Bisiklet almanın zorluğu

Muad dib

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesaj
375
Tepki
315
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Orbea
Çocukluğumda bisikletten inmezdim. Lise bitti bisiklet kömürlüğe kondu, yaş da 30 oldu. Bisiklet alma fikri birden doğdu. Spordan daha çok mental anlamda beni rahatlatacağını düşündüğümden..
Bende bu fikir doğup, çevremdeki yakın kişilere bunu dediğimde "cocuk musun?, biraz daha ekle motor al, nerede süreceksin, köpekler paçandan yakalasın da gör!" gibi geri bildirimler aldım maalesef. sosyo kültürel açıdan önemini kimseye anlatamadım. Anlatmak da zorunda değilim ama bu tip kişiler heves kaçırıyor maalesef.
İlk sorum;
1- Çevrenizde böyle kişiler var mı? Ya da toplumun bisiklete bakışı ile alakalı siz ne söyleyebilirsiniz?
2- Bisiklet olarak almak istediğim ise; tasarımını ve dizaynını cok begendiğim yol bisikletinden yana kullanmak istiyorum. Orbea avant h30 rengi olsun, dizaynı olsun gözüme çok güzel geldi. Birkaç kişiye kadrosunu sorduğumda, "kadrosu iyi donanımı eh işte" dediler. donanımı kafana takma yükseltirsin diye de eklediler.
3-2000-2500 arası bi bedel ayırdım bisiklet için. Sizin şu bisikleti düşün daha iyidir gibi yorumlarınızı okumak isterim.
Her şeyden önemlisi bana ilk paragraf ve ilk soru ile alakalı bir seyler karalarsanız mutlu olurum..

İlk sorumdu bu arada. Herkese merhaba!
 
  • Beğen
Tepkiler: M.J.
Scudo

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
680
Tepki
839
Yaş
36
Şehir
Gaziosmanpaşa, İstanbul
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
öncelikle foruma hoş geldiniz. ilk başlık ilk mesaj. hayırlı uğurlu olsun.
o yakındığınız durumlar bir şekilde karşınıza çıkıyor maalesef. zaten bu tarz başlıklar sık sık karşınıza çıkacaktır forumda ilerleyen zamanlarda sizde göreceksiniz. tamamen eğitim ile alakalı bir durum. yapacak çok fazla bir şey yok maalesef. o tarz yaklaşımlara "yav he he" kalıbı çok yerinde ve yeterli bir cevap olacaktır çok fazla takılmamaya çalışın.
bisiklet seçimi ile alakalı yol bisikletinden yana tercih yapmışsınız anladığım üzere. zerre anlamadığım bir kategori. ama bu spor için 2500 lük bir bütçe başlangıç için bence ideal. duruma göre zaten parça kalitesini arttırabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Muad dib

lealtad

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Aralık 2014
Mesaj
1.604
Tepki
1.597
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Dahaa önce bikaç yerde de söylediğim gibi. Herkesin hayatı kendine aittir. Ne yaparsanız yapın yaptığınız şeyi beğenmeyen biri çıkar karşınıza. O sebepten insanları değil kendinizi dinleyin:) Önemli olan sizin ne istediğiniz:krnz:.
 

sarkihalindekal

Daimi Üye
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
200
Tepki
132
Yaş
32
Şehir
Mersin
İsim
VOLKAN ÖZKURT
Bisiklet
Salcano
1. sorunuza cevaben yazacağım sadece. Elbette var, olmaz mı. Aynı ülkede yaşıyoruz. Annemiz, babamız, kardeşimiz, sokaktaki bir tanıdık veya yabancı sözünü ettiğiniz cümleleri kurabiliyor hatta daha doğrusu kuruyorlar. Ama siz geçtim motosikleti otomobil de alsanız işte niye sedan almadın, niye crossover almadın, niye hatchback almadın veya veya niye şu markayı modeli almadın diyeceklerdir. Siz doğru bildiğinizi yapın. Kişi kendi kararlarının bedelini kendisi öder. Bu sebepledir ki karar alırken başkalarını değil kendimizi dinlemeliyiz. Umarım en kısa sürede hayırlısıyla istediğiniz bisiklete kavuşursunuz...
 

