İnceleme Bisiklet için Sırt Çantası; Deuter Bike One 20 incelemesi

Bisiklet Gezi / Turlarınızda sırt çantası kullanımı hakkında görüşünüz nedir?

  • Sırt çantasını bisiklet kullanırken kesinlikle tercih etmem

  • Duruma göre kullanmayı tercih edebilirim

  • Bisiklet sürerken mutlaka kullanırım.


Sonuçlar ancak oy kullandıktan sonra görülebilir.

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
Merhaba,

Bisikletçiler tarafından çok tercih edilmese de kişisel olarak pratikliği sebebiyle bisiklet sırasında sıklıkla sırt çantası kullanan bir bisiklet sürücüsüyüm. Bu sebepten dolayı uzun süre boyunca pek çoğumuzun bildiği sırt çantası kullanımının olumsuz yanlarını azaltacak ve bisiklet kullanımına uygun bir sırt çantası arayıp durdum. Turlarda ve gezilerde pek çok sırt çantası deneme fırsatım oldu. Bu konuda beni en çok memnun eden çanta aşağıda video linkini paylaştığım Deuter Bike One 20 sırt çantası oldu. Yaklaşık 10 aydır kullandığım (Bisiklet dışında günlük hayatımda da kullanıyorum) Deuter Bike One 20 sırt çantası hakkında inceleme videomuz, çanta hakkında fikir sahibi olmak isteyenlerin ilgisini çekebilir.

Videoda bulabileceğiniz bilgiler;
- Ürünün kapasitesi ve boyutları,
- Bisiklet kullanıcılarına özel fonksiyonları,
- Genel fonksiyonlar ve kullanım alanları,
- Ürünün bazı avantajları.

Değişkenliği sebebiyle ürünün fiyat bilgisinden videoda bahsetmedim, fakat internetten aradığınızda bu aralar 300-350 TL arasında fiyatlarla satıldığını görebilirsiniz. Kişisel tecrübelerim hakkında öğrenmek istedikleriniz veya merak ettiğiniz diğer sorularınız konusunda bildiklerimi buradan paylaşabilirim.


Umarım hoşunuza gider.
 
Scudo

avkebele

May2009
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
345
Tepki
504
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Giant
Fazlasıyla kullanışlı duruyor. Tek pürüz fiyat gibi duruyor. F/P açısında benzer özellikte farklı marka çantalar var mı merak ettim.

İnceleme ise gayet verimli ve anlaşılır. Haddimizeyse, hoşuma gitti :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis

Hastateker

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Ocak 2016
Mesaj
801
Tepki
772
Şehir
Ankara
İsim
Osman Özgün Yıldız
Bisiklet
Trek
@Yalchinosis
Elinize sağlık. Sırt çantasını bir süre bende kullandım. Ancak portbagaja geçince bıraktım. Bagaj deliği olmayan bisikletlerde kullanan kişiler çok var yol bisikleti ve bazı dağ bisikletlerinde.
Terleme yapmayan havalandırma teknolojisine sahip çantalar var sizin inceleme yaptığınız çanta gibi
İsine yarayan kullanır elinize sağlık
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis

trainspotting35

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Ağustos 2015
Mesaj
8.138
Tepki
23.371
Yaş
43
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link) İnceleme için ellerinize sağlık. Linkini paylaştığım çanta sizin inceleme yaptığınız çanta ile neredeyse 1 e 1 aynı. Benim çantamın benim için vazgeçilmez bir özelliği daha var üst kısımda sert ve ayrılabilir gözlük kabı. Numaralı gözlük kullandığım için gerektiğinde numaralı gözlüğümü, gerektiğinde bisiklet gözlüğümü bu kısıma koyabiliyorum. Çok kullanışlı bir çanta ama her çanta gibi bu da terletiyor.
 

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@avkebele
@avkebele

Teşekkür ederim beğeni ve yorumunuz için :)
bu çantayı almadan önce aşağıdaki çantayı almayı düşünüyordum, benzer özellikleri var fakat markaya güvenemedim nedense çünkü markanın kendi web sitesine bile ulaşamamıştım yoksa marka seçen biri değilimdir ama niyeyse pek güvenememiştim;
(link)

bu model de ilginizi çekebilir ama sanıyorum kask taşıyıcı kısmı bulunmuyor,
(link)

Fiyat olarak daha uygun ama yine de pahalı ürünler, decathlonda da sırt kısmı havalandırmalı küçük ve kullanışlı sırt çantaları mevcut, incelemenizi tavsiye ederim.

Edit: Son olarak Tranispottin35'in linkini paylaştığı çanta da fiyat olarak daha avantajlı görünüyor.

