Scudo Sports

Bisiklet Bakım & Temizlik Ekipmanları

Tepki
0
Merhaba,

Geçtiğimiz sene Ağustos ayında aldığım bisikletimin temizlenme vakti artık geldi sanırım :) (Kızmayın daha çok km yapamadım). Forumda temizlik başlıklarının çoğunu okudum ve internette bulduğum videoları izledim.

Temizleme spreyi, degreaser ve yağ gerekli sanırım. İnternetten almayı planlıyorum. Önereceğiniz marka var mı? Bu malzemeler ve fırça-bez haricinde gerekli olan şeyler var mı?

Aşağıdaki 2 set hoşuma gitti. Deneyen oldu mu, özellikle 4 fırçalı olan (Sram) güzele benziyor

(link)
(link)

Bu arada hafta sonu decathlon'a gitmeyi planlıyorum. Orada bu malzemelerden bulunur mu ve önerir misiniz?

Herkese teşekkürler.

Scudo
Dün sipariş verdim bugün elime ulaştı. Bisiklet cilası. Şimdi temizlemeye başlayacağım, before ve after fotoğraflarını paylaşırım.IMG_20220611_143212.jpg

Dün sipariş verdim bugün elime ulaştı. Bisiklet cilası. Şimdi temizlemeye başlayacağım, before ve after fotoğraflarını paylaşırım.289555 dosyayı görüntüle

Hocam ben de bu ürüne alternatif kendi tecrübelerimi aktarayım. Wd 40'ı bir beze sürüp kadroya sürünce çok güzel parlaklık veriyor. Çok yaptım bir zararını görmedim.

Bir de son zamanlarda araba için kullanılan cilaları kullanıyorum. En ucuz olanını. Bisiklete sürüp temiz microfiber bezle temizleyince cillop gibi oluyor.

Hocam ben de bu ürüne alternatif kendi tecrübelerimi aktarayım. Wd 40'ı bir beze sürüp kadroya sürünce çok güzel parlaklık veriyor. Çok yaptım bir zararını görmedim.

Bir de son zamanlarda araba için kullanılan cilaları kullanıyorum. En ucuz olanını. Bisiklete sürüp temiz microfiber bezle temizleyince cillop gibi oluyor.
Çok fazla toz yapışmıyor mu sonrasında ?

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici

WD40 ın kadroya sürülmemesi gerek, bisiklet cilası ile yakından ve uzaktan bir alakası bulunmuyor. İlla parlatmak istiyorsanız az bir şey yüzey temizleyici kullanabilirsiniz.

• Beğen
Çok fazla toz yapışmıyor mu sonrasında ?

Yok hocam hiç yapışmıyor. Tertemiz oluyor.

WD40 ın kadroya sürülmemesi gerek, bisiklet cilası ile yakından ve uzaktan bir alakası bulunmuyor. İlla parlatmak istiyorsanız az bir şey yüzey temizleyici kullanabilirsiniz.

Evet hocam cila ile alakası yok. Yıllar önce tesadüfen sürmüştüm. Sonuç beni memnun etti. En az 3 yıl wd40 kullandım. Benim kadro vernikli olduğu için sorun olmuyor herhalde. Ama mat kadrom olsa sürmeden önce dikkatli olurum. Şimdi araba cilası kullanıyorum.

Ben de yalancı cila olsun diye silikonlu camsil kullanıyordum. Bisiklet cilasına geçme vakti geldi mi acaba bi bakalım fotoğraflar gelsin de :D

• Beğen
Kadro bakım cilası ve koruyucu için güzel bir marka tavsiyesi alabilir miyim rica etsem? Kadro full karbon. Kullandığınız ürün var ise, tavsiye ederseniz çok mutlu olurum.

Ucuz ve pahalı iki seçeneği de denemiş biri olarak arada ciddi farklar var diyebilirim kesinlikle.

Ucuz seçenek Terlans bisiklet temizleyici ve hızlı cila diye geçen ürün. Ürün bence güzel ama kalıcı değil, parlatıyor ama çabuk yenileme istiyor.

Pahalı seçenek ise Muc-Off Miracle Shine. Zaten marka kendini kanıtlamış durumda. Bu cilayı kullanınca bisikletin üzerinde oluşan koruma tabakasını, pürüzsüzlüğü ve ışıltıyı çok net fark ediyorsunuz. Diğeri cam sil gibi kalıyor yanında.

ama iş bütçe meselesinden öteye gitmediğinde bazen, “hiç yoktan iyi” de bir seçenek oluyor hayatlarımızda.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914 ve Mazm
Ucuz ve pahalı iki seçeneği de denemiş biri olarak arada ciddi farklar var diyebilirim kesinlikle.

Ucuz seçenek Terlans bisiklet temizleyici ve hızlı cila diye geçen ürün. Ürün bence güzel ama kalıcı değil, parlatıyor ama çabuk yenileme istiyor.

Pahalı seçenek ise Muc-Off Miracle Shine. Zaten marka kendini kanıtlamış durumda. Bu cilayı kullanınca bisikletin üzerinde oluşan koruma tabakasını, pürüzsüzlüğü ve ışıltıyı çok net fark ediyorsunuz. Diğeri cam sil gibi kalıyor yanında.

ama iş bütçe meselesinden öteye gitmediğinde bazen, “hiç yoktan iyi” de bir seçenek oluyor hayatlarımızda.

Hocam Muc-Off Miracle Shine bunu alabilirim ama 250 ml. falan bulamadım :) 318 lira var şu an hesabımda, 500 liradan aşağı bulamadım ürünü.

Hocam Muc-Off Miracle Shine bunu alabilirim ama 250 ml. falan bulamadım :) 318 lira var şu an hesabımda, 500 liradan aşağı bulamadım ürünü.

Maalesef bu fiyattan aşağıya şuan bende bulamadım, diğerini alıp günü geçireceğim bi süre 🤷🏻‍♂️

Aldım bakalım hocam, deneyeceğim.
301375 dosyayı görüntüle
Buna benzer bir cila kullanmıştım (link) marka. Bisikleti gerçekten güzel parlatıyor hakkını vermek gerek lakin fiyat konusunda pek iç açmıyor o yüzden geçen sene yerli bir marka olan sözde cila sprey temin ettim. Fiyatına göre iyi iç çıkartıyor denilebilir fakat üst seviye cilalar ile tabii ki baş ölçüşemez. İçeriği nedir ne vardır bilmiyorum. Deneyimlerinizi bizim ile paylaşırsanız sevinirim.
(link)

5EB2A2B7-6792-43EE-992D-71F9B7D5CC18.jpeg

bugün tekrar Terlans ile bisikletimi cilaladım, eski içerik ile alakası yok bu yeni gelen ürünün. Tamam hala muc off değil amma velakin eski Terlans da değil. Çok daha ışıltılı çok daha ipeksi hale geldi bisikletimin yüzeyi. Ben bu sefer çok memnun kaldım, fiyata göre çok mantıklı!

Arkadaşlar ben de bisikletimi yıkadıktan sonra henüz ıslakken muc off un bike protect diye bir ürününü kullanıyorum.. Hem cilalanmış gibi parlatıyor, hem de muc off un iddiasına göre suyu bir wd 40 gibi itiyor.. Uygullarken fren yüzeylerine değmemesine dikkat edilmeli yalnızca.. Oraları buz dolabı poşeti ile örtüyorum ve de jantlar sökük oluyor.. memnun olduğum bir ürün tavsiye ederim.. Şuraya da bir link bırakayım..

(link)

Geri