Scudo Sports

Bisiklet, biskileyt, pislet, pisiklet ?

Xoqo

Forum Bağımlısı
Tepki
421
Bisiklet
Diğer
Toplum olarak bu aracın adını daha kararlaştıramadık. Bence sorun burdan başlıyor. Değer verselerdi adını düzgün söylerlerdi en azından. Ne kadar doğru düşünüyorum buna siz karar verin.

Scudo
Yıllar önce Bisiklet'in adı velespit idi,açıkcası spor'u sevmeyen milletiz bu nedenle milletin bize nasıl baktığı çokta önemli değil.biz sporumuza devam edelim isteyen istediğini yorumlasın ve düşünsün boşverin gitsin.

@Çağlayan

Bize nasıl baktıkları çok önemli. Trafikte öldürüyorlar bizi.

Dil seslerden oluşur. Duyduğumuz sesleri taklit ederek çıkarırız. Pisiklet diyen onu pisiklet diye duyduğu için pisiklet der. Buna da şive diyoruz. Farklı şiveler dili zenginleştirir. :)

Bende cycling diyorum :)
Turkcesini fazla kullanmiyorum isin acikcasi ne dedigimiz onemli degil onemli olan zevkler :D

Samsung Galaxy S2 Telefonumdan Tapatalk Kullanarak Gönderildi.

Kıymetsiz , hiçbirşeye yaramayan , boş bir alet olarak gördükleri için ismini doğru olarak bilselerde özellikle böyle talaffuz ediyorlar çünkü bu gibi kişilere göre sadece güçlü olan itibar görür kısacası sorun bakışaçısında

Bunu şive olarak bakarsanız siz haklı olursunuz. Adamın daha bisiklet yoluna park etmemesi gerektiğini bilmiyor gelmiş bana piskıleytini başka yerden sür diyor. Bide 'piskıleyt' . Bi yerden sonra şive felan hikaye. Toplumun bir çok kesimi cahil cühela. Bir de hangi şivede 'pisiklet' kelimesine benzer kelimeler var?

Malatya'da Pisiklet diyorlar. :D Ayrıca son dönemlerde Malatya'da bisiklete olan ilgi arttı ya da ben bisiklet almadan önce hiç ilgilenmediğim için bilmiyordum.

@Doğukan Şık

Arkadaşım sen Malatya' nın neresinde yaşıyorsun? Ayrıca Malatya' da bisiklete her zaman bir ilgi vardı :D:D;)

Pislet diyenler özellikle crossçuların işine yarıyor. Pislet diyen yaşlı masum köylüye, genç çocukların cevabı; evet amca biz her çamurlu bayırlara çıktığımızda her yeri çamur oluyor. Ama yıkanınca cila gibi parlıyor. Sonra yaşlı adam genç çocuğa dönerek ben öyle demedim deyip de; şunu ifade etmek istedim der ise: Nasıl olsa parayı baban basmış, çamurlarda pislet bakalım o bisikleti derse durum başka boyut alır.

@Mustafa T.

Ben çocukluğumdan beri Malatya'da yaşıyorum. Lütfen sadece 1 yıldır Malatya'da yaşayanlar yorum yapmasın. :D

@Doğukan Şık

Dostum 1 yıl olmadı daha Eylül de 1 yıl dolmuş olacak:D

@Mustafa T.
:D O zaman hiç söz hakkın yok. Ne ara tanıdın Malatyalıları? :)

hepsi aynı yola çıkıyo zaten boşver, iki tekerlekli oturgaçlı götürgeç diyorum ben

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
Bisiklet için bu söylemlerdeki art niyeti kabul ettik diyelim. Ama milletimiz oldukça kabullendiği saygı gösterdiği değer verdiği otomobillere de tomofil, taksi gibi isimler veriyorlar. Bisiklet için kullanılan söylemlerde bir yerde haklısınız aslında. Spor ve ulaşım aracı olarak değil genelde eğlence ve çocuk aracı olarak görüldüğü için böyle şeyler söylenebiliyor. Ama dil konusunda sorunlu bir milletiz. Mesela bir çok şeye marka ismini veriyoruz. Bulaşık deterjanı demek yerine pril diyoruz. Yine çamaşır makinesinde kullandığımız deterjana ısrarla kalgon (calgon) diyen annelerimiz var. Hadi şu marka ürün işini değiştirip piskilet işine geri dönelim. Bir örnek patates demeyip patdes diyen insanlarımız var tıpkı bisiklete bislet denildiği gibi. Daha bir çok şey çıkar düşündükçe. Bisiklet için insanların bisiklete bakış açısı önemli bu söylemlerin oluşumunda ama aslında dil konusunda da gerçekten sıkıntılı bir milletiz.

Türkiye de ne düzgün ki bu olsun. Bisiklet yolu yapıyorlar niye yapıyorsunuz zaten trafik yoğun diyor adam. Araçların çok olmasının trafiği yogunlastirdigini dusunmuyor

Geri