Bisiklet eğitimi konusu kafamı kurcalayan konulardan biri aslında. İlerleyen yıllarda nasip olursa fen bilimleri öğretmeni olacağım. 5. 6.7. ve 8. sınıf kademelerinde derse gireceğim. Uzun zamandır düşünüyordum. Acaba görev aldığım yerlerde en azından öğretmen kimliğimi kullanarak öğrencilerime bisiklet eğitimi olarak neler verebilirim diye. Genel olarak bisiklet eğitimi programları yürütülebilir. Ancak benim olduğum konumda hedef kitlem ilköğretim öğrencileri olacağı için birçok sıkıntıyla karşı karşıya olacağım. Bu eğitimi nerede ne şekilde vereceğim, ne öğreteceğim, eğitimi vermeyi düşündüğüm çocukların illaki bisikleti olması gerek hadi olanlar tamam ya olmayanlar ne olacak, maddi gücü olmayanlar vs, herşey tamam peki nasıl bir eğitim süreci olacak, mekan olarak kullanabileceğim bir yeri nasıl bulacağım yada turlar yaparsam herhangi bir kaza vs olayda işin sorumluluk boyutu ne olacak? Birde başlı başına işin aile boyutu var. Çok kafamı yoran bir şey di aslında. Çocukları bu sporla tanıştırmayı, eğlenerek yaptıkları bu işi spor boyutuna taşımalarında ön ayak olmayı istiyorum gerçekten. Belki onların içinden gerçekten çok iyi sporcular çıkacak ülkemizin ismini duyuracaklar belki. Düşün düşün ancak düşünebiliyorum. Çünkü şuan elimden fazlası gelmiyor. Doğal olarak önce atanmak görev almak gerekiyor. O yüzden bu düşüncelerimi beynimin bir köşesinde ertelenmiş vaziyette bekletiyordum. Ta ki staj yaptığım okulda zorunlu dersler bittikten sonra masa tenisi, basketbol, satranç gibi seçmeli dersler yapıldığını öğrenene kadar. İlerleyen yıllarda atanır mesleğimi yapacağım okulun imkanları el verirse idare ile görüşüp seçmeli bisiklet dersi ekletebilirim diye düşündüm. Eğer böyle bir şey gerçek olursa bu dersi vermekten de çok mutlu olurum açıkçası. Kış aylarında teknik bilgiler verilebilir bisikleti, parçaları tanıtmak, özelliklerini görevlerini türlerini öğretmek. Söküp takma tamir etme gibi işlemleri öğretilebilir.. Dünya ve ülkemiz genelindeki bisiklet faaliyetlerini, yarışları kuralları özellikleri vs. Yaz aylarında ders tur düzenlenerek uygulama boyutunda işlenebilir. Benim şuan staj yapmakta olduğum okulda benim gibi bisiklet sporu yapan ve böyle bir ders açılsa derse girebilecek olan bir öğretmen olsa bu ders açılabilir. Hatta tüm okullarda böyle bir öğretmen olsa her yerde yapılabilir. Bu konuya birazda forumdaki üyelerimiz için yazdım bu mesajı. Benim çocuğum falan yok ama illaki forumumuzda çocukları olan üyelerimiz vardır. Onlardan isteğim böyle bir imkana rastlarlar imkan olduğunu sezerlerse bu tarz bir işe destek olabilirler. Yada illaki forumda öğretmen yada benim gibi öğretmen adayı üyelerimiz vardır. Onlar böyle bir durumla karşılaşırlarsa benim düşündüğüm tarzda bir girişimde bulunabilirler. Mevzuu şu ki eğer bizim tarafımızdan bir girişim bir talep olmadan kimse bu işe el atmaz.