cnyn rdr

Forum Demirbaşı
Kayıt
28 Kasım 2009
Mesaj
585
Tepki
371
Şehir
x
Bisiklet
Diğer
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz :) Çevre baskısını kafaya takarsanız bu sporu yapamazsınız,takmayın hiç.Bisiklet seçimi konusunda yol bisikletinden benim de hiç bir bilgim yok fakat "aeneskral" arkadaşımızın da belirttigi gibi bütçeniz yeteerli.Şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler,kask ve eldiven kullanmayı unutmayın bu arada :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Muad dib

Anıl Erdoğan

Forum Carbonbaşı
Kayıt
14 Şubat 2011
Mesaj
811
Tepki
1.786
Yaş
37
Şehir
İzmir
İsim
Anıl ERDOĞAN
Bisiklet
Cube
kendi hayatın kendi kararların, bu ülkede hep başkasını kararları hayatlarımızı etkiledi.
""Konu komşu neder"" diye bir cümle var bu ülkede...
Hiç birini umursama ve gönlünden ne geçiyorsa yapabildiğin kadarını yap. Çünkü hayat çok çok kısa.
 

Edip D.

HTFU!
Kayıt
12 Haziran 2011
Mesaj
3.625
Tepki
5.376
Şehir
Sarıyer, İstanbul
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Diğer
Ben de şunu söyleyeyim,
Bana "çocuk musun", "oğlum deli misin bisiklet kullanıyorsun" deyip, beni taytlar içinde gördüklerinde garip garip bakan kişiler; aradan bir süre geçtikten sonra bana gelip, "Edip yahu, ben de bisiklet almak istiyorum, ne alayım sence" diye sormaya başladılar.
Sizi bisiklet sürdüğünüzde mutlu gören insanlar, "ben de denemeliyim galiba" diyorlar :).

(son 2-3 senedir bisikletle gidip geldiğim iş yerimde şu anda, benim haricimde, 4-5 tane daha bisiklet kullanan insan oldu. 2 tanesine katlanır bisiklet aldırdım, 2 tanesine de şehir bisikleti, 1 tanesine de katlanır bisiklet alma arefesindeyiz:). Bir tanesinin de oğluna yol bisikleti aldık.)
 

Muad dib

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesaj
375
Tepki
315
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Orbea
Sıcak karşılama için teşekkür ederim. Çay içen ve bisiklet süren insandan korkmayacaksın demişler:) Verilen cevapları forumun bir aynası olarak görüyorum..
Hoşbulduk..
 

Çağrı Soylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ağustos 2013
Mesaj
621
Tepki
686
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Focus
@omur_ms
Öyle insanlara hiç dert anlatmaya uğraşmayın. Sabit fikirli kişilerin zaten fikrini değiştiremezsiniz. Hayatınızı başkalarına göre kendiniz nasıl yaşamak istiyorsanız ona göre şekillendirin.

Orbea'nın donanımına gelince. 105 5800 donanım var üzerinde. Bu en son seri 105 donanımı. Ultegra ile çok yakın karakterislikler barındırdığı söyleniyor. Fiyat/performans olarak en iyi donanım olduğu da. Bu size hatta profesyonel olmayan herhangi birine fazlasıyla yeterli bir donanım. Eh işte diyenlere aldanmayın. Bisiklet üzerinde illa bir değişiklik yapılacaksa teker seti olabilir ki bence o da gerekli değil. Çünkü üzerindeki teker 1820g olsa da 24.5 mm genişliğinde yani yeni tip geniş jantlardan. Bu hem daha iyi yol tutuş sağlıyor hem de daha az hava basıncına olanak sağladığından daha konforlu bir sürüşe imkan veriyor. Bunu iyileştirmek isteseniz iyi ihtimal 500 600 dolar harcamak durumundasınız. En az. Ki bununla da çok büyük bir iyileştirme sağlayamazsınız. Bu bisikleti alsam bir tek 23'lük lastiklerini 25'likler ile değiştirir yoluma devam ederdim. Siyah / pembe olanı çok güzel duruyor. Bu bisikleti istediğiniz bütçe aralığında bulmanıza şaşırdım açıkçası. (link) şurada fiyatı bahsettiğinizin iki katı.
@evrenozbilen 'in yazdığı gibi 2014 modelini tercih ederseniz onun donanımı daha düşük evet. Yine de profesyonel olmayan biri için iş görmeyecek bir şey değil. Ben olsam aradaki 200 euro farkı verip 105 5800 setli 2015 modelini tercih ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Muad dib

