Scudo Sports

Bisiklet forum ve sonrası...

En çok ilginizi çeken konu nedir?

• Bisiklet Mekaniği

• Marka-Model Deneyimleri

• Gezi-Tur Paylaşımları

• Günün Fotoğrafı

• Market-Ikinci el

• Fırsat Reyonu

• Sağlık-Beslenme

• Bisiklet Yarışları

• Forum Bilgelerinin Yazıları

• Güncel Konular

• Toplam katılım
    578

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Tepki
19.401
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Hepimiz gibi benimde Bisiklet Forum özelinde kazanımlarımız oldu, olacak ta..
Forum üyeliğimizden itibaren bu kültürden benliğimize kattığımız çok şey oldu.
Bizden çok daha eski üyelerin arşiv konuları-ki gerçekten bir kütüphanedir- yada biraz önce üye olmuş bir üyenin paylaştığı naif bir resim...
Bu konu başlığına benzer bir şey bulamadım, varsa da yeni bir bakışla güncel hale getirelim istedim.
Sizlerden ricam: Üyeliğinizden itibaren sizde iz bırakan,eğiten,bilençlendiren,duygulandıran,sevdiren yada soğutan konuları burada paylaşmanız..
Incir çekirdeğine eziyet,polemik,zıtlaşma,geyiğe çevirme v.b.konuyu mecrasından çıkaracak noktalardan özellikle kaçınmanızı rica ediyorum...

Ilk paylaşımı da ben yapmış olayım: Bisikleti çocukluğumdan beri kullanıyor olmama rağmen ne çok konuda bilgi ve deneyim eksikliğim olduğunu öğrendim.En başta mekanik konular,bakım,onarım,

Ikinci sırada : başımdan geçen acı -tatlı deneyimlerin hiç tanımadığım birçok forumdaşın da başından geçtiği,kendimi Konya ovasındaki o yapayalnız ağaç gibi hissetmekten kurtulmuş olmam,

Üçüncüsü -bu yaşıma kadar- diye başlayan bir cümle kurmamam ve yaşamda her zaman öğrenmeye açık olmam gerektiği,

Dördüncü sırada :dört tekerli araçları hiç kullanmadan geçen yaşamımın, kendi ihmallerimle az daha bisiklete veda edebilecek noktaya gene bisiklet nedeniyle gelişim ve forumdaki canayakın dost ve arkadaşlar sayesinde yeniden yollara düşme sevincim..

Artık pedal dönsün,bol kadans (Kafka nın dansı ;)) ve iyi paylaşımlar...

Scudo
Bisiklete karşı aşırı ilgim var falan, bisikletforum diye bi site keşfettim hacı siteye girer girmez Atölye bölümüne girdim. Harika Beldesan Rabit Flamingo, Bianchi klasik bisiklet restorasyon konuları vardı. Heveslendim çılgınca klasik bisiklet toplamak için, te Muğla'dan İzmir'e bi bisiklet aldım geldim ama inan teknik bakımdan bisiklet bilgisi sıfır falan :D 300 TL vermiştim döküntü alete. İzmir'deki bisikletçi beni sağlam kazıklamış. :D Bu da bir anımdır. Bisiklete 2 sene bindim 35 yaşında çelik Bisan'dı ama iyi koşuyordu. 42/52 aynakolla tırmanmadığım yokuş yoktu, akılsız başın cezasını ayaklar çeker misali :D hadi selametle :D

@demir48 anlaşılan forumdan esinlenip bisiklet toplama işine girişmiş ve o bisikleti kullanabilmişsiniz.
Bisikletten uzak kalmayın gene de.En büyük ceza sağlığımızadır..

Forum sayesinde 750 liraya aldigim dag bisikletinden daha pahali bisikleti olanların oldugunu ve yolda görduklerimin kalitesini, ozelliklerini daha iyi anladim :D Bi de yol bisikleti aldim bura sayesinde :D

Maalesef ilk üyeliğim admine üslubunuz hoş değil dediğim için süresiz olarak ban yememle sonlandı. Sonra yaklaşık 2 sene foruma girmedim. Bu sene tekrardan farklı üyelik açarak katıldım foruma.
Forumdan bisikletle alakalı çok şey öğrendim. Doğru bildiğim yanlışları öğrendim bisikletforumda. İnsanların nasıl kazalar yaptığını izlerken ders aldım, nasıl turlara çıktıklarını okuduğumda zevk aldım.
Forumun en sevdiğim konuları da bisikletlerimizin fotoğrafları konuları. Yol, mtb, katlanır fark etmeksizin çok güzel fotoğraflar var. İnsanlar hep paylaşım içinde.

Bisikletle ilgili ogrendigim her seyi uc yere borcluyum: bu forum, "rj the bike guy" (youtube), reddit.

onun haricinde tanimadigin bir forumdas ile nasil konusulur ogrendim, 10000tl'lik bisikleti olan bir insan ile konusurken onun alcak gonullu oldugunu ve bisikletin olsun fiyati ne olursa olsun diyen bir insan kitlesi ile beraber bulundum hep, arada tatsiz seyler de oluyor elbet, ancak bir bu forum bir de turkrock vazgecilmezim

Bisiklete çocukluğumdan beri binmemiştim. Sürekli oturmaktan kilom almış başını gidiyordu. Bir de oğlum yeni doğmuştu. Yani spor imkanım da zamanım da pek yoktu. Sonra bu forumu gördüm. İnsanların işe bisikletle gidip geldiğini gördüm. Neden olmasın dedim. Kendime uygun fiyatlı bir bisiklet aldım. Bisikletle birlikte "yine forum sayesinde" kask ve eldiven de aldım. 6 Yıldır, yılın 9 ayı işe gidip gelirken bisiklet kullanıyorum. Bunun yanında yine birçok faydalı ekipman, tamirat, performans ve hatta beslenme konularıyla ilgili sınırsız bilgiler edindim ve paylaştım. Şimdi spor salonuna gitmeme gerek kalmayacak şekilde fitim. Geçen yıl ilk bisikletimi satarak bir yol bisikleti aldım.
Hem beden hem ruh sağlığı açısından bana sayısız faydası olan bisikletle tekrar buluşmamda bana yardımcı olan bisikletforum'un değerli üyelerine teşekkürü borç bilirim.

Bisiklet dünyasını daş gibi hurdalardan ve kalite olarak Kron markasından ibaret sanırdım. Sonrası malum, gece gündüz forumu okudum :D Meğer dünyaya kapı deliğinden bakıyormuşum.

İnanabiliyor musunuz, dünyada çimler ve ağaçlar varmış?

sitede banlanma suresi cok uzun haci dogal olarak soguyorsun . de uzantili mail ile uye oldum. ama nafile. Aktiflestirme maili gelmemisti. arada bir giriyorum simdi.

Ilginç ve güzel paylaşımlar oluyor.
Bir de anket eklemek istedim.Seçenekleri çoğaltıp boğmamak için de (şu da olsaydı,bu niye yok denecektir) en çok ilgi gören konuları almaya çalıştım.

En çok mekanik tamir kısmı ilgimi çekiyor. Bu sayede epey bir yol katettiğimi düşünüyorum. Forumda belki tamir konularını pek incelemedim ya da denk gelmedim fakat deneyimli arkadaşlardan öğrendim fazlasıyla bilgi oldu. Bence mekanik kısmı en az sürmek kadar eğlenceli.

Bu sporu ömür boyu yapabilmek için,ara vermeden ve keyifle pedallamak için,güvenli bir sürüş için,yeni dostlar(bazende farklı düşünceden gelen) yeni bağlar kurabilmek,bu kültürü yaygınlaştırabilmek adına forumumuz büyük bir ortam.Elbette herşey gül bahçesinde yaşanmıyor.Düzeysiz,kalitesiz,iletişim yoksunu kişilerin neden olduğu tatsızlıklar da olmadı değil.
Kendi adıma olumlu bir yerde durup bardağın dolu tarafını görmek daha rasyonel.Hal böyleyken foruma küsüp giden çok kişi de olmuşken ortak payda bisiklet deyip forumun çizgisini geliştirmek adına herkes sorumlu davranmalı,HERKES ama..

Mekanik tamir bölümü en çok ilgimi çeken bölüm hatta keşke daha fazla konu olsa da ben deneye deneye daha çok bozsam bisikletimi Ben de ilk vites ayarını denemiştim sağlam çalışır arka aktarıcı üzerinde. Sonraki iki gün ben uğraştıkça esin başımın etini yemişti. Sağlam şeyi bozdun diye :D

Açıkçası mekanik-tamir bölümü çok faydalı bilgiler barındırıyor. Ayrıca bisikletlerin resimlerine göz atmakta çok zevkli. Neler var neler dedirtiyor bana :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri