Tapatalk'ın ne olduğunu bilmiyorum ama sanırım bir kaç farklı forum hesabını bağlayıp ortak olarak kullanılan bir uygulama. Ne kadar verimli çalıştığı konusunda da bi fikrim yok ancak ben de ayrı bir uygulama olması için oy kullandım.
Gerekçem şu; Sony akıllı telefon kullanıcıları bilir, Timescape diye bir uygulama var. O da facebook, twitter gibi hesapları bağlayabildiğiniz ve bir yerden kontrol edebildiğiniz bir uygulama. 3 yıldır ara ara deniyorum kullanmayı belki daha kolay bi kontrol sağlarım diye ama bi türlü beceremedim. İlla bi yanı eksik hissettiriyor. Tabi bunda bu hesapların her birinin ayrı ayrı gayet iyi uygulamalarının olması da etkili. Tapatalk olayına da sırf bu yüzden girmeye çekiniyorum, bazı konularda ciddi önyargılarım var doğrudur.
Şimdi 2 nokta var sıkıntılı. Birincisi, artık her şeye mobil olarak ulaşmak zorundayız. Kimse kucağına 5 kilo bilgisayar alıp da 15 inç ekran karşısında iş yapmak istemiyor. Haliyle mobil uygulaması olmayan platformların geleceği yok bence artık. Ancak bir diğer sıkıntı artık dünyada o kadar çok insan mobil uygulama peşinde ki, çeşitlilik inanılmaz boyutlarda. Haliyle herkesin telefonunda 10 tane 15 tane uygulama var. Bu her geçen gün artmaya da devam ediyor, bi yerden sonra çekilmez bir hal alacak ve insanlar sadeleştirilmiş uygulamaların peşine düşecek bu sefer. Tıpkı tapatalk, timescape, ortak e-posta uygulamaları gibi.
Gördüğüm kadarıyla forumun mobil versiyonu şu an gayet verimli çalışıyor. Masaüstü versiyon ona keza. Kısa vadede bir mobil uygulama ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ancak Türkiye'nin en büyük forumlarından birinin de sonsuza kadar kendi mobil uygulaması olmadan hayatta kalabileceğinden şüpheliyim maalesef.