evrenozbilen

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2014
Mesaj
637
Tepki
1.141
Yaş
43
Şehir
istanbul
İsim
Evren
Bisiklet
Scott
Merhaba,

İlk sorunuzla ilgili hepimiz çevreden olumsuz eleştiriler bir süre alıyoruz. Kararlı ve azimli olmak gerekiyor. Az da olsa kulak kapamak gerekiyor. Sonrasında onlar size, siz onlara alışıyorsunuz.

Daha önceki bisiklet geçmişinizi bilmiyorum ama yol bisikleti tüm bisiklet türleri (mtb - şehir - fitness) arasında performans odaklı olduğu için en konforsuzudur. Buna hazır olup olmadığınızı bir yakınınızın, arkadaşınızın yol bisikletini en az bir tur boyunca(bana göre en az 1 saat) kullanarak kararlarınızı gözden geçirin derim. Bu arada yanlış anlaşılmasın; ben de yol bisikletçisiyim, sizi yol bisikletinden vazgeçirmeye çalışmıyorum... :)

Son olarak da Orbea Avant 30 modelinden bahsetmek istiyorum. Bütçenizi 2000-2500 TL olarak belirtmişsiniz. Orbea Avant 30 2014 modeli, TR sitesinde 1290 Euro olarak görünmekte, bu da yaklaşık 3600 TL etmektedir. Yani bir bakıma over bütçe :D

(link)

Kadronun iyi olmasına karşın donanım olarak düşük bir modeldir söylendiği gibi. Scott kullandığım ve bildiğimden Speedster serisini önerebilirim.

Foruma hoşgeldiniz. ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: Muad dib

Muad dib

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesaj
375
Tepki
315
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Orbea
@Çağrı Soylu

Eğer satılmadıysa alacağım h30 modelinde ufak bir çizik var. bu yuzden 1290 eurodan biraz daha düşük fiyata veriyor arkadas. tabii eger satılmadıysa:)
 

Çağrı Soylu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ağustos 2013
Mesaj
621
Tepki
686
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Focus
@omur_ms
2014 model yerine 2015 modeli tercih ederdim ben olsam. Dediğim gibi aradaki 200 euroluk farka değecek fark var.
 
  • Beğen
Tepkiler: Muad dib

Muad dib

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesaj
375
Tepki
315
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Orbea
@evrenozbilen

bir de bu konu var aslında. bazı bisiklet gurularıyla konuştum. ılk 1 2 hafta sıkıntı çekersin ama sonra tadından yenmez bir hal alır senin için filan dediler. o duruşa filan alışabilir miyim gerçekten büyük bilmece benim için. caddebostan sahilinde turlamak şart dediğiniz gibi..
 

HikmetYılmaz

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2012
Mesaj
632
Tepki
877
Şehir
Istanbul Maslak
Bisiklet
KTM
Yol bisikleti aklınızın bir köşesinden bile geçiyorsa yol bisikleti alın. Diğer türlü bir türlü tatmin olamayıp eninde sonunda yol bisikleti alacaksınız çünkü :)
Alışmak problem değil, gayet kolay alışılıyor. O kadar rahatsız, problemli bir pozisyon olsaydı Paris-Roubaix yarışında 200 küsur kilometre parke taşlarda gidemezdi millet. Ya da ona göre bisiklet kullanırlardı.
 

