Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bİsİklet AkiŞi

recep mutluer

Aktif Üye
Tepki
36
Merhaba,
Benim bisikletimle bir sorunum var.Düz yolda bisikletin akışında tutukluk(bisiklet sanki kendi kendini frenlercesine) var.Lastiklerin havası iyi, göbekler yağlanmış, frenlerde tutma yok, akord iyi durumda.Bunun sebebi nedir.Cevaplarınız için teşekkürler.

not:arka göbek FH-M510 deore ön göbek HB-M510 aynakol:FC-M445 Deore LX 2003

Scudo
Göbeklerinizin rulmanlarında problem olabilir...
Bilya dizim ise açılıp bakılması gerekiyordur , Açık bakmadan anlamak zordur.

Yağlamak çözüm olmaz...

Lastiklerin diş yapısından da kaynaklanıyor olabilir. Tekeri boşta döndürünce de belirgin bir zorlanma var mı dönmesinde?

• Beğen
Tepkiler: recep mutluer
Serden bey teşekkür ederim.lastiklerde problem yok.yeni aldım.Belki de Halil Uygun beyin dediği gibi göbekte bir sorun var.

• Beğen
Tepkiler: S26
Halil Bey teşekkürler.Şimdi Shimano Tech Documentse girdim.Açılmış resmine baktım ve bilye dizimli olduğunu gördüm.Sorunun arka göbekten olduğu kesinleşirse bilyeleri orjinali ile değiştirilebilir mi yoksa yeni göbek mi lazım olur.

@recep mutluer

Problem olarak değil de lastiğin normal şekildeki diş yapısının yoldaki akıcılığı azdır belki diye demiştim. Hani bazı lastikler asfaltta iyi akar, bazıları çamurda iyi tutar, o hesap yani...

Özür dilerim.Lastik IRC nin bir mtb lastiği.Tur lastikleri gibi ince olmasa da çok kalın olmasa gerek.Teşekkür ederim.Ben yine de lastiğin diş yapılarına da bakarım.

Problemin kaynağı göbekler.

Göbekler söylendiği gibi sorunlu olabilir. Yatakları aşınmışsa veya bilyaların bir ya da birkaçı kırılmış veya ufalanmışsa, yada göbekler çok sıkı ise böyle bir problem çıkarabilir.

• Beğen
Göbekleri açmadan önce göbek mandallarınızın aşırı sıkı olmadığından emin olun. Bazen daha sağlam olsun diye mandalı aşırı şekilde sıkanlar oluyor,bu da göbeği kasıyor doğal olarak ;) Eğer değilse göbeklerinizi açıp bir bakın.

• Beğen
Geri