Scudo Sports

Bisiklet binmeye başlamak ve sağlık

chiwoxx

Üye
Tepki
49
Öncelikle merhabalar forumun varlığı ve konulara verilen cevaplar oldukça mutlu etti beni [emoji4] btwin fb 540 yol bisikleti ile başladım bisiklet serüvenine yaklaşık 10 yıldır bisiklet surmemistim 2 gün oldu ve kendi çapımda antrenman yapmaya çalıştım . Sile de koy öğretmeniyim köy yolu bilen bilir baya dik yokuşlara sahip virajı bol bir yol . Bugün 6.72 km yol yaptım bunun neredeyse tamamı yokuş tırmanmaydi. Bacaklarımı hissedemez hale gelince artık inmeliyim dedim . Basım döndü ve tansiyon yükselmesi gibi bişey oldu yürüyerek eve döndüm .. bana bu konuda yardımcı olabilecek antrenman önerileri verebilecek arkadaşlar olursa çok sevinirim . Zira kendimi köyde çaresiz hissediyorum [emoji4] selam ve saygılarımla [emoji112] [emoji112]
8dbf06a156435fd0ecaf5a2cdb28c80d.jpg
0eca13fd8052010d2686fdbbfce7e08b.jpg
ffe38d13e0834a81a9a87e27c1ed7661.jpg

SM-N910H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Scudo
@chiwoxx Bisikletiniz çok güzel iyi günlerde kullanın. Yeni başladığınız için yüksek nabızda uzun süre gitmek sizi zorlayabilir. Düz yol varsa bir kaç hafta düz yolda bindikten sonra yokuşlara geçebilirsiniz. Düz yol yoksa yokuş çıkarken en küçük viteste çıkın ve nefesinizi kontrol altında tutmaya çalışın.

Sürüşten 1.5-2 saat önce karnınızı doyurun. Sürüş sırasında tansiyon düşmesine karşı yanınıza kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@Oğuzhan Y.
Yorumunuz için teşekkür ederim yemek işi hatalı oldu bende biraz . 1 saat öncesinde yemiştim ve çok kötü etkilendim. Nabız ölçerim yok şuan da bir de düzlük yok malesef sile de [emoji4] artık dağa kısa mesafelerde git gel yapacağım bir de acaba koşu ve bisiklet arasında nasıl bir ilişki vardır ? 1 gün koşu bir fun bisiklet yapılırsa daha mı iyi olur ?

@chiwoxx Spora yeni başladığınız için koşu aerobik sisteminizi güçlendirecektir bu da bisiklet performansınıza yardımcı olur.

• Beğen
Tepkiler: chiwoxx
Hayırlı olsun.
Köy de güzelmiş.
Sürüş öncesi karbonhidrat iyidir.
Keçi boynuzu vb yiyecekler hem sağlıklı hem de enerji vericidir.
Bir iki hafta çok zorlamayın kendinizi.
Tırmanışlarda ise tempoyu koruyun. Bir hızlı bir yavaş pedal çevirmek sizi daha çok yorar.
İki hafta sonra o yokuşlar basit gelecek.

• Beğen
Spor yapmadığınız için nabzınız patlamış. Standart bir durum. Düzenli spor yapınca düzene girecektir. Başınız dönecek veya kendinizden geçecek kadar kendinizi zorlayarak kalbinizi yormayın. Mümkünse bir kalp ritim ölçer alarak onunla birlikte bisiklet sürün. Yaşınızı bilmiyorum ama 155 üstüne çok çıkmayın.

• Beğen
@Ahmetgitar
Beslenme gerçekten çok önemli hurma aldım aktardan . Keçi boynuzu da hafta sonu alacağım [emoji6]

@darkdream
Oncelikle tesekkurler [emoji4]Nabız ölçer hafta sonu alacağım . Uzun vadeli bir süreç artık bisiklet hayatım boyunca benimle ve yavaş yavaş öğreneceğiz sayenizde . Basım döndü gerçekten ve kendimden geçecek hale geldim . Çok büyük bir hata olduğunu farkedip araştırmaya başladım . Değerli bilgiler için teşekkürler [emoji6]

Geri