Scudo Sports

Bir gece çadır konaklamalı Sakız (Chios) adası gezisi

murat16

Aktif Üye
Tepki
150
Bisiklet
Sedona
Selam dostlar,
Özellikle İzmir'de oturan arkadaşlardan ilgilenen olursa sıcakların biraz geçmesini takiben bir hafta sonu Çeşme'den feribotla Cumartesi sabahı çıkıp Pazar akşamı dönecek şekilde bir Sakız adası gezisi düşünmekteyiz. Gezi tamamen keyif ve kültür amaçlı olacaktır. Hız,performans vs. gibi ölçütlerle işimiz yok. Zira birimiz 48,diğerimiz 57 yaşında. Mesta ya da Pirgi yakınlarında,ya da sakin bir koyda çadırda konaklamak istiyoruz. Katılmak isteyen bir kaç bisiklet dostunu daha yanımızda görmekten mutlu oluruz.
chios.jpg

Scudo
Geçen sene yarı maraton için gidip bisiklet görünce hemen kiralamıştık . Tabi ege kıyısı gibi yokuşları bol olunca ve elektrikli bisikleti görünce kolaya kaçtık. Yaklaşık 40km her türlü yokuşu terletmeden çıkartıyor ama alışınca düz yolda bile pedal çevirmek istemez oluyorsun. Pek kalamar yemeyen ben (İstanbul da aklıma hiç gelmez ) bir kere meze olarak yediğimde o kadar hoşuma gitti ki sonrasında ana yemek olarak yedim . Sanki oranın esnafı seni kazıklamıyormuş yemeklerde hile yapmıyormuş bu gibi şeyleri daha öğrenmemişler gibine geliyor(Değildir herhalde) .
Bazı yollar dar olsa bile kimse size korna çalmadığı gibi sizi bir araçmışsınız gibi diğer şeritten solluyorlar ki fazla bisiklete binen de yok . Rotanızda olmayan pigri nin güneyinde mavravolia plajı var . Siyah taşlardan oluşmuş sırtınız kocaman bir yar önününüz deniz ve koca sahilde hiçbir şey yok (nudizim yasak tabelası var ama sanırım bu konuda adı çıkmış olabilir görmeye değer mi bilemem .
Kuzeye giden rotanızda (sahilden düz çizgi ile yukarı giden yerde oldukça güzel bir plaj var . Biz gittik şezlonga yattık denize girdik çıktık artık gideceğiz garson kız geldi birşey içer misiniz dedi bizde birşeyler içelim dedik kibarca şezlong ücretinin de 2 eu oldugunu söyledi . zaten yol üzerinde görürsünüz (aşağıdaki resimdeki yer). Maalesef batı tarafını göremedik şarjı biten çok ağır 3 vitesli bisikletle o yokuşları çıkmak mümkün değil.
Ada ortasında nea moni kilisesi var gidilecek yer ararsanız olabilir belki, biz erişemeden bisiklet sorun çıkarınca (zaten geç olmuştu muhtemeln kapanmıştı) dönmek zorunda kaldık (biraz da bulamadık offline harita ile zor oluyor)
Güzel gezmeler

Dosyalar

• chios.JPG
    chios.JPG
    42 KB · Okunma: 57
  • Beğen
Tepkiler: Ali E.
Sevgili @waafy dost,
Bilgilendirme için çok sağol. Daha önce Sakız'da bulunmuştuk ama bisikletsiz grup gezileriydi ve Mavravolia'yı hiç görmemiştik. Kesinlikle oraya uğrayacak şekilde rota modifiye edilecek. Yemekler ve esnafın iş ahlakı konusunda haklısın. Çok hoşlar.
Tekrar teşekkürler ve iyi pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: bulut
Ben katılmayı cok isterim ama kamp malzemem yok.. sizle gelip dolasip aksam donsem yada otelde konaklasam olur mu?

@murat16 değerli abim saygılar, bir gece mi 2 gece mi konaklama planlıyorsunuz, birde kapıda vizeyle konaklama yapılmaya ve adanın tamamını gemzeye izin veriliyor mu? planım var benimde ancak bilgim yok maalesef,

@serkanoz87 Hafta içi işlerimiz olması nedeniyle 1 gece ( Cumartesi) konaklayacağız. Yeşil pasaportumuz var,bu nedenle vize vs. işleriyle uğraşmadan feribota binip gidiyoruz. Adada konaklamayla ilgili sorun yok. Warmshowers ile misafir ettiğim konuklarımdan aldığım bilgilerle konaklama için uygun yerleri dahi (suya yakın olma,güvenli,sakin) öğrendim.

@murat16 ben 3 yıllık memur olduğumdan daha yeşile geçemedim :) kapıda vize ile girdiğim zaman konaklama ve tam ada turunda sıkıntı olur mu bilmiyorum, sıkıntı olmazsa ve tarihler uyarsa sizlere katılmak isterim,

Eylülde gitmeyi düşünür müsünüz? Ben de yeşil pasaportluyum, Urla'da öğretmenim..

@murat16

Selam,
Sakız adasına gittiğimde hemen aklıma bu gelmişti. Kısa mesafelerde bile taksiye 10-15 € vermek bana çok koymuştu. Fakat çadıra gerek var mı bilemem Karfas tarafında 3 kişinin kalabileceği bir oda 30€ civarında idi. Karfasın denizine de bayılmıştım. Ancak eşim tur şekilli bisiklet kullanamadığı için ve çocuklar da olduğundan bizim için katılım hayal.
Bir de sanırım Ertürk Lines ile geçilecek, kesin bisikletten iyi para ister onlar :(
Sahildeki frozen yogurt satan ablanın dükkanında (hala duruyorsa) benim için de sakızlı froyo yemeyi unutmayın :)

EDİT: Ertürk te bisiklet ücretsizmiş
(link)

ben de gelmek isterim ama vize işlemleri nasıl yapılır bilmiyorum bir de konaklama eğer ucuzsa bir gece için çadır almam mantıklı gelmedi tarihi netleştirirseniz ben de gelmek isterim ağustos sonu gibi müsait olacağım

Arkadaşlar kapı vizesi normalde adalarda kapıda veriliyo fakat sakız için feribot şirketlerinden alınıyo...Değişmediyse 55 euro kş bunun 30 eurosu vize ücreti 25 eurosu tur şirketinin...2 hafta 2 giriş çıkış oluyor fakat o ada harici hiçbir yere gidilemiyor...Hani aliim ilk sakıza giderim bi hafta soora atina falan yok ööle bişey... :)

Nerdeyse aynı paraya geliyor azıcık uğraşıp normal vize alın bakarsınız 6ay/1 yıl süreli çıkar elinizde schengen olur ucuz uçak bileti takip edip hayal kurulup oturulur.

normal vizenin bürokrasisi çok ve duruma göre alamama ihtimali de var..
kapı vizesi daha çok "öde ve geç" sistemine dayanıyor, yani gider adada takılır dönersin işte o kadar

@murat16 Ben cevap bekliyorum.. Beni unuttunuz..
Yeşil bende de var...

@Türka¥
Çok bi fark yok aralarında aşağı yukarı aynı belgeleri istiyorlar...

@Decsan
@Decsan Çok pardon,özelden yazılan mesajları okurken konu altında yazılan mesajınızı atlamışım.
Maalesef şu an için 4 kişilik kontenjanımızı doldurduk gözüküyor ama her hangi bir değişiklik olursa sizi kesinlikle bilgilendireceğim.

• Beğen
Tepkiler: Decsan
Geri