Scudo Sports

Bisiklet heves mi kalıcı mı?

Samet K.

Aktif Üye
Tepki
39
Bisiklet
Bianchi
İyi aksamlar arkadaslar bir aydir foruma uyeyim bisikletler ve bu sporla teorik olarak ilgileniyorum. 4 yillik celik kadrolu cift amortisörlu bir bisikletim var, simdilik ulasim amacli kullaniyorum ancak lys gectikten sonra kask eldiven gibi aksesuarlari alip yollara dusmek istiyorum. İlk amacim kilo vermek bunu da belirteyim. Biraz maymun istahli bir insanim ailem arkadaslarim da boyle soyluyor acaba bisiklet bir heves mi bunu nasil anlarim ya da bu isi kalici kilmak icin ne yapabilirim? Butun aksesuarlari alipta iki hafta sonra dolabin en altina koymak istemiyorum ancak heves mi degil mi kestiremiyorum mesajlarinizi bekliyorum. Tesekkurler.

Scudo
eğer uzun yola cıkarsanız kesinlikle kalıcı olacaktır.Diğer türlü sizi tanımadıgım için bişey diyemem...

• Beğen
Tepkiler: Samet K.
Bahadır ulusoy'un dediği gibi eğer bisikleti zevk haline getirebilirseniz ve hayatınızın tam merkezine yerleştirirseniz kalıcı olacaktır. Uzun turlar bu konuda çok etkilidir.

• Beğen
@Bahadır Ulusoy

Sabahlari erken saatte sehir icerisinde spor amacli bir iki saatlik geziler yapmayi planliyorum.

Keyfini çıkarın, bisiklet aynı zamanda formda kalmanız için en güzel sporlardan biridir.

• Beğen
Bisiklet kalıcı bir hevestir. Eğer ilk başlardaki sorunlarda yılmazsanız ne kadar zaman geçerse geçsin 'heves'i gitmez :)

• Beğen
sana bagli da heves diyemeyecegim, biraksan bile eninde sonunda ozleyip geri donuyorsun, ben eski bisikletimin masasini kirdiktan sonra birakmistim, bu yil yeniden yollardayim daha iddaali bir sekilde

• Beğen
Bir sansimizi deneyelim o zaman umarim kalici olur ve ilerletirim. Soyle yaparsan daha cok baglanirsin dediginiz noktalar varsa okumaktan keyif alirim.

Bisiklet kalıcıdır :) yalan değil şuanlık çift amortisör bisikletim var bazenlerde ise arkadaşımın bana verdiği carraro cr 022 yarış bisikleti var kimi zamanlar 80-100 km'lik turlar yapıyoruz 2 kişi benim demir yığınımla İstanbul kadıköyden gebzeye kadar pedallıyoruz. :) 3 ayda 1000 KM yaptık

• Beğen
uzun mesafe oncesi maden suyu icmeyi ihmal etme sonra patliyorsun, her gun binmeye calis, yuksek kadans ile kullan bacaklarini cok zorlamani ve uzun vadede sakatlanmalari onler, yaz geldi simdi her gun yapabilirsin de okul zamani haftanin bir gununu bisiklet gunu yap, o gun uzun mesafe bin, sonra alisiyorsun o gun yapmazsan eksiklik gibi geliyor, mesela ailen'de memur yoksa pazar gunu bunun icin ideal, hem arkadas toplanmalari genelde cumartesi olur

• Beğen
Onerileri yorumlari dikkatle takip ediyorum tesekkur ederim arkadaslar.

Samet bey kalıcılık istiyorsanız zamanla uzun turlar dışında,performansınızı artıracak bir program yapın mesela ilk gün 25 km gittiniz ertesi gün dinlenip diğer bir gün 50 km'yi deneyin böyle böyle daha'da uzun turlar ve performans dışında keyif ve zevk alacaksınız;bunun dışında birde yol bisikletine geçiş yaparsanız işte ozaman olayın farklı bir evresine geçeceksiniz.

bi de eger senin tempona uyabilecek arkadas bulursan onunla gitmen sana daha keyfli gelecektir, benim arkadas cevremde bisikleti saglam kullanan az oldugu icin beni hep geri cekiyorlar

@Oğuz aydın kadıoğlukurt

ayni sekilde yol bisikletine gecmen sana daha cok keyf verecektir, ben mtb kullaniyorum ama babamin tarihi yol bisikleti bile bana inanilmaz bir keyf veriyor, en yakin zamanda carraro'ma kardes geliyor

• Beğen
Pedala her basışında daha çok seversin , kendini daha iyi tanır, sınırlarını, eksikliklerini ve güçlü yönlerini görürsün..Doğadaysan ya da yolda karşılaştığın insanlarla paylaşımlarda bulunuyorsan bu işi bırakamazsın..

• Beğen
Bence sorduğuna göre geçici bir heves :))

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
@serkkan

Mantikli bir cevap olmus. Daha ciddi sorguladim kendimi okuyunca. Bir ay bisiklete binmeden forumda takildim ama bisiklete binme zamani gelince bunlari dusunmeye basladim. Biraz daha dusunecek gibiyim...

Kardeşim seni tanımadan bunu bilemeyiz ama heves olmasın istiyorsan heryere bisikletinle git alışırsın

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Samet K.

Kesinlikle kalıcı ve bu işin örnek küçüklerinden biriyim :) yaklaşık 2 yıldır bisikletle ilgileniyorum. 7 yıldır da binicisiyim. Size her konuda yardımcı olabilirim.

• Beğen
@Samet K.

Kalıcı bir şey tek sürseniz bile zevklidir bisiklet sürmek.

Geri