Scudo Sports

Bisiklet arkasında taşınan çocuklar

Diğer bir resim

http://i62.photobucket.com/albums/h104/naradalast/bisiklet/2.jpg

Pazartesi günü hasta olmasına rağmen bana korumaları ve kaskını giydirdi "hadi bisiklete binelim" diye tutturdu...:) Tabi hasta olduğu için binemedik. :(

Deneme başarılı, haftaya iyileşir ise beraber bisiklete devam.

Fikret

Scudo
maşallah harika olmuşsunuz . çok yakışıklı oğlunuz var aman nazar değmesin. canavar gibi bakıyor maşallah

Güzel dilekleriniz için teşekkürler... :) Allah herkesin çocuğunu esirgesin. Sizin ufaklıkla tanıştıralım oynasınlar yaşları yakın gibi, ama yerlerimiz biraz uzak... :):)

Sevgili dostlar konuyu açmış üye olarak,sanırım en geç tecrübeyi ben edindim,daha doğrusu biraz geç yazıyorum.

Koltuğu aldıktan sonra işten güçten fırsat bulup ancak bisikletçiye gidebildim.Bağlantıyı yaparken bisikletçinin tavsiyesi üzerine arka tarafa bir sepet monteleyip,koltuk aparatlarını daha sonra bağladık.

Bir kaç kez yolcunun ağırlığına dayanamayıp koltuğu tutan demirlerin kırıldığı tecrübesini yaşadığını ileten tamirci,en büyük nedenin piyasada 25 kilo olarak max. limit gösterilen koltuğun sağlam bir çukura girildiği anda, çocuğun kilosu çarpı 2 olarak yansıması sonucu ekipman ne kadar sağlam olursa olsun kırılabildiğini gösterdi.

Sepettende destek alan koltuğun kırılma riski sıfıra iniyor haliyle.

Sıra geldi tecrübeye,ilk andan sonuna kadar tüm endişelerimin yersiz olduğunu gördüm.En çokta bindirirken zorlanacağımı düşünüyordum oysa bisikletin ayağı dahi yeterli olabildi.Hiç bir şekilde destek almadan takribi 15 kilo olan oğlumu direk alıp koltuğun üzerine koyduğumda bisiklet rahatlıkla dengede durabiliyor.

Sürüş esnasında çok dik yokuşlarda dahi varlığını hissetmemekle beraber,dar yerlerden düşük hızda geçerken yolcuda oluşan beklenmedik hareketlilik direksiyonun dengesini bozabiliyor.

Birde direk,duvar,tel örgü vb. yerlere yakın seyrederken çocuğunuzu sık sık uyarma ihtiyacı hissediyorsunuz.Allah korusun hızla giderken elini herhangi bir yere uzatması hiçte hoş olmayan sonuçlar doğurabilir.

Uzun sözün kısası denemek isteyenler hiç beklemesin.Kafasına kask,kollarına da dirseklik taktıktan sonra endişelenecek hiçbir şey yok.Özellikle yolcum durumdan çok memnun.Yanımızdan geçen arabaların korna çalması,içindekilerin el sallaması,yoldaki diğer çocukların anne babasını dürterek onu göstermesi pek bir hoşuna gitti.

Son uyarımda bir arkadaşın söylediği gibi dururken,inerken frenlere basılı tutmanızda fayda var.

Herkese iyi seyirler.Becerebilirsem resimleride koyacağım.

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
resimler baktıkça imrenmedim değil doğrusu ..insanın hemen bir çocuk sahibi olup dünyanın en tatlı varlıkları olan (bebiş-çocuk)gezdirmek istiyor:)ben gerçi çok tehlikeli buluyorum kask vsvs gibi korumalar olsada en ufak bir düşme riskinde veya düşme gerçekleştiğde bir zarar gelmesede minik meleklere o anki korkuları belkide bisikletten soğutur ..imreniyorum yapabilene ama ben yapamazdım heralde gibi geliyor büyük konuşmamak lasım..gerçi onların koruyucu melekleri sürüş sırasında aile bireylerinide korur herhalde:)resimdeki junyor ların gözlerinden öper yanaklarından ısırırım:)
saygı ve sevgilerimle

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
@janus_sea

Koruyucu melekler doğrudur ve her insan için geçerlidir. İslam dinine göre de uygundur. Ayet ve hadislerde sözü geçmektedir. Şu an teferruata girmek burası için uygun olmaz sanırım...

