Scudo Sports

Bisiklet fiyatları arttı mı?

salcano mu bisan mı diğer bir marka mı?

• salcano

• bisan

• diğer

• Toplam katılım
    59

flegmatik

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Kron
merhaba arkadaşlar,

forumunuza yeni üye oldum. tavsiyeleri, yorumları okudum. aklıma takılan sorular var. yeni bir bisiklet almak istiyorum. bisiklet fiyatlarında 200-300 liralık bir artış gördüm. mesela 2012-13 yılında kron xc 250 550 liraya birisi tarafından alınmış. taş çatlasa 650 liraya satılmış. şimdiki fiyatlara bakıyorum 850 den aşağı değil.

haliyle bende diğer markalara yöneldim. mesela bisan var.
(link)
bisan iyi bir marka mı? bisiklet tasarım olarak hoşuma gitti. tek amortisörlü disk frenli gayet iyi...

bir de salcano var.
(link)

bunlar nasıl iyi mi sizce? seçim yapsanız hangi markayı seçersiniz.

teşekkürler.

Scudo
Mekanik disk alma, iyi bir v fren mekanikten kat kat iyidir. İmkan varsa Hidrolik al tabiki.
100 lira daha ver bunu al
Salcano NG750 26 HD

https://www.bisikletforum.com/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fpandabisiklet.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F12%2Fng75026hdisc-4eb01.jpg&hash=523de813a813be34e0e6c09d4b99d581

• Beğen
Tepkiler: flegmatik
@Anıl Erdoğan mekanik ile hidrolikin ne farkı var? mekanik kötü mü?

ben daha önce bianchi bisikletim olsun öteki bisikletlerim olsun v fren kullandım. papuc bir süre sonra jantı yamultuyor. sürekli ayarı bozuluyor. nefret ettim artık v frenden

Hocam bende yeniyim ve birkaç fündür araştırıyorum bana önerilen bir modeli sizle paylaşayım : (link)

Bununda vitesi ile ilgili bişeyler demişlerdi. Ama forumdan anladığım 10 kişiye sorsan 9u mekanik disk kötü gereksiz diyor onun yerine V alın diyorlar.
Bende artık Salcano Ng 650 V, Salcano city fun 60 ve rockrider 5.1 arasında kaldım. Ama hiçbirini gidip yakından görme şansım yok sizin böyle bir şansınız varsa gidin görün deneyin.

Ayrıca kadro boyunada dikkat edin anladığım kadarıyla oda çok önemli.

dolar ve euro fiyatları bu aralar çok yükseldi. geçen seneye oranla fiyatların beklenenden daha yüksek olması bu nedenden. sorduğun bisikletler dışında bu fiyatlarda geotech markasına da bakabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: C.TARI
bisan, bizim çocukluğumuzda iyi bir markaydı (35 sene önce :)) ama şimdi nasıldır bilmiyorum

Bence Bisan Yavaş Yavaş Toparlıyor Bisan Alsan Mantıklı Benim Bisikletim Bisan Xty 5600 Hd Çok Memnunum 21212_783394581754274_2020776039622372673_n.jpg

@flegmatik bence ikinci el piyasasını araştır..hidrolik disk ve vites sitemindede aceradan aşağıya inme derim..tabi biraz bütçe meselesi ama emin ol memnun etmeyen bisiklet alıncada maks 2 3 ay sonra değiştirmek istiyo insan zaten..o yüzden sabırlı olup aklına gönlüne yatanı almak lazım (NOT:BU SEBEPTEN 3 KEZ BİSİKLET DEĞİŞTİRDİM :D )

@silenceforme

hocam ben de sanırım v freni tercih edeceğim. kadro boyunu biliyorum. benim ölçülerim 16 kadro boyu. bisiklette denedim. sen de denemeden alma bence :)

@ERSN PK

yok hocam 2. el almam. sıfır alırım. dediklerin doğru. sonradan pişman olmak istemiyorum. :)

SON EDİT:

arkadaşlar 2 markadan da vazgeçtim. bisan'ı hayatta almam. burada yetkili bir bayinin sahibi bisan'ın fabrikalarının kapandığını söyledi. yani serviste sıkıntı var.

kron xc 150 ve salcano ng 650 modelleri arasında gidip geldim. kron bir adım öne çıktı. öne çıkan yanı tasarımı tabi ki... zaten iki modelin de çoğu malzemesi aynı. maşası amortisörü falan...

şimdi kron xc 150 ile sedona 700 arasında gidip geliyorum. carrado force 510 da düşündüklerim arasında :kötü:

Evet bisiklet fiyatları çok yükseldi. Ocak ayından beri almaya planladığım bisikletin fiyatı 400 TL arttı. Doların yükselişi aralıksız devam ediyor. Ne kadar erken alırsanız o kadar iyi diyebilirim.

farkındayım... dolar endeksli bisikletler uçmuş gitmiş. salcano gibi bisikletlerde fazla oynama olmuyor. bir de dolar her geçen gün artıyor. sene sonunda 2.89 u görecek en az.

euro düştü ;euro ile satış yapan markalardan almak mantıklı(canyon)
decatlonun bisikletleride merkezi avrupa oldugu için fiyatları euroya göre belirleniyor
yeni sezonu decatlonu bekliyorum olmadı 200€ kargo parasını sineye cekip bir canyon almak

evet arkadaslar kararimizi verdik. abimle beraber kron xc 150 aldik. ben metal mat griyi aldim o ise beyazi aldi. fiyati 600 lira. gayet ucuza aldik pazarlikla. cunku 2. el fiyatlari o fiyatlarda dolasiyor.

aklimdaki sorun masa ile alakaliydi. cok sorunlu oldugunu okumustum. salcano da kron gibi omur boyu garanti yoktu. kronun tasarimi guzeldi. kronu sectik.

30 liraya baradin pabuc taktirdik. reflektor ve kiliti hediye etti bisikletci. birkac yil sonra satmaya kalksam doviz arttigindan aldigim fiyata yakin fiyatta satarim. euro sene sonu 3 lirayi gorecek zaten.

sonuc olarak iyi bir tercih yaptigimi dusunuyorum. herkese tesekkurler :)

Hayırlı olsun , kazasız günlerde kullanın inşallah.

• Beğen
Tepkiler: flegmatik
Evet öncelikle hepinize merhabalar.
merak ettiğim bir konudur. 2017 de bisikletlerde çok büyük bir artış olur mu?
malum dolar 3tl oldu olursa %kaç civarı artış olur çok büyük bir fark olur mu?
Birde benim yaşadığım yerde istediğim markanın resmi bir bayisi yok ancak adamlar her hafta değişik bir bisiklet getiriyorlar.ve benimkini de getirebilirlermiş adam satış fiyatına satacağını söyledi sizce kazık fiyat çeker mi? İyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri