@KÂMİL
kilonuz:64 kg.
boy 1.82 m kabul etsek.
vücut kitle indeksiniz: 19,3 çıkar.
bakın bakalım aşağıdaki normal kitle indeks değerlerinegöre göre siz nasılsınız?
<18.5.................. zayıf
18.5-24.9........... normal
25-29.9.............. orta derece şişman
30-34.9.............. ağır derece şişman
>35..................... çok ağır derece şişman
Yani siz .. NORMAL. siniz...
ama normalin alt sınırında..

olsun, yine de normal..
Ben obezite(şişmanlık)nin zararlarına ait pek çok yayın okudum.
Yok efendim santral obezite en tehlikelisidir, vucüt kitle indeksinden ise vücut yağ oranının fazla olması daha tehlikelidir, yok kalp hastalığı yok efendim damar sertliği ve ateroskleroz vs vs vs
Ama zayıflıkla , hele hele normalin alt sınırındaki kilonun zararlarıyla ilgili tıbbi yayınla karşılaştığımı hatırlamıyorum. Aneroza nevroza bir yememe hastalığı ama bunun sizinle ve konumuzla alakası yok.
Ülkem insanı biraz obezdir. Siz etrafınızda gördüğünüz insanların görüntüsüyle kendinizi görsel olarak kıyaslamayın lütfen. Hele hele annelere göre tüm evlatlar iştahsız ve zayıftır. Hatta bu evlat sumo güreşçisi bile olsa
düşük kilonun sorun olduğu yerlerden birinin boksör ve güreşçilerdeki SIKLETİ TUTTURMA olayı olduğunu hatırlıyorum. Yani güreşçiler bazen kilo verme yada alma sorunuyla karşı karşıyalar.
Ama bildiğim kadarıyla PROFESYONEL VE BAŞARILI PEK ÇOK BİSİKLETÇİ SİZİN BOY VE KİLONUZA YAKIN ÖLÇÜLERE SAHİPLER.
Yani kilo alma işini eğer çok çok çok istiyorsanız ve altta yatan ve sizin kilo almanıza engel gizli bir hastalık falan da yoksa size yardımcı olmaya çalışırım. Ancak haberiniz olsun, eğer kaslarınızı geliştirerek kas kitlenizi artırmadan kısa yolsan kilonuzu artırmaya çalışırsanız, ilave kilolarınızın hepsi YAĞ'dan mamül olacaktır
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Ama ben sizin yerinizde olsam; VÜCUDUMA FAYDASI OLMAYACAK AĞIRLIĞIN HAMMALLIĞINI Y A P M A M. Üstelik bir de bu vıcık vıcık yağ olacak ise
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Tabi bu benim tercihim. Eğer tüm bunlara rağmen Mesut Bey, sen bu lafları bırak bana kilo aldır diyorsanız hala... o zaman bu isteğini doğrulayan bir mesaj daha yazın lütfen, ki fazla kilolarınızın getireceği olumsuzlukların sorumluluğu sizin üzerinizde kalsın
Evet, hala fazladan kilo almak istiyormusunuz??????