burhan çetin
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 950
- Bisiklet
- Dahon
Bisikleti kadrosundan kilitlesem de çabuk sökülebilen sele borusu ve sele ile ön veya arka jantta hep aklım kalırdı.Çünkü herhangi bir alet kullanımına gerek kalmadan saniyeler içinde kötü niyetli kişiler tarafından çalınabilirler.
Bende kendim bir parça yapmaya karar verdim.
GEREKLİ MALZEMELER
-3 Metre çelik halat (ben dışı 6 mm içi 3mm olan tipinden kullandım metresi 1 TL)
-2 Adet kablo uçlarını sıkıştırmaya yarayan parça.(2 adeti 1 TL)
Malzemeleri nalburlardan veya tavan vinci tarzı malzemeler satan dükkanlardan veya yapı marketlerden temin edebilirsiniz.
Yapımı çok basit.Çelik halatın ucunu halka şekline getirdim.Aliminyum parçaların halkaya yakın olan tarafını çekiç ile hafifçe ezdirdim.
Bitti.Yapımı yaklaşık 10 dakikamı aldı.Maliyet 4 TL.
Peki nasıl kullanılacak.
Bisikletten çabuk sökülebilecek ne varsa halatı içinden geçiriyoruz.En sonunda bisikleti normal kiliti ile kilitleme aşamasına geldiğimizde en son bu çelik halatın halkalarını içinden geçirip kilitliyoruz.
Aşağıdaki fotoğrafta görüleceği üzere arka çanta,arka bagaj ve arka jant hepsi birden emniyete alınmış durumda.

Halat boyu 3 metre biraz fazla gelebilir.Fakat benim gibi birden fazla bisikletiniz varsa veya bir yere gittiğinizde 2 arkadaş aynı anda bisikletlerinizin parçalarını emniyete alabilirsiniz.
Hırsıza kilit dayanmaz doğrudur.Ama hiç yoktan iyidir.
KOLAY GELSİN.
Bende kendim bir parça yapmaya karar verdim.
GEREKLİ MALZEMELER
-3 Metre çelik halat (ben dışı 6 mm içi 3mm olan tipinden kullandım metresi 1 TL)
-2 Adet kablo uçlarını sıkıştırmaya yarayan parça.(2 adeti 1 TL)
Malzemeleri nalburlardan veya tavan vinci tarzı malzemeler satan dükkanlardan veya yapı marketlerden temin edebilirsiniz.
Yapımı çok basit.Çelik halatın ucunu halka şekline getirdim.Aliminyum parçaların halkaya yakın olan tarafını çekiç ile hafifçe ezdirdim.
Bitti.Yapımı yaklaşık 10 dakikamı aldı.Maliyet 4 TL.
Peki nasıl kullanılacak.
Bisikletten çabuk sökülebilecek ne varsa halatı içinden geçiriyoruz.En sonunda bisikleti normal kiliti ile kilitleme aşamasına geldiğimizde en son bu çelik halatın halkalarını içinden geçirip kilitliyoruz.
Aşağıdaki fotoğrafta görüleceği üzere arka çanta,arka bagaj ve arka jant hepsi birden emniyete alınmış durumda.

Halat boyu 3 metre biraz fazla gelebilir.Fakat benim gibi birden fazla bisikletiniz varsa veya bir yere gittiğinizde 2 arkadaş aynı anda bisikletlerinizin parçalarını emniyete alabilirsiniz.
Hırsıza kilit dayanmaz doğrudur.Ama hiç yoktan iyidir.
KOLAY GELSİN.