Scudo Sports

Biraz da erzincan 'dan...

semih24

Aktif Üye
Tepki
281
w25 Mart 2012 sabahı saat 10:35 de Dr.Murat, Ahmet, Suat ve ben Semih buluşuyoruz… Aslında 10′da buluşacaktık ama saatlerin ileri alınması ile arkadaşlar hesapları karıştırmışlar ve ancak 11′e doğru buluşabiliyoruz Ergan AVM’de. Güzel ve güneşli bir sabah ve sıcaklık yaklaşık 6 – 8 derece civarı… Yinede tedbirli giyiniyoruz tabi ki. Ve yollara düşüyoruz. Arkadaşlarla bugün Bahçeyazı (Çerme) köyüne gitmeyi düşünüyoruz. Hiç gidilmeyen bir rota ERBİT olarak… Hadi bakalım… Şimdi fotolar…
(link)
(link)
(link)
(link)
Yaklaşık yarım saat sonra Bahçeyazı tabelasına varıyoruz… Tabiki tabela fotosu alalım diyoruz. Eskiler bu köye çerme derler. Köyün meşhur bir gözesi var. Birazdan oraya varacağız…
(link)
(link)
(link)
Köy yoluna giriş yapıyoruz. Köy yoluna girince kar ile karşılaşıyoruz. Dağın eteğinden giderken yavaş yavaş karların çekildiğini görebiliyoruz… Ne yazık ki karlı kaplı topraktan dolayı ortalık yeşillenememiş. Sanırım 1 ay sonra buralar ne güzel olur… Belki yine geliriz…
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Ve Çerme gözesine varıyoruz… Etrafına düzenlemeler yapılmış… Biraz dinleniyorur, dinlenirken Suat ve Ahmet etrafı inceliyor. Ben ve Murat su içme derdindeyiz… Aynı zamanda termoslarda çay var… Ne sarıyor bu havada valla.. Hava güneşli ama yinede soğuk (+7 – http://erzincanbisiklet.com/wp-includes/images/smilies/icon_cool.gif gibi Dr.murat’ dan anlaşıldığı gibi. Birde benim yoldaşım manzaraya karşı…
10-15 dk.sonra çıkıyoruz yolla… Küçük rampalar var… Eski okulun önünden geçiyoruz…
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Dağ eteğinden gidiyoruz. Karlı yollar bize eşlik ediyor… Yolun sonunda Elmalı köyüne varıyoruz. Köy camiinde mola verip su takviyesi yapıyoruz, köy halkıyla kısa sohbet ediyoruz…
(link)
(link)
Ve köy çıkışı ve tabelası…
(link)
(link)
Ve artık direk Erzincan diyoruz, yola çıkıyoruz… Ve son foto. Katılan arkadaşlarla çok güzel bir tur ve gün geçiriyoruz…rota, küçük rampalar ile çok güzeldi. Özellikle yeni başlayanlar için. Turumuz 13:30 civarı Ergan AVM’de bitiyor.
(link)
Mesafe/Süre: 29.75 km / 1saat 43 dk. Ort hız: 17.8 km/sa
Güzergâh: Erzincan, Bahçeyazı Köyü, Elmaköy, Erzincan
ww.erzincanbisiklet.com

Scudo
güzel, tebrikler...

Tebrikler, güzel tur olmuş

Ayaklarınıza sağlık, keyifli bir gezi olmuş.
Erzincan'a selamlar!

Ayaklarınıza sağlık devamını sabırsızlıkla bekliyorumm:)

Eşimin ilk tayin yeri Tercan olması nedeni ile biraz tanıma fırsatı bulduğum bir bölge.10 ay kadar kaldı ama özellikle Erzincan batı girişi ve Erzincan-Tercan arası Karasu eşliğinde çok güzel manzaralara sahipti.Çok aklımdan geçirmişimdir tam pedallanacak yerler diye.Sizler benim yerimede pedallarsınız artık.Paylaşım için teşekkürler.

Erzincanın güzel yerlerini bize tanıttığınız için tşkler
Ayaklarınıza sağlık Pedal dostları.
Kısa zamanda birlikte pedallamak dileğiyle...

sevgili pedal dostlarına tşk.ler.
ayrıca sevgili aydın,umarım tekrar pedallarız seninle...

Ayaklarınıza sağlık, 3 Nisanda daha karlar erimemiş, çok harika gözüküyor.

Geri