@Hastateker
@Hastateker

Teşekkür ederim, kesinlikle port bagaj rahatlığına ulaşamaz sırtın terlemesi ve serbestliğini etkilediği gibi sırtında taşınan yük kalçaya da baskı yaptığı için kalçanın daha çok acımasına sebep oluyor, ama bir yere uğradığımda bisikleti bağladığımda heybeyi çıkartması ve taşıması çok zahmetli geliyor bu açıdan kullanım açısından sırt çantasına gereksinim duyuyorum. Ayrıca tur sırasında kapasite arttırmak adına heybelerin yanında sırt çantası takmam gerekebiliyor.

@trainspotting35
@trainspotting35

Teşekkür ederim sağolun,

Gerçekten neredeyse aynısı, hem fiyat avantajı hem de koruyucu gözü sebebiyle tercih edilebilir, güneş gözüğü saklamak adına bu benim de aradığım bir özellik. Dediğiniz gibi çanta terlemeyi azaltıyor ama tamamen önlemiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: avkebele

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ekim 2013
Mesaj
2.121
Tepki
4.927
Şehir
Antalya
Deuter'in 15lik olanını kullanmıştım. Sırt kısmı havalandırma kanallı, omuz askıları fileli, destek yastıklı, çok hafif bi çantaydı. Sırt çantası ne marka, ne özellikte olursa olsun terletiyor. Şu an başka marka kullanıyorum. Havalandırma kanalı falan yok ama Deuter'den pek farkı da yok. Mecbur kalmadıkça da kullanmıyorum.

Düzeltiyorum, 12lik olanını kullanmıştım. Zaten 15likle bi farkı yokmuş
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@MehmetAliB.
@MehmetAliB.

Aynen, illa terletiyor ama hızlı gidildiğine veya karşıdan hafif rüzgar estiğinde sırtındaki boşluğunun içerisinden hava geçiyor ve ferahlatıcı bir etki yaratıyor ter buharını da uzaklaştırıyor, ama yokuş çıkarken vs rüzgar da ulaşmadığı zaman terin bertaraf edilmesi daha zor oluyor. Ama daha basit çantalarla evet bu kadar fiyat farkı yaratacak kadar çok bir etki olup olmadığı da tartışılabilir.

Bu arada belirtmek isterimki geçen sene haziran ayında bu ürünü şimdiki fiyatından yaklaşık 100 lira daha ucuza satın almışım, maillerim arsında eski faturasını bulunca farkettim, fiyatı bu derece artmamış olsaymış daha ulaşılabilir bir çanta olurmuş, şimdi ise markalı/markasız diğer alternatifleri fiyat bakımından daha tercih edilebilir duruyor.
 

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
3.300
Tepki
13.188
Şehir
İstanbul
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
Northface Pachacho modeli sırt çantasını kullanıyorum. 12 Litre, bisiklet için arka ışık yeri, sert ve hava kanallı sırt yapısı boşken bile dik durması çok kullanışlı. Su torbası takılabiliyor olması ve üst kısmı geniş aşağı doğru daralıyor olması bisiklet için uygun hale getiriyor çantayı. Kullandığım en az terleten çanta oldu. Farklı bir seçenek arayanlara öneririm.
C088_JK3_hero.jpg

(Beşiktaşta bir outdoor mağazasından 12 Litre Deuter için pazarlığımı yapıp para çekmeye çıktım, yolda normal bir çantacıda görüp pazarlıkla 130 Tl'ye aldım çantayı)
(Ön kısımda kenarlarda duran yerlere paracord ipi taktım kaskımı rahatça çantaya bağlayabiliyorum bisikletten indiğimde)

pachachobagblck2.jpg
 

Türko

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.001
Tepki
3.144
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link)

Rakip olamaz belki ama fiyatına göre nasıl?
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis

alper 76

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2014
Mesaj
1.780
Tepki
1.822
Yaş
48
Şehir
mersin
Bisiklet
Scott
@Yalchinosis
Güzel bir inceleme, az sözle gerektiğince özellikler gerektiği kadar anlatılmış. En istenilen şekilde olmuş İNCELEME BÖYLE OLUR denecek kadar beğendim. Çünkü inceleme adına yapılan şeyler cidden çok gerkesiz ve zaman kaybı oluyor ileri sardırırken de önemli bir şey kaçırır mıyız? çekincesi ile oturuğ sıkıcı geyiklerini izlemek zorunda kalıyor ve bir daha incelememek üzere ayrılıyoruz.
Beğendim Deuter zaten en iyi firmalardan ancak araba fiyatına çanta satan bir firmadır kendisi..tek sorun da orada bence. Her ürün böyle değil mi her iyi ve kaliteli şey bu kadar pahalı olmak zorunda mı kardeşim? daha çok çalışmalıyız sanırım.. bizde yanlışlık var...