serdar k

Bize her yer 61
Kayıt
14 Mayıs 2014
Mesaj
454
Tepki
482
Yaş
43
Şehir
Antalya
Bisiklet
Focus
1-Evet var tabiki. ToPlumun bisiklete bakış açısı şöyle; herkesin yapmak istediği ama cesaret edemediği bir tutku yada duygu gibidir. siz onu başarırsınız, açıkçası kıskanılırsınız, sonra farkedersiniz ki çevrenizde aslında bu işe ne kadar da hevesli insan varmış.
2-Eğer yok ise, tüm bisikletçiler bir tane de yol bisikletim olsun der bence. Yol bisikleti candır. bir gün mutlaka alacağım.
3-Bu soruya forumdan çok cevap gelecektir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Muad dib

Muad dib

Daimi Üye
Kayıt
24 Şubat 2015
Mesaj
375
Tepki
315
Şehir
kocaeli
Bisiklet
Orbea
@KaanG
Az biraz popo ağrıyormuş ilk bir haftada:) alışıyormuş diyorlar. ben de alsam da paylassam hemen fotoğrafı.. tepkileri merak ediyorum..
 

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Haziran 2011
Mesaj
2.067
Tepki
7.943
Yaş
55
Şehir
Maltepe/İstanbul
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
@omur_ms

Zor bir durum açıkçası. Neden zor derseniz, başkalarının ne dediği zor gelmez aslında. Zor olan, sizin bu tür bakışlardan neden rahatsız olduğunuzu bulup, şüphelerinizi aydınlatma kısmı. "Boşver, ne dedikleri önemli mi? Ben bildiğimi okurum" yaklaşımı doğru değil; çünkü kendi içinizdeki çatışmayı çözmüş olmuyorsunuz, bir savunma mekanizması geliştiriyorsunuz ve daima savunmada kalıyorsunuz. Esas konu şu: Mesela başkalarına minnet borcunuz mu var? Onlardan onay mı bekliyorsunuz? İşiniz, kariyeriniz, hayatınızın devamı onlara mı bağlı? Sizi sevimli ve akıllı görmelerini mi bekliyorsunuz? Toplum içinde hiyerarşi sistemi önemli mi geliyor size? vb.

Yıllardır bisiklet sürüyorum, çalıştığım şirketteki herkes benim bisiklet sürdüğümü biliyor (hatta bazılarına da yol bisikleti hastalığını bulaştırdım). Bir gün bisikletle kaza yaptım ve köprücük kemiğimdeki tendonlar koptu, kemik yukarı kalktı. Birkaç hafta işyerine kol askısıyla gittim. Birçoğu şöyle nasihat verdi: "Bisikletle caddelerde gitmek çok tehlikeli, umarım akıllanırsın da bundan sonra uzak durursun". Bu da gösteriyor ki, bu sorun bisiklete yeni başlayanların bir sorunu değil. Her daim, sizi en çok tanıyanların içinde yatan bir durum olduğunu göreceksiniz. Çözüm hem çevrenizdekilerle hem de bisiklet sevdanızla barışık kalmanızdır.
 

UmutGul

Üye
Kayıt
15 Ocak 2015
Mesaj
10
Tepki
7
Yaş
30
Şehir
Ankara
İsim
umut gül
Bisiklet
Salcano
Ilk olarak hosgeldin demek istiyorum bisiklet sevdasına.Soruna şöyle cevap vermek istiyorum.Bisiklet surmeye basladigin zaman kim ne demis kim ne etmis umrunda olmayacak.bende senin gibi bir durumdaydim kask taktigim zaman falan.acaba nasil bakiyorlar bana diye.sonra ise o pedal cevirirken vucudumun harcadigi enerji,yuzume carpan ruzgar,pedalladikca icime dolan ozgurluk ve huzur.bunlari yasadikca kimseyi umursamaz oldum.bisiklet surmeyip araba kullananlara ya da yiyip yiyip oturanlara degisik ve uzulerek bakmaya basladim.hic kasma kendini.en güzel şey icinden geldigi gibi yasamaktir.bak keyfine.