Scudo Sports

Bisiklet çaldım satalım mı? (sosyal deney)

Hukuk toplumsal yaşamın temeli olup yadsınamaz. Toplumsal sıkıkıntımız malesef utanma duygumuzun ortadan kalkmasi.

Scudo
Nesine örnek vereyim aynı toplumda yaşiyoruz kafanızı kaldırıp etrafınıza bakın. Tecrübe etmek isterseniz cüzdanınızı kaybetmeyi deneyin mesela.

@Şerif Feridun
Türkiye dışındaki ülkelerde cüzdanımızı kaybedersek,cüzdanı bulan kişiler,utandıkları için,cüzdanı ceplerine mi indiriyorlar yani?
Senede birkaç defa haberlerde cüzdan/çanta bulup,sahibine teslim edenleri görüyorum.
Bence,öylesine söylediniz bunu.
Türkiye toplumunun böyle bir sıkıntısı yok.Ben daha somut bir iki şey söyleyeyim size;
1-Bizde bir çevreyi kirletme vakası var.Ben de dahilim buna.Bunun ideoloji ile veya okumuşlukla veya din ile bir alakası yok.Çevreyi kirletmeden duramıyoruz.Çok bariz bu.
Araplarda da bu durum var.Sanırım ortadoğudan anadoluya sirayet etmiş bir durum bu.
2-Türk insanında,herşeyi bilme gafleti var.Herkes herşeyi biliyor,herşeyden anlıyor.Bir kişi de ben cahilim,ben bilmem,ben anlamam demiyor.Her konuda bu böyle.Siyaset dersen,herkes siyasetten anlıyor.Dini konular da öyle.Futbol da öyle.vb

@KitapSever
Ne alakası var ben forumu demedim biraz dikkatli okursan şehir anlamında söyledim !!! :mad:

@Şerif Feridun Ben 10 luk dilimdeyim sorman bile hata !!!

@Mehmet Altuğ Haram malı istemem zaten kim hayır görmüş !!! :acpsnr:

Manisa lı olan bazıları itiraz edebilir peşinen söyliyim ama bazı yerlerde (bilenler kesin vardır) devamlı çalıntı bisikletler peynir ekmek gibi satılıyor o anlamda genelleme yapmış oldum ...

@dodurgalı_06
Kendisi hem forum imamımız hem de içimizdeki en en en müslümandır. O, din içi yorum atmayacak da sen mi atacaksın?

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@historiyst
Sanırım peygamber soyundan avdet etmektesiniz. Farketmemiş olmamı mazur görünüz ekselans.

@Nolan
Yazdıklarımı tekrar kontrol ettim fakat ne kadar zorlasam sizin çıkarttığınız anlamı çıkartamadım. Utanma duygumuz ortadan kalktığı için o cuzdani cebe indiriyoruz. Sizin bahsettikleriniz istisna ve istisnalar kaideyi bozmaz.

@Şerif Feridun
Sanki yollar cüzdan/çanta dolu da,her dakika insanlar bu cüzdanları/çantaları utanmadan yoldan alıyorlar.Böyle birşey yok.

Toplumun utanma duygusundan mahrum kaldığını,bu doneniz ile ispatlayamazsınız.Birşey söyleyip arkasını getirmeniz lazım.Arkası gelmiyorsa,birşey söylemeniz beyhudedir.
Allah(c.c)doğru şeyler söylemeyi hepimize nasip etsin.

@historiyst Askerliğimi 15 ay gölmarmarada jandarma olarak yaptım. Manisanın kalanını bilmem ama orası çok olaylıydı. çok hırsızlık oluyordu ama bisklet hırsızlığıa denk gelmedim. kablo hırsızlığı oluyordu daha çok.

Bence güzel video, sadece bisikletçilere soruyor olması da hoşuma gitti.

@Hakan38
ahahah hocam profil resminde benziyor sadece gerçekte alakamız yok :D

@Nolan
İdrak yolları enfeksiyonu tehlikeli bir hastalıktır beyfendi bir doktora görünün bence.

Gidip bisikletçilere sormuş. Her bisiklet sürenin bir acısı vardır bu konuda (2 bisiklet çaldırmış biri olarak :D ) daha çok oturan insanlara sorsaydı almak isteyen sayısı artardı bence :D

@Nolan hocam bu videoyu Kadıköy,moda ve caddebostan da değil acaba pendik,kaynarca ve sultanbeyli nde yapsaydın sonuç aynı mı olurdu acaba ??

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Geri