Scudo Sports

Bisiklet için gerekli malzeme listesi (Liste sizlerin yorumlarıyla güncellenecektir)

Arkadaşlar kask önerilerinizi bekliyorum aklımdaki kask
sedona mv29- 100-110 lira falan bu kask hakkında yorum yapabilir veya başka kask önerebilirseniz sevinirim.

Scudo
Bahsi geçen sedona mv 29 kask benim kullandığım kask olup CE ve tuv-turk standartlarina sahiptir.ayarlama mekanizmaları ceneden ve kafa arkasından çok fonksiyoneldir.bu kaskin taşıma çantasıda mevcut 170 km dir bana eşlik ediyor guven veriyor
Çok da hafif bence
HTC Wildfire S cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Attığım mesajı buraya da kopyalıyorum:
"Merhaba Sefa,
Benim tur bisikletim neredeyse tamamen Decathlon'dan alınan malzemelerle toplandı.
Şu yazıda, turlarımda kullandığım malzemelerin çoğunu görebilirsin:
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=130153&highlight=
Şu an için tavsiye edebileceğim malzemeler şunlar:
Kullandığım gidon çantam. Fiyatı uygun:
(link)
Ön heybelerim:
(link)
Arka heybe:
(link)
Matara kafesi:
(link)
Olmazsa olmaz. Yüklü bir bisikleti ayakta tutmanın tek yolu:
(link)
Bu da kilit:
(link)
Bütçen ne kadar bilmiyorum ama, tavsiye edebileceğim en uygun ürünler bunlar.
Sağlıcakla kal.
Bu arada, her türlü sorunu çekinmeden sorabilirsin."
Bu mesaj da güzel oldu yau, bunu da kopyalayayım ;)
@Safa Arslaner

"Gözümden kaçmış, bunun 26 inçlik olanını abim kullanıyor. Herhalde 28'lik olanı da vardır, belki de 26'lık olanı 28'e de uyumludur, bilemedim şimdi

Merida benim de çok beğendiğim bisikletler üretiyor. Forumda Crossway 100 hakkında güzel şeyler yazılmıştı, kullananların yorumlarını alırsan daha iyi olur, benim pek bilgim yok o bisiklet hakkında

Ben gidon çantasını, sürüş sırasında fotoğraf makinesini muhafaza etmek içinkullanıyorum. Tek elle gidonu tutarken, diğer elimle de fotoğraf makinemi alıp fotoğraf çekebiliyorum. Pratik yani

Bence en iyisi -eğer çok yüklü olacaksan- yüküön ve arkaya dağıtmak. Tecrübeyle sabit ki, tüm yükü arkaya bindirirsen -20 klogramlık bir yükten bahsediyorum- dik yokuşlarda bisikletin butnunun havaya kalkması, uzun vadede arka lastiğin öne göre aşırı aşınması söz konusu. Tekrar söylüyorum ama, bu 20 kg gibi yükler için geçerli.

150 liralık heybeyi tavsiye ederim. Zaten o fiyat aralığında çok fazla seçenek de yok maalesef. Tek problemi, arkadaki ceplerin, kötü doldurulduğu takdirde arka janta değiyor olması. Buna dikkat etmek lazım sadece. Bunun dışında, yağmurda kullanabileceğin sarı renkli bir kılıfı da var yanında. Decathlon'un sitesinde bahsedilmemiş.

Matara kafesi, zevk işi :)

Bu çiftli ayaklık ortaya takılıyor ve ilginçtir ki "Bir yerlere değer lan bu!" dememe rağmen hala bir yere -zincire, pedala, ne bileyim işte- sürtmüş değil, ben ve benim tavsiyemle alan arkadaşlar memnun

Merida bağlayacaksan kilide verilen parayı düşünmemelisin."

@Mustafa T. Erhan

@Yusuf Yılmazvural konuya katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim hocam.

Başka önerilerinizi de bekliyorum özellikle şu aşamada kask önerisi :)

hocam nereden aldın yurtdışı mı burası mı birde hangi beden kullanıyorsunuz?

Ben l ve xl denedim
xl çok büyük geldi
l da sanki çok çok az sıkıyor gibixl alsam l ayarına getirebilme şansım var mı ben denerken küçültme kısmını bilmiyordum acelem vardı birde

Malzemeleri yurt dışından alabilirsen daha ucuza gelir
(link)
Bunu aldım 20 günde geliyor

(link)
Bundanda alma planım var abime var bi tane
Ve bu
(link)

Ve türkiyede 70 tl olan lazerli arka ışık ebay da 8$

Tecathlon candır ama mağazasında Wep ten daha fazla ürün var abim aksam 38 tl te uzun kollu bisilet forması aldı bana kısa kollu tişört de gönderiyor iç lastik 2 tanesi 9 tl kilit konusunda anahtarlı al anahtari araba kontak anahtari gibi olanlar var iki tarafında oluklar var daha sağlam oluyor onlar

Bu gün tecathlon dan alınan bitwin hava alan ter tutmayan Tişört, Bisilet Forması, jel Sele kılıfı, iki adet 26x1.75 iç lastik geldi özellikle sele kılıfı ile adam bile dövülür acayip birşey

Birazdan alacaklarım:

Benim birazdan yada bu ara alacağım ürünler şu şekilde başka tavsiyesi olan lütfen yardım

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

Birde ayna alacağım ama spy olanlardan yani küçük ancak kaska takılandan mı almalıyım bisiklete takılandan mı karar veremedim bisiklete takacaksam da gidona değil de ön maşaya açılı bir şekilde takmayı düşünüyorum...

bu arada @mustafa genç:
decahtlondan 2 adet bisiklet forması aldım 25*2= 50 tl'ye daha yeni sayılır ama ben memnunun fiyatına göre

Bu kasklar güzel alacaktım ama pahalı geldi abimin eski kaskı nın arkası küt yinede idare ediyorum. Diğer ürünler ile ilgili birşey söyleyemeyeceğim. benim aldığım Forma 38 tl tişört ü bilmiyorum abim almış olmamış ona bana verdi küçükken de ona dar gelen elbiseleri bana verilerdi zaten. İkiside güzel delikli delikli.

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
Ürünlerin hepsinin siparişini geçtim geriye kalanlar şimdilik aklımda olanlar

zefal spy ayna yada başka ayna

matara matara kafesi

temmuza kadar

tur malzemeleri (port bagaj- göstergeli sayaç-çadır-mp3-vs)

Kadro için çantaları dx yada ebay dan almayı düşünüyorum

Bu arada ben neden konumu açarken oluşturduğum listenin bulunduğu ilk mesajımı düzenleyemiyorum bir çözümü var mıdır?

Maalesef forumumuzda mesaj atildiktan belli bir sure sonra mesajları duzenleyemiyorsunuz.bu konuda yönetime çok israr etsem de bir gelişme olmadi.

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
@Mehmet D.

Ebay ve yurtdışı sitelerinden

hocam bilmiyorum daha önce kullanmadım yaklaşık 10 günüm yolda geçecek cadırım elbiseler vs olacak yani?

Kaç litreye ne kadar şey sığdırabileceğim hakkında bir fikrim olmadığı için tam boyutu da söyleyemiyorum :=)

Decahtlonda satılan paça bandı 11 lira gibi bir ücret çok pahalı geliyor ancak gerçekten işe yarıyor.
Reflektör özelliği mükemmel

Geri