Scudo Sports

Bir çeşit kilit

burhan çetin

Forum Demirbaşı
Tepki
950
Bisiklet
Dahon
Bisikleti kadrosundan kilitlesem de çabuk sökülebilen sele borusu ve sele ile ön veya arka jantta hep aklım kalırdı.Çünkü herhangi bir alet kullanımına gerek kalmadan saniyeler içinde kötü niyetli kişiler tarafından çalınabilirler.

Bende kendim bir parça yapmaya karar verdim.

GEREKLİ MALZEMELER

-3 Metre çelik halat (ben dışı 6 mm içi 3mm olan tipinden kullandım metresi 1 TL)
-2 Adet kablo uçlarını sıkıştırmaya yarayan parça.(2 adeti 1 TL)

Malzemeleri nalburlardan veya tavan vinci tarzı malzemeler satan dükkanlardan veya yapı marketlerden temin edebilirsiniz.

IMG_4578.JPG
Yapımı çok basit.Çelik halatın ucunu halka şekline getirdim.Aliminyum parçaların halkaya yakın olan tarafını çekiç ile hafifçe ezdirdim.

IMG_4588.JPG

Bitti.Yapımı yaklaşık 10 dakikamı aldı.Maliyet 4 TL.

Peki nasıl kullanılacak.

Bisikletten çabuk sökülebilecek ne varsa halatı içinden geçiriyoruz.En sonunda bisikleti normal kiliti ile kilitleme aşamasına geldiğimizde en son bu çelik halatın halkalarını içinden geçirip kilitliyoruz. IMG_4585.JPG IMG_4581.JPG IMG_4582.JPG IMG_4583.JPG
Aşağıdaki fotoğrafta görüleceği üzere arka çanta,arka bagaj ve arka jant hepsi birden emniyete alınmış durumda.
IMG_4584.JPG

Halat boyu 3 metre biraz fazla gelebilir.Fakat benim gibi birden fazla bisikletiniz varsa veya bir yere gittiğinizde 2 arkadaş aynı anda bisikletlerinizin parçalarını emniyete alabilirsiniz.

Hırsıza kilit dayanmaz doğrudur.Ama hiç yoktan iyidir.

KOLAY GELSİN.

Scudo
Bence güzel emeğine sağlık yahu ne ülke be!!! kardeşim yakında bisikletin başına adam'da bırakırız bu gidişle.

Hayırlı olsun.

Düz bir tornavida ile aluminyum parçayı içten kanırttığınızda ne oluyor?

Yanında alet olan birisi için elbette pek etkili olmaz.Bir arkadaşım bisikletini kilitlediği halde jant seti çalınmıştı.Böyle durumlar için işe yarayabilir.Sonuçta ne kaybedersiniz.

• Beğen
Tepkiler: Emre Asilar
İyi fikir teşekkürler.
Küçükken parka gidip dandik bisikletimi demire kilitlemiştim. Yarim saat sonra yanına gittiğimde bisikletin her yeri zorlanmış bisikleti götüremeyince sele yi alıp gitmiş hırsız.

• Beğen
Tepkiler: burhan çetin
kafaya bak helal olsun ben kilitleyince seleyi yanıma alıyordum. uzun zinciri de taşıması çok zor geliyor açıkcası. süper fikir

• Beğen
basit bir düzenek sonuçta ve kendimizin yapması çok mantıklı. maliyetin bu şekilde çok çok azaldığı, aynı ürünü dışardan biraz süslüsünü alınca nasıl pahalı olduğu net gösteriyor. tebrikler emeğinize sağlık.

Bu arada bu da aynısının ticarisi (süslüsü), ulock sabit bir yere, jantlardan geçirilen kabloda ulock'a takılıyor. farklı kullanım şekilleri olabilir belki

(link)

• Beğen
@Atacan

Doğrusu böyle bir ürün olduğundan haberdar değildim.Aklın yolu bir demek ki.

Sakın bu kilitlere güvenip bisikletinizi bir yerde bırakmayın hırsızları çok fazla uğraştırmaz bunlar demir makasla çok rahat kesiliyor bu ince kilitler.

Ya iyi güzel de adam cırt diye kesiyor bunları. Neyse yinede caydırıcı

Güzel fikir. Benim de geçenlerde kilidim bozuldu. Bisikletçime gidip bir kilit aldım. Resimlerinizdeki şifreli kilide benziyor ama boyu 2 metre. Tek başına çelik halatın yaptığını yapar diye düşünüyorum. Denemedim hiç.

• Beğen
Resimlere dikkat ederseniz bisikleti kadrodan kalın şifreli kilitle bağladım.Bu parça kadrodan kalıt kilit takmanıza rağmen tek bir hareketle alete gerek olmadan sökülüp götürülebilecek parçalar için.

Paylaşımınız için teşekkürler tamda nerede bulabilirim diye konu açıcaktım çok iyi oldu

• Beğen
Gayet güzel olmuş, dediğiniz gibi hiç yoktan iyidir...

Aslında aklıma bir fikir geldi bunu görünce... Buna benzer kilitle bisikleti bir yere bırakıp güya uzaklaşıp sonra bisiklet görüş alanında olacak şekilde bir köseye geçip beklemek. Bizim memlekette illa ki bir hırsız çok geçmeden belirecektir. Adam bisiklete yanaşıp niyet belli edince de beyzbol sopası veya tercihe göre yedek sele borusu ile hırsıza kısas etmek... :)

Geri