Scudo Sports

bisiklet giysileri hakkında

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Tepki
1.079
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
tek sorum var bunu genel olarak sormak istiyorum bisiklette gezecek iken neden tayt pantolon şort forma yağmurluk rüzgarlık bunlar neden alınıyor acaba normal mağazalardan aldığımız pantolon kazak kapşon bunlar neden olmaz gibi durum söz konusu eldiven gözlük ayakkabı bunlar bizim kritik yerlerimiz nedeni terleme yaptığından buraya alacaklarımız alınması gerekir ama diğerlerine gelirsek normal kazak ve kapşonla kışın dışarı çıktığımızda ne üşütür ne de sıcaklatır bulutlu günde gerçi güneşli günlerde terletebilir bu haliyle olacak zaten terlemez isek sıkıntı olur lütfen soruma açıklık getirebilir misiniz?

Scudo
@JusTiMe ben yazın likrali pantolon + tişört kullanıyorum.efosmandan daha rahat geliyor.Kışın içlik + likrali pantolon+ tişört + ceket yetiyor.Tayt hiç denemedim

• Beğen
Tepkiler: dgncsk ve JusTiMe
@FucEak al benden de o kadar tayt hiç sevmediğim asla giyinmek istemeyeceğim giysidir benimkiler şuan bile aynı normal kot pantolon kazak yağmurlu günler anca giyiyorum mont

Hani bir şehir bisikleti ile normal giyinebilirsiniz ama amacınız spor ve uzun mesafe gitmek ise size sıkıntı verecektir bu normal giyim.. Bir kere çok terleyeceksinz ve teri daha kolay atabilecek yapıya sahip ürünlere ihtiyacınız var.. İki hız önemliyse daha aerodimaik bir yapıya ihtiyaç var giysiler vücuda yapışsa iyi olur. Tayt paçası olmadığı ve yine vücuda yapıştığı için tercih sebebi. Mtb için belki uzun şortlar var içine yinr ped destekli tayatlar giyebiliyorsunuz.. Rüzgarlık soğuk havada rüzgarı kesmek üşümeyi engelliyor.. gözlük.. sinek kaçmasın diye göze.. Bandana teri emsin de göze girmesin ve de üşümemek için.. kask malum.. kilitli pedala geçtiysen o da özel ayakkabı istiyor.. İşte böyle.. Hepsinin bie sebebi var.. Ha ayrıca o formaların arkasındaki cepler de çok işe yarıyor.. Herşey orada.. Normal pamuklu penyeler teri emdi mi, zor kuru ve sizi hasta eder..

@amoush00 giysilerin bana yapışmasından nefret ettiğim kadar başka şeyler çok azdır ama cevabınız için teşekkür ederim sorularıma yanıt buldum

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@amoush00 Ben yazarken sayfa yenilendi gitti koca paragraf. Ne varsa yazmışsın eline sağlık :)
@JusTiMe sana yapışan giysiden nefret ediyorsan uzun bir turda yada performans sürüşünde terden üzerine yapışan kot çok daha kötü olur emin ol. Taytı sevgisinden giyen çok azdır eminim :)

@BerkEvren benimkisi nefret ne yazık ki :D bu arada taslak kayıt etme özelliği işe yarıyor normalde niye kapattın ki

Uzun bir süre ben de spor sayılabilecek giysiler ile, şort ve tişört, ile sürdüm ancak işin böyle gitmeyeceğini fark etmem zor olmadı. Taytlar teri çok hızlı atıyorlar ve üzerimde herhangi bir şey yokmuş gibi hissediyorum, bacaklarıma dolaşmıyorlar ve rahatsız etmiyorlar. O şort bir süre sonra terden ıslanan bacaklarıma yapışıp saçma sapan şekiller alıyordu, malzeme bacağı düzgün kavramadığı ve elastik olmadığı için hareket etmek zorlaşıyordu. Ped meselesine girmeye herhalde gerek yok diye tahmin ediyorum.

Forma meselesi ise yine aynı şekilde. Eskiden işe gidip geldiğimde akşam makineye atılacak 3 iş çamaşarı, 3 tişört, 1 şort ve 1 de pantolon oluyordu. Çünkü o forma teri emip şişiyor, şiştikten sonra teri çekmediği için rahatsızlık veriyordu ve tekrar kurumuyordu. Şimdi formam zaten ben işe vardığımda neredeyse kuru denebilecek halde oluyor ama yine de bir suya tutup asıyorum, akşam tekrar kuru.

