasız pedallamalar.

Ben bölünmüş yolda yokuşta hızlıyım.(bkz.Sefaköy-Yenibosna arasındaki yokuş) Ama hız rekorumu kırdıktan sonra 45 ile giderken bisiklet kontrolünün çok zayıfladığını, hafif bir frende öne yüklendiğimi fark ettim. Diyelim düşmekten korkmadım, ya sonra? Öyle işlek bir yolda 50 son derece tehlikeliydi. 45-49,5(%10+ ile) benim uzak durduğum bir aralık oldu o yolda. Işlek olmayan anayolda acımam ama orada kontrol zaafiyeti ölüm tehlikesi demek. O yüzden artık 45 ile gidiyorum. Yokuş yukarı isterseniz 60 ile gidin(zaten ne kadar koruyabilirsiniz o hızı). Ama yokuş aşağı olmaz. Ben 40 ile yokuş da çıktım, 50 ile düz yolda da gittim. Ama hiç birinde sorun olmadı. Sadece inerken yavaş.(saatte tahmini ortalama 1 araç civarlarında olan bir dağ yolunda kötü asfalta rağmen pedallara abandım(ki risk aldım, muhtemelen 70 vardı hızım ve başka birine çarpmak yerine virajda uçarak da gidebilirdim). Demek neemiç? Yol boşsa risk almamak kaydıyla isterseniz 100 yapın, işlek yolda 50 bile yapmayın.

Geri