Scudo Sports

Bisan xty 5400 hidrolik fren problemi

Tepki
1
İsim
serhat kaya
Bisiklet
Bisan
Önce videoyu izleyin arkadaşlar =

Arkadaşlar bu bisikleti kasımın 28 veya 29unda 0 olarak aldım. Arka jant yamuktu sanırsam 1 ve 2.viteste tellere deyiyordu aktarıcı. götürdüm yapııldı dediler aldım aynı şekilde. sonra aylık bakımına verdim geldi aldım bisiklette hiç bir değişiklik yok tam tersi ön fren gevşemiş tutmuyor.
yaklalşık 1 ay öyle kullandım fırsat bulamadım götürmeye götürdüm dünden ertesi gün dün aldım aktarıcı tamamdı fakat fren hala tutmuyordu.Bugün yine götrdüm yapacak bişey yok dedi balata spreyı sıktı ısıt falan filan dedi neyse gittim ya abi fren kolunu çekmekten elim ağrıdı, kol kırılacak fren hala tutmuyor adam diyor balata değişecek.
Sorarım size 2.5 aylık bisikletin balatası mı değişirmiş yahu?

Scudo
BELLİKİ BALATAYA YAĞ KAÇMIŞ(YADA KAÇIRMIŞLAR) ONDAN OLUYOR.KORKARIM BALATALARINIZ DEĞİŞİCEK

@Yusuf Kemal EREN
hocam bisiklet 2.5aylık ve yağ kaçma gibi bi durum olduğunu sanmıyorum bisikleti balkonumda tutuyorum hep, ve okula gidip gelmek için kullanıyorum onun dışında dışarıda olmuyor bisikletim, bi ara havalar soğukken 4-5 gün yattı bisiklet hiç kullanılmadı ondan yağ sızması falan yaparmı ki? pek sanmıyorum ama

Dosyalar

• 20150116_162301.jpg
    20150116_162301.jpg
    83,6 KB · Okunma: 13
Ya bisikletçi de yağ kaçırmışlarsa ? Aynı şey benim başıma geldiği için diyorum acemi bisikletçilerin haberi bile yok hidrolik frenlere yağ kaçırılmamasından..

@Yusuf Kemal EREN
bana diyor bide ben mi yaptım, yazık günah ya parasında değilim üstündeki orjinal balatayı değiştirtmek istemiyodum. şimdi gidicem kıytırık bi balata takıcak belkide bisikletime

@xserhat35q2
merak etmeyin üstündeki orjinal balata da çok pahalı bişey değildir internet sitelerinde 40-50tl ye satılıyo onlar

tamircinizi değiştirin derim zira benim de eskişehirdeki bir bisan tamircisini gözüm tutmadığı için kendim yapıyorum genel tamiratı, gidecekseniz de bilindik bir yere gidin...

Eğer yağ sürülmüşse balataya zımpara at arkadaşada olmuştu bisikletçi yapmıştı.Bide rotorlarını temizle

Rotordan ses gelmesi yağ bulaştığının bir göstergesidir. Normalde rotorlara çıplak elle dahi değmek uygun değil çünkü elimizdeki ter, yağ dahi fren performansını (biz hissetmesek dahi) etkiler. Gelelim sizin probleminize. Vites ayarlarınızın yapılmayışından yola çıkarsak tamirciniz büyük ihtimalle tozlu ve yağlı elleriyle rotorunuza temas ettiyse, herhangi bir şekilde sprey olarak dahi yağ temas ettiyse bu ses fren esnasında çıkar. Balatalarınızı değiştirmeniz gerecek. Hatta rotorunuzu da. Balataların yapısı sünger misali olduğundan dolayı yağ vb. maddeleri emmektedir. Piyasada 15TL'ye balata, 35TL'ye Shimano rotor bulabilirsiniz. Sadece balata değiştirdiğinizde rotorda kalan yağ parçaları yeni balatanıza da bulaşacaktır.

hocam nedir bu ya götürdüğüm tamirci bisikletin kendi servisi, 2.5 aylık bisiklete gidip parça değiştireceğiz bide. töbe ya rabbim

@xserhat35q2

Kendi servisi olması çok önemli değil. Servisteki arkadaşın özenli olmasıyla ilgili.

Fren sorununuz bisikleti bakıma verdikten sonra oluşmuş okuduğum kadarıyla.Umarım yeni takacakları balatalara da aynı şekilde yağ vs. bulaştırmazlar.Aslında elimizden geldiği kadar bakım,tamirat öğrenmemiz kendi faydamıza olur.Geçmiş olsun.

Geri