Scudo Sports

Bisan Praetor ortaya çıktı

Bisanın bu firma ile beraber hareket ettiği ve aynı zamanda modellerini duyurduğu bilgisi bugün geldi bana. Farklı bir başlık ile videoları paylaşmıştım ancak birleştirilince değiştirmek zorunda kaldım. Çünkü bisan içerisinden bu bilgi habersiz olarak başka bir sayfa yöneticisi ile paylaşılmış ve oda fırsat bilip erken paylaşmış ve önceki yorumlarda ki emsal görsel buraya ulaşmış. Burada bir yalan dolan vs varsa kaynağı ben değilim. Ben sordum cevap aldım paylaştım. Bunu farklı alanlara çekmiş kişileri okuyacaksınız. O yorumları kendi vasıflarını, kişiliklerini yansımasıdır.

Son düzenleme:
Scudo
Benzer maşayı Pınarello (doğru mu yazdım yav ?) markasında da gördüm az önce.

Kadronun hazır olmadığını, Ar-Ge çalışmasına bizzat şahitlik ettiğini söyleyen Bisan çalışını bir arkadaş vardı.

Şahitliği nasıl yaptı acaba, merak ediyoruz.

O bahsettiğiniz şahıs bu mesajınızın hemen üzerine şu başlığı açtı:

Bisan Praetor mü? O da ne?

Trinx fabrikasının videolarını koymuş hemen. Tasarım konusunda da "ortak tasarım" gibisinden bir şey diyor. Maksadın ne olduğu gayet belli. Neden aramızdan birinin bunu ortaya çıkarması beklendi bunun için. Çok yazık. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyordum ama bu kötü oldu. Hem de çok kötü. Milli/yerli marka dediğiniz insanlar size yalan söylüyor işte böyle. Hadi gidin alın şimdi bisan.

Bu arada Bisan'ın yeni fabrikası İzmir'de ve malum şahıs İzmir'de bir bisiklet grubunun idarecisi sanırım. Bisan'ın sponsor olduğu bir başka bisiklet grubu da yine Bikeizmir. Bisiklet grupları üzerinden reklam yapılmasına sakınca yok tabi ama "yalan" söylemek hoş değil.

Yerli tasarım dediğiniz bisiklet bir Çin'li fabrikanın İtaly'da yaptırdığı tasarım çıktı. Tebrikler.

Zaten bisan başlığı var. Onun altına yazabilirdin bence. Bu şekilde markayı daha itici bir hale sokuyorsun. Bilgine...

Arkadaşın bir reklam şirketinde çalıştığını tespit ettim arkadaşlar. Bisan herşeyden önce doğru reklam şirketleriyle çalışmayı başarmalı sanırım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@NKurtuldu kadronun boyanmamış bir kaç modelini bizzat aylar önce gördüm. Ar-Ge aşamasında olduğu için paylaşılmaması konusunda da uyarıldım. O kadro bu praetor değil. Bu kadro toparlanmamış olarak durmaktaydı ve bu başlık altında o fotoğrafıda ekledim. Mavi.
@törniy haddini aşan kelimeler yazmışsın. Ben bugün öğrendim fabrikayı.
İşte iddiam yalanlamayı marifet haline getiren kendini bilmezler kulak kabartsın;
Rc9900, 9800 modellerinin kadroları ile Lapierre kadrosunu üreten fabrika aynı.
Üzerinde tinki minki yazınca yalan Lapierre yazınca salyalar yere damlar.
Yakışır mı? Kendine yakıştıran olacaktır tabii ki. Ama yakışmaz. Bu fabrikada Lapierre gibi bir çok markanın kadrosu çıkıyor kaliteli, marka oluyor. Bisan yazınca yalan dolan oluyor. Hele git Bi şuradan.
Şahsıma laf uzatmak kimsenin haddi değil. Bisan ile bir menfaat anlaşamam olmadı. 45 yaşındayım ve benim emsallerimin bisanda karşı bir zaafımız vardır. Bunu anlamayana laf yetmez.
Sonuç olarak beğenmiyorsan okuma. Burada bisikleti tartışıyorsak bunu kişiselleştirme çabasına sokmak isteyenler özele gelsin.

Maalesef özele gelmek yerine başlıktan uzaklaştırılma yolu seçildi. Tebrikler sayın admin.

