Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet forması gereklimi?

A

Anonim

Silinmiş hesap
bisiklet formalarına taytlarına baktım fiyatları biraz pahalı geldi bana bunların ne gibi faydası bizlere?normal eşofman ve tişörtlerden ne artısı var?çok gerekli birşey mi?ben biraz lükse kaçtığını düşünüyorum.sizler ne düşünüyorsunuz?

Scudo
spor yaparken teri tutmayan çabuk kuruyan kıyafetler seçilir. bu sadece bisiklete özgü bir durum değildir, yanı uygun fiyatlı koşu tişörleri de kullanılabilir tenis için üretilmiş tişörtler de kullanılabilir. durduğunuz zaman sıkı giyinmelisiniz yada korunaklı bir yerde olmalısınız yoksa hareketsizken çok üşürsünüz

• Beğen
Tepkiler: Murat sonkaya
peki yerli firmalar ile yabancılar arasında çok fiyat farkı var bunda kalitenin etkisi var mı?yoksa sadece yabancı firma diyemi. örnein sedona ve scootu karşılaştırırsak

muhakkak kalite farkı vardır ama isim bedelini de unutmamak lazım ben lotto lescon gibi markaları da tercih ediyorum

anladım teşekkürler :) ilerde param çok olursa forma alırım :D

Forma giymemin ilk sebebi, bisiklet için yapılmış olması.
1. Dar olması; Bisiklet sürerken, terlediğimde içime giren rüzgar çok rahatsız ediyor beni. Ek olarak, tayt yerine bol bişeyler giydiğim zaman paça bandı taksam bile paçalarımın aynakola - suluk kafesine - jant tellerine takılma olasılığı her zaman var. Trafikte ölümcül olur böyle bir hata.
2. Pedli tayt; Taytın pedi olduğu için, seleden kaynaklanan rahatsızlıkların önüne geçmiş oluyor, daha rahat bir şekilde daha uzun yol gidebiliyoruz.
3. Arka Cepler; Arka cepler sayesinde ekstra içecek, çikolata gibi şeyleri bisiklet sürerken çok rahat bir şekilde taşıyoruz

Bunlara ek olarak da, kumaşının teri dışarı atması ve üzerindeki reklamlar sayesinde bizi profesyonel göstermesi var.

peki özellikle önerebiliğiniz bir marka model var mı? yoksa kafamıza eseni alabilirmiyiz?ayrıca internetten alımlarda üzerimie uymazsa değişim yapıyorlar mı?

ben kipeo nun formasını tercih ediyorum ve tour of turkey formaları sadece 40 lira..(Diğer markaların 80 100 arası gittiğini varsayarsak ucuz)

Bisiklette her kıyafetin çok önemli bir işlevi var. Ben bu kıyafetlerin lüks olduğunu düşünmüyorum. İlla gidip çok pahalı formalar almanıza gerek yok, ama mutlaka bisiklet için üretilmiş giysiler bulmalısınız. Yoksa pedallamak eziyete döner.
Bu linke de göz atabilirsiniz:
(link)

@Batuhan Keleş

İlk başta çok pahalı ürünler almana bence gerek yok, Forum İstanbul'un yanında Decathlon spor mağazası var 20 tlye forma 20 tlye pedli tayt-şort var şortun içindeki pedli tayt çıkıyor ayrıca şortu tek olarak kullanabilirsin, ayrıca internetten alışveriş yapmaktansa giyip denemekte fayda var mesela bana şortun L bedeni formanın S bedeni oldu, baska bir formada da M beden oldu.

Özür: Adanada yaşadığını görmemiştim o zaman İstanbulda bir tanıdıgından yardım istemekte fayda var :)

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@Gökhan Toros

Adaşım çok güzel yazmış, 3 maddede önemli. Bisiklet için üretilmiş ürünler burda gereksiz pahalı, Nike'ın dryfit ve thermofit özellikli ürünleri gayet güzel tercih edilinebilinir.

@Batuhan Keleş

Trek Turkey sitesinde 2011 ürün kataloğunu tıkla, ama bana sorarsan gereksiz pahalı

Forma hem görsellik açısından daha güzel duruyor hem de sıcak havalarda teri dışarı vererek üzerinizde kuruyup hasta olmanızı önler, rüzgarlı havalarda ise rüzgarı içine almaz + vücudu tam kavradığı için t-shirt gibi bol kalmaz. Vücuda tam oturduğu için önden gelen rüzgardan hızınız daha az etkilenir.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
scott pro forma kullanıyorum çok memnunum sende alırsan memnun kalırsın umarım.diğer formalarında kumaşı hemen hemen aynı kalitede bana görüntüsüde güzel geldiği için aldım

Bend çoğu dostumun söylediklerine aynen katılıyorum. Özellikle yaz aylarında son derece kullanışlı oluyor bisiklet formaları. Herşeyden önemlisi formaların özellikli kumaşları terin üzerinizde kurumasını engelleyerek hastalıkları engelliyor.

Geri