Sevgili dostlar konuyu açmış üye olarak,sanırım en geç tecrübeyi ben edindim,daha doğrusu biraz geç yazıyorum.
Koltuğu aldıktan sonra işten güçten fırsat bulup ancak bisikletçiye gidebildim.Bağlantıyı yaparken bisikletçinin tavsiyesi üzerine arka tarafa bir sepet monteleyip,koltuk aparatlarını daha sonra bağladık.
Bir kaç kez yolcunun ağırlığına dayanamayıp koltuğu tutan demirlerin kırıldığı tecrübesini yaşadığını ileten tamirci,en büyük nedenin piyasada 25 kilo olarak max. limit gösterilen koltuğun sağlam bir çukura girildiği anda, çocuğun kilosu çarpı 2 olarak yansıması sonucu ekipman ne kadar sağlam olursa olsun kırılabildiğini gösterdi.
Sepettende destek alan koltuğun kırılma riski sıfıra iniyor haliyle.
Sıra geldi tecrübeye,ilk andan sonuna kadar tüm endişelerimin yersiz olduğunu gördüm.En çokta bindirirken zorlanacağımı düşünüyordum oysa bisikletin ayağı dahi yeterli olabildi.Hiç bir şekilde destek almadan takribi 15 kilo olan oğlumu direk alıp koltuğun üzerine koyduğumda bisiklet rahatlıkla dengede durabiliyor.
Sürüş esnasında çok dik yokuşlarda dahi varlığını hissetmemekle beraber,dar yerlerden düşük hızda geçerken yolcuda oluşan beklenmedik hareketlilik direksiyonun dengesini bozabiliyor.
Birde direk,duvar,tel örgü vb. yerlere yakın seyrederken çocuğunuzu sık sık uyarma ihtiyacı hissediyorsunuz.Allah korusun hızla giderken elini herhangi bir yere uzatması hiçte hoş olmayan sonuçlar doğurabilir.
Uzun sözün kısası denemek isteyenler hiç beklemesin.Kafasına kask,kollarına da dirseklik taktıktan sonra endişelenecek hiçbir şey yok.Özellikle yolcum durumdan çok memnun.Yanımızdan geçen arabaların korna çalması,içindekilerin el sallaması,yoldaki diğer çocukların anne babasını dürterek onu göstermesi pek bir hoşuna gitti.
Son uyarımda bir arkadaşın söylediği gibi dururken,inerken frenlere basılı tutmanızda fayda var.
Herkese iyi seyirler.Becerebilirsem resimleride koyacağım.