Bu arada herkes gibi ben de yazayım "terletmeyen çanta yok"
ben de decathlonun 15TL lik çantasını sıklıkla kullanıyorum bir de eski nike okul çantam var eskidi artık bakçez gari bir yoluna...
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@BerkEvren Gerçekten güzel bir çantaya benziyor, tabana doğru daralması hareket kolaylığı açısından iyi ayrıca bel kemerine olan ihtiyacı da azaltmış yükü sırtın üst kısımlarına yönlendirmiş. 130 tl ye de çok iyi almışsınız bence, benim kullanımım için hacmi fazla küçük ama günübirlik turlar için çok uygun görünüyor.

@1dost Fiyatı çok iyi, su geçirmezlik, konfor, eşyaları organize etmesi ve kullanım kolaylığı performanslarından emin olamam ama eminimki iş görüyordur.

@alper 76 Çok teşekkür ederim, tam da amaçladığım sadelik konusundaki olumlu yorumunuz beni çok mutlu etti, zaten fenomenlik peşinde değilim, kendimce tecrübe ve görüşlerimi paylaşma isteğim daha ön planda ama zaman ve emek harcadığım bir şey üzerine olumlu yorumlar almak devamı için cesaret verici oluyor.

Bu arada ben de decathlonun o meşhur çantasını gerek bisiklette gerek günlük hayatımda çok sık kullanıyorum gerçekten çok pratik bir çanta, sanırım F/P konusunda daha iyisi yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: BerkEvren

alper 76

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2014
Mesaj
1.780
Tepki
1.822
Yaş
48
Şehir
mersin
Bisiklet
Scott
@Yalchinosis Dostum tam kıvamında bir video olmuş öyle ki "acaba satış amaçlı profesyonel ellerden geçmiş olan ama amatör görünen bir video mu?" diye de çok düşündüm. Hayir değil! Ve Çok başarılı...

Arkadaşlaar... diye başlayan gereksiz sevimlilik içeren zaten içeriğini merak edilp de açtığımız başlığı bir de kendinden dinlediğimiz gereksiz videolar ile kiyaslayinca 10 numara!
Bence blog u olup sayfası olup on planda kalmaya çalışan elemanları oturtup " izleyin öğrenin" denecek kadar az öz kaliteli... Ders niteliğinde bir video :)

Çanta konusunda karrimor.com da İngiltere den bana yakın kalitede daha ucuza çanta alınabilir. İhtiyacı olan baksın derim. En azından %50 olmasa da %40 ina çanta alabilmek mümkün. Tâbi ki deuter bu işte en iyilerden ...O ayrı ama maaşı deuter den almıyoruz
 
Kayıt
2 Şubat 2017
Mesaj
73
Tepki
47
Yaş
22
Şehir
Istanbul
İsim
Yasir emre kızıl
Bisiklet
b'Twin
Ben dechatlon un alrenaz 10 cantasini lullaniyorum ama cok terletiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@alper 76 Teşekkür ederim tekrar :)

@Emreyasir22 evet yukarda da belirttiğim gibi ben de çok sık kullanıyorum bu çantayı, zaten en çok terletme sorunundan dolayı alternatif modellerin arayışına girmiştim ama gördümki terletmeyen çanta yok, ama çok ama az terleyeceksin, aslına bakarsan bisiklet sırasında özellikle yokuşlarda çanta takmasan sadece tişört giysen bile terliyorsun mühim olan teri mümkün olduğunca dışarı atabilmek.
 

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@BerkEvren Harika olmuş elinize sağlık :harika: Dikişleri terzide mi yaptırdınız?
 

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
3.300
Tepki
13.188
Şehir
İstanbul
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
@Yalchinosis
Eşimin dikiş makinası, her turcunun rüyası :)
 
Kayıt
2 Şubat 2017
Mesaj
73
Tepki
47
Yaş
22
Şehir
Istanbul
İsim
Yasir emre kızıl
Bisiklet
b'Twin
@BerkEvren cidden cok iyi olmuş bende deniyecegim hamde kücuk bir bagaj da olarak kula ilabilir
 

Birhan K.

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
1.139
Tepki
1.999
Inceleme cok guzel, tesekkur ederim. Bos muhabbetlere girilmemis, tane tane bilgi verilmis. Iste aradigim uslup :)

Canta gundelik kullanim icin de cok hos duruyor. Firsat bulursam bakacagim. Faydali bi video oldu benim icin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Yalchinosis

Yalchinosis

Daimi Üye
Kayıt
21 Ağustos 2015
Mesaj
221
Tepki
319
Şehir
İstanbul - Edirne
İsim
Yalçın
Bisiklet
Dahon
@Birhan K. Çok teşekkür ederim, yorumunuz çok sevindirdi beni. Bu arada çantanın sanıyorum kur farkı sebebiyle fiyatı yüksek, bu başlık altında önerilen çantaları da incelerseniz bütçenize daha faydalı olabilir, her ne kadar çanta çok kaliteli olsa da bu fiyata almanızı önermeye dilim varmıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Birhan K.