Son düzenleme:
Yerli tasarım dediğiniz bisiklet bir Çin'li fabrikanın İtaly'da yaptırdığı tasarım çıktı. Tebrikler.
Genelde çoğu firma öyle yapıyor. Mesela yaşadığım yerde büyük bir spor mağazası Bottecchia Doppia Corsa kadrosunu alıp kendi ismini yazarak satıyor. Hatta bununlada kalmayıp aynı mağaza başka bir isimle yine büyük bir mağazaya sahip, yine aynı kadroyu kullanarak o mağazada kendi bisikletini yapıyor. Aradaki farklar sadece isim ve kadro boyası renkleri..

Diamant_Razor_versus_Bottecchia_Doppia_Corsa.jpg

Yukarıdaki fabrika paylaşımını başka bir bölümde açmıştım. Ancak admin birleştirme yoluna gitmiş. Tabii ki tetikte bekleyenler kaçırmamış. Bir önceki sayfadaki paylaşımı da görmemiştim. Ama alıntı mesajı gelince baktım ve yakışıksız mesaja şahit oldum. Hala paylaşmadığım Ar-Ge bölümünden fotoğrafladığım Bisan kadrolar var.
Her ne olursa olsun hem etiketleyip hemde, arkasından atar gibi bir tavır, yakışmadı @törniy ?

Dipnot; Bisan çalışanı değilim. Mesleğim Endüstriyel tasarım, yani bisiklet ile, alakasız.
Evet Bisan kadrolarını üreten firmanın Lapierre kadrolarını da ürettiğini yazdım. Yorum bekliyorum lapierre yi de karalasın hevesliler.

Genelde çoğu firma öyle yapıyor. Mesela yaşadığım yerde büyük bir spor mağazası Bottecchia Doppia Corsa kadrosunu alıp kendi ismini yazarak satıyor. Hatta bununlada kalmayıp aynı mağaza başka bir isimle yine büyük bir mağazaya sahip, yine aynı kadroyu kullanarak o mağazada kendi bisikletini yapıyor. Aradaki farklar sadece isim ve kadro boyası renkleri..

215303 dosyayı görüntüle

Hiçbir ciddi firma böyle bir davranışta bulunmaz.

Firmaları kaliteli, prestijli yapan kadro dizaynına yaptıkları yatırımdır. Aksi taktirde, komponentler zaten aynı olduğundan firmanın diğerlerinden farkı kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: rodya
@NKurtuldu kadronun boyanmamış bir kaç modelini bizzat aylar önce gördüm. Ar-Ge aşamasında olduğu için paylaşılması konusunda da uyarıldı. O kadro bu praetor değil. Bu kadro toparlanmamış olarak durmaktaydı ve bu başlık altında o fotoğrafında ekledim. Mavi.
@törniy haddini aşan kelimeler yazmışsın. Ben bugün öğrendim fabrikayı. Senin gibi atma tutma klavye delikanlısı değilim. Haddini bil.
İşte iddiam yalanlamadı marifet haline getiren kendini bizmezler kulak kabartsın;
Rc9900, 9800 modellerinin kadroları ile Lapierre kadrosunu üreten fabrika aynı.
Üzerinde tinki minki yazınca yalan Lapierre yazınca salyalar yere damlar.
Yakışır mı? Kendine yakıştıran olacaktır tabii ki. Ama yakışmaz. Bu fabrikada Lapierre gibi bir çok markanın kadrosu çıkıyor kaliteli, marka oluyor. Bisan yazınca yalan dolan oluyor. Hele git Bi şuradan.
Şahsıma laf uzatmak kimsenin haddi değil. Bisan ile bir menfaat anlaşamam olmadı. 45 yaşındayım ve benim emsallerimin bisanda karşı bir zaafımız vardır. Bunu anlamayana laf yetmez.
Sonuç olarak beğenmiyorsan okuma. Burada bisikleti tartışıyorsak bunu kişiselleştirme çabasına sokmak isteyenler özele gelsin.
Klavye delikanlılığı yapmasın.

