Scudo Sports

Bir el atalim

EmreDurmaz

Üye
Tepki
46
İsim
Emredurmaz91
Bisiklet
Focus
Arkadaslar selamlar,
26" jant seti almak ya da ördürmak istiyorum pek anlamadigimdan kendim beceremem.
Akiciligi olabildigince iyi olsun istiyorum. 1400-1500gr falan olsun diye bir istegim yok yeterki akici olsun saglamligi da basarili olsun.
Bütcem 600-650tl
Fulcrum red power xl bu isteklerime cevap verir mi ya da daha baska bir sey ne alinabilir/ördürülebilir?
Ruble göbek tercihimdir.
Bir de 26x1.50 dis lastik almak istiyorum islak zemin tutusu zayif olmayacak ve surtunmesi az olacak kaliteli bir sey, marka model ne olabilir? Schwalbe ve maxxis markalari tercihimdir.
Dusunce ve yardimlarinizi bekliyorum
Iyi forumlar...

Scudo
istediğin jant bence isteklerine fazlasıyla cevap verir.
shimano mt 65 de bakabilirsin. ben kullanıyorum. bununda akıcılığı çok iyi.

• Beğen
Tepkiler: EmreDurmaz
@chnkrmz a katılıyorum. Mt15 kullanıyorum, fulcrumdan daha akıcıdır, test edilmiştir, isterseniz bir daha gözlerinizin önünde test edebiliriz. Mavic de düşünebilirsin ama o bütçeye Mt65 - Mt 55 gibi bir seçenek daha sevindirici olur. En azından "JANT" dersin ;) Lastik olarak marathon plus bakabilirsin. Ama Maxxis'in de güzel lastikleri varmış. Geçen bizim şehirciler konuşuyordu. Onu biraz kendin araştırman gerekebilir . .

• Beğen
Jant seti örmeyin bence gidin güzel sağlam jant seti artı güzel lastik.Lastik olarak decathlonda (yanlış söyleyebilirim)vittario mu ne var onu alabilirsiniz tanesi 44 tl idi galiba.

• Beğen
@chnkrmz @Çağrı Fatih Yamalı shimanolar bilyali bir gobege sahip olduklarindan rulmanlar onlara oranla daha akici ve saglam oluyorlarmis bu bilgiye erdoganlar bisikletten sahip oldum, dogrulugunu bilmiyorum gerci

@mehmet ulaş vittoria sanirim markasi. Bir secenek elbette ama schwalbe almayi dusunuyorum marathon greenguard nasil bir tercih olur bilginiz var mi?

Bu arada ilginiz icin tesekkur ederim arkadaslar jant kararsizligimin ustesinden gelicem yardimlarinizla:)

hatta mt65 ler konik rulman. nasıl bişe oluyorsa artık :krsn:

@chnkrmz
Shimano'nun bildiğim kadarıyla rulmanlı jantı yok.
Tüm jantlarında "Cup & Cone" sistemini kullanıyor. Bu sistemin akıcılığı rulmana göre düşüktür fakat bakımları düzgün/düzenli yapılırsa hiçbir parçası değişmeden yıllarca kullanılabilir.

valla ben buranın yalancısıyım

bide önceden de ararştırırken rulmanlı diye okumuştum biyerde.

Untitled-1.jpg

Kapalı rulman kullanmıyor. Erdoğanlar'da niye öyle bir şey yazmışlar bilemedim.
Yukarıda görünen patlatışmış görselde bilyeli sistem olduğu görülüyor :).

(link)
(link)

ozaman bakım yapmam lazım artık 1 senedir hiç içini açmadım :D

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Geri