Bu ter mevzusu yüzünden normal kıyafetle bisiklet sürmek zorunda kaldığımda artık binmiyorum, düşündükçe bile içim bir garip oluyor.

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Aynı düşüncedeyim ama artık bir buff ve rüzgarlık almayı düşünüyorum sabahları üşütmeye başladı kalın giyincede olmuyor.

@furkantrojka benimde o günler gelecek mi acaba bisikleti terletecek kadar uzun süre kullanmadım tişört ve pantolonla gidip geldim gideceğim yere yazın en uzunu bile 60km idi ki ramazanda sürdüm geldim yorulmuştum gerçi ama ter konusu o kadarda yoktu cenix amortisörlü bisikletle bilmeyen yoktur herhalde :D 2 saat sürmüştü

@JusTiMe
Taslak kayıttan değil, bir baktım @amoush00 ne yazıyorsam aynen yazmış zaten :)

@furkantrojka terlediğimi hatırlıyorum da tişört terlemişti ama arkama yapışmıyordu yinede yolda yokuş falan olduğu için pekte sıkıntı etmezdi yol deniz kenarında bunu da belirtmek isterim

@JusTiMe 30km/s gerçekten çok çok çok iyi bir performans o bisikletle. Tebrik ederim.:)

Bisiklet forması teri dışarı atar,daha çabuk kurur,üstünüze yapışır ve rüzgar geçirmez vs.
Taytın pedi sayesinde seleye oturduğunuzu bile hissetmezsiniz.Kışın montla çıkarsanız içine de pamuklu tişört giyerseniz sürüş sonrasında su olursunuz.
Pamuklu tişörtler terleyince vücudunuza yapışır, nefes almaz .Bir tırmanış sonrası eğer mola verir ve iniş geçerseniz pamuklu tişörtün üstündeki ter rüzgarla beraber sizi hasta eder vs vs vs...

@Tolga Çelebi olmadım :D @adilnumanç. usta yol saolsun bazı yerlerde 40ları falan görmüştüm 50ye neredeyse yaklaştım bazı yerler düz olduğu için 15-20kmlerle gittim yolun düz olmaması rahat oldu

@kaskreis usta yaz günüydü sonuçta oruçlu oruçlu gittim üstelik :D allahtan hiç 1 sıkıntı olmadı ailemde evde değildi eve son nefes gitmeye çalıştım ki sonuçta %90 ihtimalle o yola başlamamla eve gelmem tam 2 saat 10dk gibi 3 aşağı 5 yukarı oynadı işte tam emin değilim tam kaç olduğunu 60dediğime de bakmayın en fazla o kadardır 50nin üstünde o 1 gerçek gerçi

Bisikleti ulaşım için kullanıyorsanız dediğiniz gibi giyinmekte hiçbir sakınca yok zaten kaskınız kafanızda takılı kalsın yeter. Ancak bisikletle antrenman temposunda sürüş yaptığınızda bahsi geçen kazak, swetshirt vs. gibi kıyafetler sizin için kabusa dönüşebilir. 1 keresinde swetshirtle basketbol maçı yapmıştım yaklaşık 10 dakika oynadım ve kumaşın bedenime yapışmasından tutun terden nefes alamaz hale gelmeye kadar sıkıntılar yaşadım. Spor ekipmanları spor için üretilir, boşu boşuna Drifit, Clima-cool vs. teknolojier üretilmiyor yani :)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@JusTiMe içinizden nasıl giyinmek geliyorsa öyle giyinin, nasıl hoşunuza gidiyorsa öyle giyinin efendim :)

James_Orange2-small.jpg

Biz "tayt giyenler" uzun kilometreler yaptığımız için (pedi için) tayt giyiyoruz. Terlediğimiz için teri hemen dışarı atan formalar giyiyoruz. Yüksek hızlarda rüzgarda dalgalanmasın, hızımızı kesmesin diye dar formalar giyiyoruz. Yoksa tayt giymeyi sevdiğimiz için giymiyoruz :D

Castelli Speed suit 3 - on bike.jpg

yaşasın elektrik motorlu bisikletim :) takım elbise ile bile binilir o derece.

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Geri