Çocuklar buluğya erene kadar onlar için bu meleklerin sayısı çok çok daha fazla olduğu rivayet edilmiştir...

Herşeyde olduğu gibi TEDBİR şarttır. Ancak tedbir hiçbir zaman takdiri geçemez...

Bu yorumu tartışmak için yazmadım. Sadece KORUYUCU MELEK konusuna acizane bir açıklık getirmek istedim o kadar... İsteyen inanır, istemeyen kabul etmez...

koltuk olayı çok hoşuma gitti. Çocuğum olmadan önce büyükada da birinde görmüştüm, çok hoşuma gitmişti... Şimdi ise daha da heveslendim, benim çocuk da çok hevesli, ablasıyla gezerken bizimle gelmek istiyor ama istememeye istemeye bırakmaz zorunda kalıyorum... Belki bu duruma bir çözüm üretebileceğim böylece...

Fotoğraflar çok güzel olmuş, Allah hepimizin yavrularını (ve bizi de) muhafaza etsin... Çünkü bu şekilde çocuğa gelecek bir zarar; bizleri ve ailelerimizi vicdan azabına sürükleyebilir...

• Beğen
@narada

Ben bir koltuk aldım ve benimkinin alt bağlantısı kadronun koltuktan arka göbeğe inen borusunun üstüne (sağ ve sol ayrı ayrı) bağlanıyor ve en önemli desteği buradan alıyor...

Bunun bisikletime bir zararı olur mu? Ağırlık merkezinin kayması, borud yamulma vs. bir hasara sebep olur mu?

Bisikletin kadrosu 19" KRON CT1000

• Beğen
yaw arkadaşlar benimde çok hoşuma gidiyor bu koltuklar bende almak istiyorum,bana bulabileceğim bir adres verirmisiniz.

@hızlı

Eminönünden tedarik edebilirsiniz.Güzel dileklerinize teşekkür ederim.Arkası baya konforlu olacak ki geçen gün sahil gezintisi dönüşü benimkinin kaskı sırtıma yaslandı zar zor uykuya dalmadan eve getirebildim. :)

• Beğen
@hızlı

Hızlı'cım mutlaka arka sele de almayı unutma , koltuğun metaline pek fazla güvenemiyorum ben. Selnin üzerine yaslıyorum koltuğun demirini içim daha rahat oluyor .. ufaklığı bizim yerimize yanklarından öp. :)

• Beğen
Hakan abinin fikri çok iyi bende pek güvenemiyorum koltuğun demirlerine sağlam olmayabilir.Sağlıklı kullanım için arkaya sele şart.;)

tamda çocuk koltuğuyla yaşanan tecrübelerle ile ilgili bir şeyler ararken burada yazılanların çok faydası oldu. teşekkürler

Merhaba,

Ben de bugün 4,5 yaş oğlum için arka taşıyıcı aldım, sele borusuna bağlı arka bagajın üzerine binecek şekilde mont ettim, sele yüksekliğim ile oynamadım, hatta spd pedal ve ayakabılar ile, çok keyifli 1,5 saatlik bir tur attım. Oğlan keyiften uçtu :))..

kısa süreli de olsa gözlediğim şey, yaylanan çocuk koltuğu arkada multlaka bir sele ya da port bagaj üzerinde olmalı, ne olur ne olmaz...

Foto çekersem, bu hafta sonu upload edeceğim..
Selamlar...

Merhabalar, yanlış hatırlamıyorsam kadronun üzerine gidonun geriside olan kısma takılabilen seleler var onlardan bulursanız çok iyi olacaktır bence çocuğunuzuda şimdiden maceraya alıştırmış olursunuz:D.

Moderatörler kızmasın, mesaj atan arkadaşlardan hala konuya abone olan varsa dikkatlerini çekmek için yazıyorum. Aşağıdaki linkten de anlaşılacağı üzere ben de çocuk taşıyıcı koltuk ve kask arıyorum. Burada kullandığını belirten arkadaşlardan ihtiyacı kalmayan varsa ücreti mukabili almak istiyorum.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=43320

Geri