E be kardeşim. Sen ta en başından beri "yerli üretim" diye bizi kandır, kadronun çıplak fotosunu koy, bi güzel yağla, ondan sonra arkadaşın biri kadroyu başka marka ile bulunca alelacele başka başlık aç (başlıklar şimdi birleştirilmiş), bisan ile menfaat anlaşmam yok dediğin halde kadroyu üreten markadan tut, tasarım yerine kadar her şeyi biliyorsun maşallah, sonra da gelip bana çemkiriyorsun. Bunları bugüne kadar madem biliyordun neden bize yerli üretim, ARGE çalışması bilmemne diye dezenformasyon yapıyorsun. Ta en başından Çin'de şu fabrikaya yaptırıldı, İtalya'da tasarlandı desen ne olacaktı? Ben söylim ne olacaktı, hiç bişey olmayacaktı. Bugün helal olsun en azından değişik bi tasarım diyecektik. Maşayı yine çirkin bulacaktım ben şahsen ama şimdi "en azından yerli değilmiş bu çirkin maşa" diye kendimi avutuyorum :)

Bisan'dan menfaatin var/yok işin o kısmını bilmem/kanıtlayamam. Mesleğin reklamcılık (facebook sayfanda yazıyor). Ayrıca facebook avatarın bile Bisan marka bisikletin. Ben şüpheci bi insanım. Ne demiş adam, eğer ördek gibi yürüyorsa, ördek gibi ötüyorsa ördektir. Neyse en azından Bisan çalışanı olmadığın ortaya çıktı. O yüzden firmaya bişey diyemiyorum.

Ha bu arada, beni bu başlıkta yabancı firma aşığı olmakla suçlayan üçüncü kişisin. O yüzden "üçüncü defa" söylüyorum, ben yerli/yabancı ayırmam. "Hiç bir şirket benim babamın oğlu değil". Ama eğer birileri çıkıp da bir şirket adına beni kafalamaya beni kandırmaya kalkıyor ise, yerli yabancı fark etmez, gereken tepkiyi gösteririm.

NOT: Bisan'ın avukatlarının bisikletforum'u arayıp bu başlığı sildirmesine geri sayım, 10,9,8............. :)
Bisan geçtiğimiz hafta PRAETOR modelini tanıtarak gündemi allak bullak etti.

Arkadaşın hiç bi menfaati yok. :)

Amma abarttınız yerli mıdır değil midir diye.. Firmamız yerli ve toplanan parçalar değil. Bunun ne edebiyatını yapıyoruz. Bu yapılan bisiklet bizim paramızın bir miktarının içeride kalmasını sağlayacak mi sağlayacak. hatta daha da abartalim. Canavar gibi bisiklet TOPLADIK.(bu devirde herşey toplama) içeride kafamızı çevirdiğimiz bisiklet bizim. Hızımızı alamadık yurtdisina da aktık... Ne olacak Türk malı.. Yurt dışı imajı olarak söylüyorum. Simiti düşünün yerli mıdır diye... . Buğday ithal, susam ithal. Odun kendi dağları miz dan. Su kendimizden. Usta kendimizden.. Eeee Türk simiti...

Bisan alacağım varsa da almam bu saatten sonra.

Üslübun çok yanlış. İnsanlara hakaret etmeyi, küçük görmeyi bırak lütfen.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Mad Buddha Allahını seviyorsan al diyeceğimde Paranla dahi alamazsın. Çünkü tükendi. Sahilde gemi bekle belki gelir ☹️

Son düzenleme:
İstediğin kadar hakaret et. Umrumda bile değil. Bu başlığı başından beri takip eden herkes olan bitenin farkında. Bisan keşke başka insanlarla çalışsaymış. Firma böyle yaparak kendine yazık ediyor. Çocukken Bisan'a binmiş olanlardan biri olarak söylüyorum.

@Mad Buddha neden? Kişisel mesaj yazan ilk benmiyim. Şahsıma yapılan o atıflara uyarı yapmanı beklerdim. Oysa şirket oldunuz ne hikmetse. Özelden numaranı yaz bana bugün gelen bilgilerin ekran fotosunu atayım. Haddini bilmezin birisi seni yalancılıkla suçlasa sen ne yapardın? Söyle bir iki mesaj öncesini bir oku görürsün.
Onun sana bu şekilde konuşuyor olması senin de ona bu şekilde cevap vermeni gerektirmez ve seni haklı çıkartmaz. Ayrıca onun sana yazmış olduğu mesajda bu kadar irite edici bir üslup algılamadım. Bu arada, ikinizi de tanımıyorum. Forum ortamında bir arkadaşlığım dahi yok.

@Mad Buddha sen yalancılıkla itham edilmeye alışık mısın? Ben değilim. Sen bunu normal mi karşılıyor sun?

Geri